I en tid, hvor indespærring, nedlukning og corona-karantæne fylder de fleste overskrifter, er der sikkert mange, der sukker efter åbne vidder, store skovsøer og høje bjerge.

Det gælder ikke mindst for friluftslærer og outdoor-entusiast Marcus Vincent Frostholm, der glæder sig til sammen med lærer Ida Nielsen Langendorf at tage efterårseleverne på hovedfaget Jorden Kalder med til Nordeuropas største fjeldområde, Jotunheimen i Norge – fuld af dale, høje fjeldtinder og vilde horisonter.

Her kan eleverne se frem til at skulle vandre og lære at færdes på fjeldet, bestige en top, drikke kakao ved bålet og udfordre krop og psyke, fortæller Marcus, der selv har rejst i den barske norske natur i Norge utallige gange.

– Man skal i al sin enkelthed op og opleve vildmarken på egen hånd. Men man skal også op og have et forhold til den. På den måde får man også et incitament til at passe på den, siger han.

Transporten til Jotunheimen foregår med bus, og på selve turen bor eleverne i traditionelle norske fjeldhytter og tænder op i pejsen om aftenen. Man behøver altså ikke at have været spejder de seneste 15 år for at deltage.

– Vi tager udgangspunkt i den enkeltes niveau. Så der er plads til både at have erfaring – men også at man kommer som nybegynder. Vi rejser jo som gruppe, og det er styrken ved det. Men man skal have lyst til at eksponere sig selv for naturen, så skal naturen nok selv sørge for at belønne dig, lover Marcus.

 

Men naturen belønner dig ikke ved, at du læser om den, hører om den eller kigger på den. Du er nødt til at mærke den på egen krop, understreger Marcus.

– Man er nødt til at dyrke den, at komme ud af sin egen comfortzone. Så får man en ydmyghed over den storslåede natur – og nogle af de oplevelser, som giver noget magi i hverdagen. Det gør den for mig i hvert fald.

Du kan læse mere om hovedfaget Jorden Kalder her: krogerup.dk/lange-ophold/hovedfag/jorden-kalder/

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Sekretær

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
EAN 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER
X