[row]

Tekst af: Nafisa Fiidow Foto af: Sarah Liisborg Valdefar, som han populært bliver kaldt på Krogerup, er nok skolens mest underspillede elev. Du husker ham måske bedst for at stresse over Natkassens regnskab, men her på Krogen er vi vilde med ham, fordi han emmer af ro, visdom og hjertevarme.
De tanker jeg havde gjort mig omkring Krogerup var, at jeg havde en forventning om at bruge mere tid på mit hovedfag. I stedet fandt jeg ud af, at det sociale og det at bo sammen med mennesker fyldte meget mere. Jeg var nervøs for at få en roomie, det havde jeg ikke prøvet før, og jeg boede alene de første fem uger. Så kom Sam, og det var noget af en omvæltning. Han fylder ret meget.
Jeg tror, Hal Koch ville have tænkt om mit højskoleophold, at det var meget fint. Jeg har fået det ud af højskolen, som han byggede den på. Det her med det sociale, samfundet, og at vi skal se hinanden mere an end at gå mod hinanden. Modstanden mod fascismen, som er mere aktuel nu end nogensinde før. Jeg havde ikke tænkt tanken, at jeg skulle studere Statskundskab, før jeg kom her. Jeg havde bioteknologi på gymnasiet og tænkte, jeg skulle den vej, men det var bare, fordi det var nemt for mig.

Et øjeblik på Krogerup, som har betydet noget særligt for mig, var da 12-ugers eleverne stoppede, og Rasmus holdte en tale. At man bare så den her lettere forvirrede mand, der bare brød sammen og næsten begyndte at tude. Det gjorde altså et eller andet. Man blev selv rørt. Vi havde kendt Rasmus i tre måneder, jeg følte måske ikke, vi var kommet så tæt på ham, men det var vi alligevel nok. Det betyder noget, at vi har betydning for ham, og han ikke “bare” er en forstander.

 

Efter Roskilde skal jeg lige komme ind i en anden rutine. Det bliver virkelig antiklimaks at gå fra højskolen til Roskilde til at skulle hjem. Jeg skal flade ud i et par uger. Og så må jeg vel arbejde og tjene penge, og så til Aarhus, hvor jeg skal læse Statskundskab eller Politik og Økonomi.

[divider]


 

Valdemar var højskoleelev på Krogerup foråret 2019

Det vil de andre højskoleelever huske Valdemar bedst for … Signe: “Som ham der prøvede at være ansvarlig til festerne. Han sætter altid alarm på sit ur, som ringer, når han skal i seng. Han overholder dem aldrig.”
Sam: “Som ham der skulle forestille at være den søde og velopdragende dreng, men i virkeligheden er typen, der tager fat i en for at lave dak-fest på værelse 57 og langer shots ud til højre og venstre.”
Oscar: “Som den på skolen, der lige meget hvad vil smide alt, hvad han har i hænderne for at hjælpe andre.”

[divider]


[/row]