Efterårsferien står i naturens tegn på Krogerup - Krogerup Højskole


På billedet: Nanna og Chris på Lerbjergaard, Andelsgaarde.
Foto: Olafur Steiner Rye Gestsson

Kurset Når Naturen Kalder handler om at komme tættere på naturen. I en sanselig og inspirerende efterårsuge skal vi fordybe os i workshops om jordforbedring, frøsamling, nye dyrkningsmetoder og meget mere, og så skal vi også på udflugter, hvor vi skal se på fugle, samle svampe og besøge et bæredygtigt landbrug.

Vær med til en skøn efterårsuge på Krogerup, hvor vi
i selskab med nogle af Danmarks førende forskere og formidlere
bliver klogere på natur og biodiversitet. Når Naturen Kalder byder på et væld af foredrag, workshops og ekskursioner, og så skal vi også smage botanisk gin med Signe Wenneberg, besøge Kelleris Vingaard, til koncert, ud at gå ture i efterårsskoven og synge højskolesang ved bålet

Kom med til fuglereservatet ved Karen Blixens Rungstedlund, hvor forstkandidat Peter Friis Møller fortæller om naturforvaltningen af det fredede område. Du kan også komme på svampe- og sanketur i Tisvilde Hegn med VILDT og høre mere om grønsagsproduktion og skovhave hos Andelsgaarde, når vi besøger Nanna og Christopher på Lerbjerggaard.

Når Naturen Kalder er et praktisk kursus med naturoplevelser, jord under neglene og ny viden i naturskønne omgivelser. Vælg bl.a. mellem følgende workshops:

FRØSAMLING
Kom med foreningen Frøsamlerne.dk ud at samle frø. Du lærer om lære om høst, tørring, rensning og opbevaring af frø og bliver introduceret til den botaniske viden om frø og deres genetiske og kulturelle arv.

JORDFORBINDELSE
Lær hvordan du dyrker grønsager i vindueskarmen og på altanen med gartner Livia Urban Swart Haaland fra tagfarmen Østergro på denne workshop, hvor vi også skal høste urter og frø, genanvende vores organiske affald og blive klogere på grønne fællesskaber.

VILDMARKSFÆRDIGHEDER
Kom med ud i skoven omkring Krogerup og lær nye friluftsfærdigheder med Krogerups friluftslærer Marcus Vincent Frostholm. Sammen skal vi på mikroeventyr og tilberede vores egen frokost undervejs, så du inspireres til selv at planlægge din næste friluftstur.

PLANTEN FARVER
Planteindfarvning er et flere 1000 år gammelt håndværk, der i en moderne kontekst bliver en hybrid mellem botanik, kemi og kunst. Workshoppen vil være en introduktion til indfarvning med planter, og som kan gøres efter hjemme ved køkkenbordet. Tekstildesigner Marie Holst Lorenzen står for workshoppen.

HAVELABORATORIUM FOR JORDENS FRUGTBARHED
Plantevæksten over jorden afslører en masse om jordens kvalitet. Dyk ned i nørde bio-indikator-planter og jordforbedring gennem grøngødning og lær, hvordan jorden bliver mere frugtbar i selskab med Hervé Lognonné fra havelab.dk

TEGNING OG SANSNING UNDER ÅBEN HIMMEL
Billedkunstner Lisbeth Van Deurs skaber rammerne for at tegne, sanse og undersøge landskabet gennem forskellige materialer, teknikker og ideer. På workshoppen skal der arbejdes med kul, kridt og grafit udendørs i det smukke
efterår.

KAMPEN FOR KLIMARETFÆRDIGHED
Klimabevægelsen inviterer til debat om klimakrisens løsninger i både mikro- og makroperspektiv. Ud fra både oplæg og tekstlæsning diskuterer vi, hvilke værdier og politikker, der kan danne rammen om et retfærdigt samfund i overensstemmelse med de planetære grænser.

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Krogerupvej 13, 3050

Therese Juncker

Therese Juncker

Sekretær

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
EAN 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER

X