Augustinus Fonden har valgt at støtte restaurering og modernisering af Krogerup Højskole med 2 mio. kr. Fondens bevilling skal bruges på at restaurere vores hovedbygning, forplads og de Børge Mogensen-tegnede elevværelser.

– I fonden har vi fokus på at støtte dansk kulturarv af national betydning. Her repræsenterer Krogerup Højskoles historiske hovedbygning en central del af højskolebevægelsens rolle og udvikling i Danmark, mens de Børge Mogensen-tegnede værelser har høje bevaringsværdier for dansk design- og arkitekturhistorie. Vi glæder os til at se det færdige resultat, siger fondsdirektør Frank Rechendorff Møller.

– Det er fantastisk dejligt. Med de her midler får vi mulighed for at gennemføre en ambitiøs restaurering og modernisering til glæde for kommende elever og kursister, som vi for et år siden knap turde drømme om. Vi kan på én og samme tid fremtidssikre Krogerup som en moderne højskole med plads til både demokratisk dannelse og livsoplysning og samtidig sikre bevarelsen af skolens kulturhistoriske bygninger, siger Krogerups forstander, Rasmus Meyer.

Den samlede restaurering og modernisering af Krogerup vil udover forplads, facaderestaurering af hovedbygning og elevværelser blandt andet omfatte skolens hall, foredragssale, bibliotek og undervisningsfaciliteter samt nyt inventar til lokaler og værelser, der kan stå mål med de flotte omgivelser og bidrage til at skabe et ambitiøst undervisningsmiljø.

Udover Augustinus Fonden har A.P. Møller Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond valgt at støtte restaureringen og moderniseringen med samlet 12 mio. kr..

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Sekretær

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
EAN 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER