Foto: Lerbjerggård // Nanna Thomsen & Christopher Lundgård

Skal du på højskole på Krogerup denne sommer, kan du godt glæde dig til endnu et år med velsmagende, økologiske måltider, bl.a. med lokale grøntleverancer fra vores venner på Lerbjerggård i Melby.

Krogerup Højskole har i flere år samarbejdet med Nanna Thomsen og Christopher Lundgren, forpagterne af Andelsgaarde-foretagendet Lerbjerggård, der står for regenerativ grøntsagsdyrkning med fast leverance til Krogerups højskolekøkken. Leverancer, der selvfølgelig kun vokser støt henover sommeren, hvor vores kommende sommerkursister kan glæde sig til lækre, lokale råvarer i maden serveret fra højskolekøkkenet.

Omtanke for jorden og dens ressourcer

“Vores aftale med Krogerup betyder helt vildt meget for os. Én ting er den faste leveringsaftale, vi har, som gør, at vi er sikre på at få afsat en god portion af vores grøntsager,” fortæller Nanna Thomsen, som man f.eks. også kan møde på på Krogerup denne sommer på en køkkenhaveworkshop på ugekurset NÅR NATUREN KALDER.

“En anden ting er det mere menneskelige samarbejde, hvor vi kender de folk, som spiser vores grøntsager, og de kender os, vores mark og værdier. Det dedikerede samarbejde mellem os og Krogerup er et fantastisk eksempel på, hvordan vi i fællesskab kan være medskabende af den fødevareproduktion, vi ønsker og drømmer om: Hvor vi passer godt på jorden, dens ressourcer – og hinanden.”

Nanna lover alt godt af friske forsyninger fra Melby-markerne hen over sommeren til tallerknerne i spisesalen på Krogerup, bl.a. masser af solmodne tomater, saftige majs, fine squash, smukke blomster og “alt muligt andet godt”.

Maden på Krogerup Højskole

Du kan læse meget mere om filosofien bag maden på Krogerup, der er næsten udelukkende økologisk, og som serveres hver dag på både vores lange ophold og korte ugekurser af vores dygtige kokketeam, lige her.

Du kan også læse vores tidligere artikel om samarbejdet med Nanna og Christopher fra Lerbjerggård, som vi udgav tilbage i 2019, da vi indledte partnerskabet med det lokale jordbrug. Dengang sagde formand for foreningen Andelsgaarde Rasmus Willig, som forpagter Lerbjerggård ud til Nanna og Christopher, sådan her:

“De danske højskoler har allerede en lang og rig tradition for at arbejde med jorden og naturen, og Andelsgaarde håber, at andre højskoler følger trop og også starter samarbejde om undervisning om lokal produktion af grøntsager – og om, hvordan vi forøger vores fælles kendskab til naturen. Det er den eneste anviste vej, hvis vi skal tøjle klima-og biodiversitetskrisen.”

I juli kan du møde Nanna Thomsen på Krogerup, når hun underviser på ugekurset NÅR NATUREN KALDER. Se programmet for det kursus lige her.

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Administrationschef

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER