Elevforeningen plejer højskolens rodnet - Krogerup Højskole

[row]

Elevforeningen er et forum, hvor alle kan samles i højskolens ånd. Det har vi brug for, mener Krogerup Elevforenings Bestyrelse, som lige nu arrangerer Gensynsweekend på højskolen.

Af Ida Meesenburg E’14, medlem af Krogerup Elevforenings Bestyrelse.

Ida Meesenburg fra Krogerup Elevforenings Bestyrelse i højskolens park. Foto: Peter Wibe Enevoldsen.

I denne uge har vi afholdt kurset Krogerup PåNy, som arrangeres af gamle elever. Til morgensamling talte Krogerup Højskoles nye forstander, Rasmus Meyer, om at højskolen har til opgave være den jord, hvor et selvstændigt rodnet kan vokse frem, og hvor en horisont af vigtige spørgsmål kan tage form.

Med udgangspunkt i Meyers ord kan Krogerup Elevforenings Bestyrelses fineste opgave siges at være at pleje og bevare det rodnet, der forgrener sig gennem et højskoleophold. Et højskoleliv behøver nødvendigvis ikke afsluttes, blot fordi den fysiske færden på de kendte arealer bliver bragt til ende.

Krogerup PåNy arrangeres af tidligere elever sammen med lærer Sigrid Dahl. Foto: Peter Wibe Enevoldsen.

Højskoleånden I Krogerup Elevforeningens Bestyrelses (KEB) sidder vi tolv aktive medlemmer, der arbejder på at fastholde – eller genskabe – elevforeningens relation til vor alles tidligere hjem. Vi mener, at elevforeningen – som er alle tidligere elever på Krogerup Højskoles – fortjener et forum, hvor vi kan samles og deltage i arrangementer og aktiviteter i højskolens ånd.

[divider]


Krogerups nye forstander fortalte om sine visioner for højskolen og inviterede hele PåNy-kurset til cola og stikbold i haven. Foto: Peter Wibe Enevoldsen.

Der skal være mulighed for at dvæle i fortidens finurlige, spektakulære oplevelser såvel som at indgå i nye relationer med andre tidligere elever og skabe nye minder og fællesskaber på tværs af årgange.

Derfor sætter vi en del tid af i løbet af året til at planlægge arrangementer i både Aarhus og København, hvor krogerup’ere kan mødes til alt fra en kort snak over en kop kaffe til den månedlige gensynsøl i Aarhus og København til kor- og bingoaftener i uKirke på Vesterbro. Ovenstående er eksempler på nogle af de begivenheder, som vi har stået bag i løbet af det seneste år.

Det kræver en del forberedelse, så udover møder i mindre arbejdsgrupper og uddelegering af ansvarsområder mødes hele bestyrelsen minimum én gang om måneden til et tre timer langt bestyrelsesmøde, hvor vi bl.a. gennemgår de idéer, der ligger på tegnebrættet, følger op på tidligere arrangementer og diskuterer, hvordan det står til på den gamle herregård i Humlebæk.

”Højskole-fix” Der har været tradition for, at Krogerup Elevforenings Bestyrelse hver sommer har stået for at planlægge et kursus, hvor tidligere elever kunne få et såkaldt ”højskole-fix”, og for en stund igen kunne befinde sig de kendte omgivelser i Humlebæk. I 2016 blev dette lavet om, hvorfor ugekurset i stedet blev omdannet til en gensynsweekend, der strækker sig over to dage. I år bliver gensynsweekenden afholdt fra den 9. til 11. august, hvor kursisterne bl.a. deltager i foredrag, workshops med de kendte undervisere fra højskolen, såsom Bjarne Hald, Sigrid Dahl og Mads Philipsen, og får et kort gensyn med livet som højskoleelev. Dette indbefatter selvfølgelig også morgensang, en Vestfyens-øl i badet og masser af brætspilsturneringer i Pejsestuen.

Værne om fællesskabet Et af de seneste initiativer er en elevpulje, hvor medlemmer af Krogerups Elevforening har mulighed for at søge midler fra puljen til afholdelse af arrangementer. Vi håber hermed, at det bliver nemmere for tidligere krogerup’ere at værne om fællesskabet med venner fra højskolen, når de rent faktisk kan få økonomisk støtte, og samtidig at der også kan blive skabt en platform, hvor nye relationer på tværs af de forskellige hold kan blomstre.

Hvis I har lyst til at læse mere om Krogerup Elevforenings Bestyrelse og følge det arbejde, som de tolv medlemmer laver, så kan du læse mere på Facebook.

[divider]


[/row]

X