Eleverne på efterårets lange ophold er i disse uger spredt for alle vinde, mens de omsætter undervisningen fra højskolen til praksis på deres studieture ude i verden.

På Krogerup består en del af opholdet i en perspektivudvidende og øjenåbnende studierejse, der fører eleverne ud mange forskellige steder i verden – som Hollywood, Bornholm, Israel og Palæstina, Norge, Sydeuropa, Mexico og Baltikum.

Hvor de enkelte rejser fører hen, afhænger af de specifikke hovedfag. Rejserne er en mulighed for at udfolde noget af læringen fra undervisningen i praksis, når eleverne f.eks. skal besøge beslutningstagere, virksomheder, naturområder, iværksættere og andre, der kan give perspektiv og inspiration med hjem i rygsækken.

Her er et par af de highlights, som nogle af de igangværende rejser byder på:

I Hollywood bliver eleverne på FILM, SERIER og DOKUMENTAR bl.a. klogere på et liv i en af verdens største filmindustrier, når de mødes og taler med skuespillere som Maggie Wheeler, Judy Greer, tv-kendissen Dr. Phil og den danske filminstruktør Mikael Salomon om at bo og arbejde i Los Angeles.

Gennem Sydeuropa i tog går turen for eleverne på det politiske hovedfag EUROPA BRÆNDER til både Paris, Barcelona, Bruxelles og Andalusien, hvor de mødes med aktivister, organisationer, De Gule Veste og parlamentsmedlemmer for at blive klogere på et kontinent i opbrud.

På Bornholm udforsker JORDEN KALDER-eleverne den rå natur, når de f.eks. er på bisonvandring og skal ud at sanke – før de drager ud på et ugelangt togt med skonnerten Bonavista for at opleve livet til havs, lære om håndværk og at sejle et gammelt træskib med alt, hvad det indebærer af eventyr og udfordringer i oktobers vind og vejr.

I Mexico oplever VERDEN BRÆNDER et land med store kontraster. Her besøger eleverne f.eks. parlamentet i Mexico City, og senere besøger de den såkaldte “City of Blue Jeans”, Tehuacán – et af de steder i verden, hvor der produceres flest jeans, og hvor den blå farve fra produktionen farver de omkringliggende vandløb.

På vores hovedfagsside kan du blive meget klogere på, hvad det vil sige at være elev på de enkelte fag – og hvor de enkelte hovedfags studierejser fører hen. Her kan du også læse mere om, hvad formålet er med at bryde op halvvejs gennem højskoleopholdet for at rejse ud i verden.

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Administrationschef

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER