Nyt samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening - Krogerup Højskole

[row]

I efterårsferien skal vi slå med le og lave naturhave i parken på Krogerup, mens vi diskuterer vores natursyn, og hvad vi selv kan gøre for en grønnere fremtid. Højskolen har nemlig indledt et nyt samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening om kurset ’Når naturen kalder’, som er en grøn højskoleuge med workshops, foredrag, koncert, morgensang og meget mere.

Klimaet ændrer sig, og arter forsvinder med større hast end nogensinde før. Men hvordan passer vi bedre på vores natur, og hvad kan vi selv gøre for en grøn omstilling? Med andre ord: Hvad svarer vi, når naturen kalder?

Det har vi sat os for at undersøge i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, når vi i efterårsferien samarbejder om ugekurset ’Når naturen kalder’. Igennem en uge skal vi vække naturens magi og finde ud af, hvordan vi kan genfortrylle et kontrolleret kulturlandskab som det danske og gøre op med håbløsheden i klimakrisens tidsalder.

Leslåning og naturhave-workshop -Vi glæder os meget over samarbejde om kurset, fordi det er en rigtig god mulighed for at gå i dybden med nogle af de spørgsmål, som optager os i Danmarks Naturfredningsforening. Kurset er et grønt laboratorium, hvor vi i fællesskab skal finde veje til, hvordan vi kan få et grønnere Danmark med mere vild natur og større biodiversitet, siger Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Hun indleder kurset med at tale om sine visioner for fremtidens grønne Danmark. Danmarks Naturfredningsforening står desuden bag to workshops på kurset, hvor man kan lære at slå med le. Leslåning er en naturvenlig og skånsom metode at slå græs på, som gavner artsrigdommen på engen, i sommerhuset eller hjemme i haven. Det er Thomas Neumann og Majken Sundahl, naturvejledere ved Danmarks Naturfredningsforening, som står bag workshoppen, og leslåningen kommer til at foregå i omgivelserne omkring Krogerup.

Vildere natur og mere biodiversitet Højskolen vil nemlig gerne bidrage til en vildere natur med mere biodiversitet, og det betyder, at en del af Krogerups park bliver udlagt til naturhave. Det er biologisk rådgiver og naturhaveentusiast, Rikke Milbak, der skal rådgive højskolen i den proces, og det konkrete arbejde med at gøre parken mere vild bliver en del af kurset. Man kan derfor få nogle meget konkrete redskaber til selv at arbejde med naturpleje, biodiversitet og naturhaver på kurset.

På kurset er der en lang række foredrag, hvor vi blandt skal høre om naturens potentiale for vores sundhed og hvorfor vi har behov for et ændret natursyn, og så skal vi også diskutere klimaforandringerne i et globalt perspektiv.

[divider]


Kokken Nikolaj Kirk betegner sig selv som naturkriger, og han vil kæmpe for mere vildskab og diversitet i den danske natur. På kurset vil han tale om, hvordan vi bedre forstår naturen ved at bruge den.

Vi får besøg af kok og naturkriger Nikolaj Kirk, biolog og tænker, Rasmus Ejrnæs, kok og medstifter af Aarstiderne, Søren Ejlersen, forfatter og klimaaktivist Andrea Hejlskov, kulturforsker Gregers Andersen, biologisk rådgiver og naturhaveentusiast Rikke Milbak, dr.theol. Ole Jensen, professor Steen Hildebrandt, Dorthe Varning Poulsen, der forsker i natur og sundhed og er tilknyttet terapihaven Nacadia, professor i politisk økologi, Jens Friis Lund – og flere endnu!

Du kan se det fulde program HER.

Det er allerede nu muligt at tilmelde sig kurset. Medlemmer af Danmarks Naturfredningsforening får 350 kr., hvilket svarer til et års medlemskab.

[divider]


[/row]

X