En anderledes jul på Krogerup - Krogerup Højskole

[row]

Torsdag den 21. december åbner Krogerup Højskole dørene for alle de mennesker, som har valgt at holde jul på den gamle herregård sammen med os. Det er 10. gang i træk, at vi har ugekurset ’Jul på Krogerup’, og igen i år glæder vi os rigtig meget!

Julekurset er et af vores allermest populære kurser, hvor folk kommer fra nær og fjern for at fejre jul på en utraditionel måde. Hos os er det nemlig ikke fejringen af julen, der er det allervigtigste.

”Folk kan jule efter behov, og der er ikke nogen tvang overhovedet. Der er nogen, der tager væk fra julen, så derfor juler vi i det omfang, kursisterne selv har lyst til det. Det vigtigste på kurset er at nyde voksent samvær og sætte tilværelsen under lup sammen,” siger Krogerup Højskoles forstander, Rikke Forchhammer. Rikke har været kursusleder på alle julekurserne og er det igen i år sammen med sin datter, Sarah Forchhammer. I år er det sidste gang, Rikke Forchhammer fejrer jul på Krogerup, da hun stopper som forstander til sommer.

Vidunderlig måde at holde jul på ”Jeg synes, det er en vidunderlig måde at holde jul på, og det kommer jeg helt sikkert til at savne, når jeg stopper som forstander. Det er meget givende at være sammen med en masse skønne mennesker om at fejre julen på en anden måde, og så er jeg også rigtig glad for, at der plads til at lave en hel masse andet, som ikke handler om jul.

[divider]


Personligt glæder jeg mig rigtig meget til at lave kor med kursisterne. Vi skal selvfølgelig synge et par julesange, men mest af alt skal vi fyre den af med både amerikanske og afrikanske pop-sange, det bliver en kæmpe fest,” lover Rikke Forchhammer.

Ud over kor kan kursisterne også vælge at fordybe sig i studiekredse om film og filosofi, og så kan de blandt andre møde chefredaktør på Politiken, Christian Jensen, forfatter og radiovært Geeti Amiri, komme til koncert med vokalgruppen Baobab Sisters foruden høre en række andre foredrag om, hvordan vi lever det gode liv.

[divider]


[/row]

X