En efter en bliver gangene på Krogerup fyldt op af værker skabt af unge kunstnere Senest er det Coco Ardals farverige og humoristiske værker, der er flyttet ind.

I 2017 var Coco Ardal elev på Krogerups fotolinje. I dag hænger den unge kunststuderendes fotoværker på væggene ligesom andre unge kunstnere, der har fået til opgave et udsmykke en gang i elevfløjen.
Det har været helt vildt dejligt at komme tilbage og få lov at hænge mine egne billeder op på væggene, fortæller Coco, som studerer fotografi på Royal Academy of Art i Holland.

Coco skabte serien ’Flamingo Lily’, der nu hænger på Krogerup, under lockdown, og fotografierne blev en måde at prøve at undslippe den kedelige hverdag på ved at skabe et overdrevet æstetiseret univers, hvor den smukke pog polerede og samtidig sært grimme mødes i de farverigeværker.
“Jeg arbejdede på serien under lockdown, og hvis der var noget, jeg ikke gad beskæftige mig med i mine billeder, var det corona og den kollektive følelse af afmagt. Så billederne er den drømmeverden, jeg skabte som en lille flugt for mig selv, og som jeg nu gerne vil dele med eleverne på højskolen, forklarer Coco som også håber, man kan drømme sig lidt væk fra hverdagen i billederne.”

“Det har været vigtigt for mig at få farver og humor ind, og at det hele ikke bliver for seriøst. Jeg kan godt lide, når mine billeder kan indeholde noget både smukt og grimt på samme tid, og at der også kan gemme sig en ømhed i det “skabede”, siger Coco, som egentlig troede, hun skulle være journalist. Men journalistlinjen på Krogerup var fyldt op, så i stedet kom hun på fotolinjen – og det har hun bestemt ikke fortrudt.”
“På fotolinjen blev jeg mødt af stor begejstring og kærlighed til fotografiet. Vi fik et tæt sammenhold på holdet og lærte både os selv og hinanden bedre at kende gennem vores billeder. Jeg fik for alvor øjnene op for fotografiet, og det var mine fantastiske lærere på Krogerup, der gav mig modet til at tage mit fotografi seriøst og søge videre på Fotoskolen Fatamorgana. Så Krogerup har i høj grad været med til at forme den vej, mit liv har taget, og derfor er det også vildt fedt, at mine værker hænger på min gamle højskole.”

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Sekretær

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
EAN 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER