Foto: Kasper Palsnov

En gruppe højskoleelever fik engang en god idé. De ville styrke mangfoldigheden på Krogerup og give flere unge mulighed for at komme på højskole. Et højskoleophold er dyrt, og derfor ville de give unge med færre ressourcer end dem selv en økonomisk håndsrækning. Det var i foråret ’20, at idéen opstod, og siden tog den form og blev til Krogerup Højskoles Elevfond. I dag er elevfonden en veletableret forening med mange aktive medlemmer, og fonden har netop sørget for, at fire unge – som ellers ikke havde muligheden for at tage på højskolen – kunne starte på Krogerups forårshold.

”Vores formål er at sende unge afsted på højskole, som har ekstraordinært godt af det, og som ellers ikke ville være kommet afsted. På højskolen er der en anderledes tilgang til læring og dannelse, som vi mener kan gavne mange flere end dem, der allerede kommer på højskole. Udover at være uvurderlige for det enkelte menneske, så er der også et kærligt fællesskab på en højskole, som vi håber, flere vil opleve,” fortæller Sebastian Schwartz, der er del af Krogerup Højskoles Elevfond. Sebastian var elev på Krogerups forårshold i 2020, og sammen med en række andre elever tog han initiativ til at stifte elevfonden.

”Efter at have sendt de første elever afsted i efteråret har vi virkelig kunnet mærke, at det faktisk har gjort en forskel – og det er i virkeligheden virkelig privilegeret at kunne ringe nogen op og overraske dem med, at de skal på højskole – det er helt fantastisk,” siger Sebastian Schwartz og fortæller, at foreningen arbejder med at udbrede idéen om en elevfond til andre højskoler.

”Jeg håber, at flere højskoler rundt om i landet vil lade sig inspirere af vores idé og starte flere elevfonde. Vi har allerede kontakt til et par andre højskoler, som overvejer at starte en elevfond,” fortæller han. ”Derudover er vi nogen, som gerne vil prøve at lave noget mere politisk arbejde for at få hævet statstilskuddet pr. elev på højskoler – men det klarer vi nok ikke indenfor det næste års tid,” smiler Sebastian.

Ansøgningsfristen til et ophold i efteråret 2022 er 20. maj. Læs mere om elevfonden og om, hvordan man kan få støtte til sit ophold her: krogerup.dk/lange-ophold/tilskud-elevfonden-og-mentorordning/

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Administrationschef

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER