Emma Holten – Ny lærer i feminisme

Nyheder

Til foråret får eleverne mulighed for at diskutere køn og normer i et spritnyt valgfag: Køn, normer og magt.

Efter Emma Holten blev offer for hævnporno, har hun ikke set sig tilbage, og i dag er hun på trods af sin unge alder en af de mest markante stemmer i debatten om køn og normer herhjemme. Mange internationale medier har også skrevet om den unge kvinde, der tog til genmæle, og selvom de fleste gerne vil have lidt af Emma Holtens tid, har hun takket ja til sit eget valgfag på Krogerup Højskole. Vi har stillet hende tre hurtige spørgsmål om, hvorfor:

Hvad tænkte du, da du blev spurgt, om du ville have valgfaget på Krogerup?

 “Jeg blev så glad! At undervise er en fantastisk måde at blive bedre til at formidle, blive bedre til sit stof og frem for alt: fortælle noget til andre, man synes er vigtigt. For mig er samtalen om køn, identitet og samfundsstrukturer en af grundpillerne i at kunne udvikle et kritisk og engageret blik på sin omverden”.

Hvorfor vil du gerne undervise på Krogerup Højskole?

“Det sidste lille års tid har jeg holdt foredrag på højskoler rundt om i landet, og jeg har altid haft et smil på læben på vej hjem i toget. Højskoler er et fantastisk miljø, hvor mennesker befinder sig på et virkelig vigtigt tidspunkt i deres liv – nemlig det tidspunkt, hvor de gerne selv vil prøve noget nyt, møde nogle nye venner og lære sig selv bedre at kende. Jeg kan ikke forestille mig et bedre sted at tale om mangfoldighed, om normer og om, hvilke muligheder og begrænsninger der er for mennesker i dag. Og hvad vi allesammen kan gøre for at rykke ved det hele!

Hvad tænker du, eleverne kommer til at få ud af det?

At tænke kritisk over køn og magt er at se sig selv i sammenhæng med andre. Det er at konfrontere sig selv med, at vi ikke alle er fritflyvende individer, men hele tiden er i samspil og forhandling med vores medmennesker om, hvordan vi opfører os, hvilke ting og mennesker der er mere acceptable end andre. Som jeg ser det: jo flere mennesker, der tænker på normer og sociale strukturer i deres hverdag, desto mere inkluderende samfund kan vi skabe. Og jeg håber, de vil være med til at stræbe efter det!

Find og læs om valgfaget ‘Køn, normer og magt’ her.

X