Sommeren 2022 bliver et gensyn med Krogerup-klassikerne Tænkepauser, Magiske Planter og Familiesommer på Krogerup. Programmerne for kurserne ligger nu klar – og skal du sikre dig en plads, skal du nok ikke vente alt for længe med at tilmelde dig.

Går du allerede nu og planlægger din sommerferie, så gør du måske klogt i at tage et kig på årets sommerkurser på Krogerup. Årets familiekursus er allerede udsolgt, men der er stadig ledige pladser på de populære kurser; ”Tænkepauser – i samarbejde med Aarhus Universitetsforlag” – hvor førende forskere fra Aarhus gæster Krogerup – og nyklassikeren Magiske Planter, hvor kursisterne bliver præsenteret for tidens vigtigste viden, idéer og forskning inden for det grønne: klima, økologi, bæredygtighed, miljø og natur.

– Igen i år skal vi bruge en uge på at lære om, hvordan vi skaber mere vild natur i Danmark og lever et mere bæredygtigt liv. Til sommer sætter vi fokus på bæredygtig gastronomi og omstillingen af madsystemer med foredrag af jordbruger Sandra Villumsen fra Farendløse Mosteri og Ole G. Mouritzen, der er gastro-fysiker. Derudover dedikerer vi en hel aften til naturvin og vinbønder, når vi får besøg af Garbolund Naturvin, som fortæller om deres vinproduktion på dansk jord, mens vi smager på deres naturvine. Aftenen slutter af med et besøg fra BLOOM festivalen og antropolog Sofie Isager Ahl – forfatter til digtsamlingen Naboplanter, der blandt andet er inspireret af hendes feltarbejde blandt franske vinbønder, fortæller kursusleder Sarah Hellebek. 

Personligt ser kursuslederen derudover frem til at få besøg af ’Danmarks ukronede flagermusekspert’, Hans Baagøe, der sidste sommer besøgte Krogerup for at kortlægge, hvor mange forskellige flagermus, der holder til i Parkens gamle træer. Resultat: 7 forskellige arter, der fouragerer omkring højskolen.

– Derfor glæder jeg mig meget til, at Hans Baagøe besøger os og deler ud af sin viden om flagermus og laver en vandring i skumringen, hvor vi artsregistrerer de flagermus, vi ser flyve rundt, siger Sarah Hellebek.

På Magiske Planter kan kursisterne desuden se frem til at få ny inspiration med spændende foredrag, samtaler, naturoplevelser og markvandringer. Sammen med en masse andre kursister med samme interesse, naturligvis. 

- Vi bruger to hele dage på workshops, hvor man kan vælge at blive opslugt af botanik, leslåning, naturtegning, plantefarve, klimadiplomati, bioindikatorplanter, kajak på Øresund, grøn madlavning eller dyrkning økologiske køkkenhave. Derudover skal vi selvfølgelig også morgenbade i Øresund, drikke Kølsters fadøl og holde en sanselig afslutningsfest i sommernatten, understreger kursuslederen.

Læs mere om programmerne for årets sommerkurser på krogerup.dk, hvor du også kan tilmelde dig:

Tænkepauser på Krogerup

Magiske planter

Familiesommer på Krogerup

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Administrationschef

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER