The people at Krogerup Folk High School

We are an eclectic collection of teachers, all academically and personally invested in making your stay positive and productive. Many of us are professionally involved in our area of expertise outside the school – like setting up exhibitions, writing books, producing movies, playing concerts etc. You are welcome to contact the individual teacher, if you have questions about the course and electives.

Rasmus Meyer

Rasmus Meyer

Læs Mere

Forstander. Ma. Sociologi. Bor i hus på skolen.

Rasmus er uddannet i sociologi fra The New School for Social Research, New York, og har en bachelor i socialvidenskab fra RUC.

Siden Rasmus som 19-årig var formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) har samfundsengagementet løbet som en rød tråd gennem hans liv. Rasmus har bl.a. været frivilligkoordinator på Obama-kampagnen i 2008, undervist meningsdannere på Ceveas uddannelsesforløb, været kampagnechef på Christiansborg og været dommer til Politikens og DUFs DM i debat. Senest har Rasmus være direktør i Dansk Socialrådgiverforening.

Rasmus er født i 1982 og har selv gået på både efterskole og højskole.

Jesper Himmelstrup

Jesper Himmelstrup

Læs Mere

Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus. Har en diplomuddannelse i strategisk kommunikation og læst den humanistiske basisuddannelse på Roskilde Universitets Center med seks måneders studier på Universitá degli studi di Roma, La Sapienza.

Jesper har arbejdet som journalist i DR i næsten 10 år, hvor han leverede nyheder og indslag til en række programmer. Han har også undervist i radio og været censor på de årlige optagelsesprøver på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus i en årrække. Som freelancejournalist har han arbejdet som redaktionssekretær i Miljøministeriet, redaktør af magasinet Vejlederen og har leveret journalistiske artikler til en række dag- og fagblade.

Bor på højskolen med sin hustru og fire børn.

Hovedfag: Journalistik & Medier

Valgfag: Radio

Garba Diallo

Garba Diallo

Læs Mere

Læst pædagogik, journalistik, sprog, miljø og udviklingsstudier på universiteter i Qatar, Storbritannien, Frankrig og Norge. Bor i hus på skolen.

Stiftet Organisationen Crossing Borders, der arbejder med interkulturel kommunikation, konflikthåndtering og medier.

Holder foredrag om international konflikthåndtering og kapacitets-opbygning med fokus på Afrika og Mellemøsten. Arbejder som fotograf og konsulent for danske NGO’er, har skrevet adskillige artikler om Afrika og internationale forhold. Garba taler mange sprog og har boet mange år i Afrika, Mellemøsten og Skandinavien.

Hovedfag: Crossing Borders

Sigrid Lauenborg Dahl

Sigrid Lauenborg Dahl

Læs Mere

Sigrid er kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet med fokus på udviklingsstudier. Hun har arrangeret politiske studie- og researchture til det afrikanske kontinent, hvor vejen både er gået forbi menneskerettighedsaktivister og tidligere massemordere. Derudover har Sigrid også boet i Uganda.

Sigrid har i mange år arbejdet med politiske kampagner og aktivisme i udviklingsregi, hvor hun især har fokuseret på retfærdige handelsvilkår, klimaforandringerne og multinationale selskabers skatteunddragelse.

Endelig spiller Sigrid i Danmarks eneste heavy metal pigegarde – Pigegarden fra Helvede.

Hovedfag: Verden Brænder

Kasper Palsnov

Kasper Palsnov

Læs Mere

Kasper Palsnov er født og opvokset i Vendsyssel og er uddannet fotojournalist fra Danmarks Medie- & Journalisthøjskole. Han har boet i England og Tyrkiet og har arbejdet på Berlingske i 1,5 år. For sit fotografiske arbejde er Kasper blevet præmieret af bl.a. TIME Magazine, Årets Pressefotos og British Journal of Photography. Derudover har han arbejdet som billedredaktør på samtidsmagasinet Atlas og er medstifter af det internationale fotokollektiv MINT. Ved siden af jobbet som højskolelærer arbejder Kasper på sine egne projekter og løser opgaver for danske og internationale medier. Se mere af Kaspers arbejde på www.kasperpalsnov.dk

Hovedfag: Fotografi

Bjarne Hald

Bjarne Hald

Læs Mere

Cand. phil. i film- og medievidenskab. Har derudover læst bysociologi på Sabanci University i Istanbul og Cultural Studies på Middlesex University i London. Bor på Vesterbro i København.

Bjarne er vores lokale film-og flyspecialist og har udviklet mange af vores rejser til bl.a. Kina, USA, Marokko og Istanbul/Tyrkiet.

Hovedfag: Storbyens Puls

Valgfag: Det eksotiske Sverige

Mads Philipsen

Mads Philipsen

Læs Mere

Cand. Mag. med speciale i Internationale Udviklingsstudier og Pædagogik og Uddannelsesstudier fra RUC. Har arbejdet et halvt år i Guatemala, tomlet rundt i det sydlige Afrika, været politisk aktiv i forskellige danske ngo’er, lavet research for et dokumentarfilmselskab og deltaget i lobbykampagner på de bonede gulve i Bruxelles.

Mads har stor interesse for kampagnemageri, og på hvordan man bruger personlige erfaringer og social indignation i mødet med omverdenen.

Han interesserer sig for nye perspektiver på de forandringer verden undergår, men med en særlig interesse for udvinding af naturressourcer, multinationale selskabers skattespekulation og forskellige former for social organisering i nye fællesskaber.

Hovedfag: Verden Brænder

Lotte Fløe Christensen

Lotte Fløe Christensen

Læs Mere

Lotte Fløe Christensen (f. 1979). Fotografisk billedkunstner. Lotte har en MFA i fotografi og er uddannet ved Fatamorgana, Glasgow School of Art og Valand Akademi i Gøteborg.
Hun har været drivende medlem af det fotografiske galleri og arbejdsfællesskab Spark i København og har undervist i fotografi på Krabbesholm højskole.
Lotte arbejder løbende med egne projekter og har udstillet i bl.a. Canada, USA, Østrig, Frankrig, Rusland, Kina og Korea.

Se eksempler på Lottes arbejde på: www.lottefloe.com

Hovedfag: Fotografi

Clara Nepper Winther

Clara Nepper Winther

Læs Mere

Clara er højskolebarn og har stor erfaring med aktivisme i dansk asylpolitik, global økonomisk ulighed og generelt global aktivt medborgerskab. Hun har læst og arbejdet frivilligt i Californien og Spanien og har en bachelor i globale udviklingsstudier og statskundskab fra Lund Universitet, hvorigennem hun har studeret antropologi og latinamerikansk historie på Chiles Universitet. Clara har foretaget et etnografisk feltstudie i vinteren/foråret 2018 i Mexico og fulgt Zapatisternes og De Oprindelige Nationale Kongres’ kampagne for Marichuy. Clara bor i dag i et kollektiv på Christiania.

Hovedfag: Verden Brænder Mexico
Valgfag: Young Europe ‘19

Martin Schmidt

Martin Schmidt

Læs Mere

Martin Schmidt er autodidakt filminstruktør og forfatter. Martin har lavet både gyserfilm, komedier, romantik, underholdning og drama med titler som Rejseholdet, Sidste Time, Guldhornene, Nikolaj og Julie, Livvagterne, Jul i Valhal, 2900 Happiness og Zulu-komedieserien Kristian. For sit arbejde på tv serien Ørnen og den svenske tv serie, Sandheden om Marika, har Martin modtaget den Internationale Emmy Award. Han har desuden skrevet en del bøger, bl.a. undervisningsbøger om film, om filmfolk, om inspiration og senest en bog skrevet sammen med hele Danmarks energikilde, Ole Henriksen.
Gennem mange år, har Martin undervist på filmlejrskoler, gymnasieskoler, højskoler og i erhvervslivet, i emnerne filmproduktion, kommunikation og samarbejde.

Hovedfag: Film!FilmFilm!

Mathias Findalen

Mathias Findalen

Læs Mere

Cand. mag. i historie, globale studier og mellemøststudier. Ekstern lektor ved Københavns Universitet, hvor han bl.a. underviser på tyrkiske og mellemøstlige studier. Han indtager often ekspertrollen i danske medier som DR2, P1, TV2 og Radio 24/7 vedrørende den politiske situation i Tyrkiet og Syrien.

Mathias har tidligere været konsulent for International Media Support, en organisation som støtter pressefrihed og uafhængig journalistik i konfliktramte områder. Han er næstformand og projektkoordinator for foreningen Rapolitics, der styrker ungdommen gennem et kreativt og konstruktivt fokus på urbane kunstnerudtryk.

De sidste mange år har Mathias desuden været involveret i forskellige projekter med Save the Children Youth, Den Danske Ambassade i Tyrkiet, Danida og Ungdomsbureauet. Mathias er desuden musiker og spiller i bands som Cody og Kikos.

Hovedfag: Journalistik & medier
Valgfag: People and Politics

Kurt Strand

Kurt Strand

Læs Mere

Journalist med mere end 30 års erfaring i såvel trykte som elektroniske medier. Har siden begyndelsen af 1990’erne desuden undervist i journalistik, holdt foredrag om medier og fungeret som ordstyrer ved konferencer og debatter. Er forfatter til en række bøger om journalistik, medier og politik. Formand for Journalistforbundets Cavlingkomité. Mediekommentator i Kristeligt Dagblad og medlem af avisens etikpanel. Kurt underviser på skolen i interview- og fortælleteknik.

Hovedfag: Journalistik & medier

Livia Urban Swart Haaland

Livia Urban Swart Haaland

Læs Mere

Livia Urban Swart Haaland er gartner og grøn iværksætter og har været til at starte tagfarmen Østergro, tagfarmens restaurant Gro Spiseri og senest det fællesskabsstøttede landbrugsinitiativ FællesGro. Livia gik oprindeligt på Arkitektskolen, men det var i New York, på 11. etage af en gammel industribygning, at hun fandt ud af, hvad hun virkelig havde lyst til at beskæftige sig med. På taget af bygningen befandt sig nemlig en af verdens største og mest kendte tagfarme, Brooklyn Grange, og efter mødet med dyrkning af grøntsager i byen skiftede Livia kurs og droppede ud af Arkitektskolen for at forfølge de grønne drømme og starte Danmarks første taglandbrug på taget af et gammelt bilauktionshus på Østerbro.
På Krogerup skal Livia undervise i valgfaget Jordforbindelse, hvor man kan lære om økologisk dyrkning, grønt iværksætteri og jordforbindelse.
– På Jordforbindelse skal vi opleve, at vi er en del af naturen og lære, hvordan vi i langt højere grad kan samarbejde med den, når vi producerer mad, siger Livia, som måske ikke er særlig stor men bomstærk og kan tage fat som en granvoksen bondemand.
Livia har tidligere undervist på Krogerup i faget ‘Økologi i praksis’, mens hun var gartnerelev på Krogerup Avlsgård hos Aarstiderne som er nabo til højskolen.
Udover sit gode tag på grøntsager er Livia også kendt for altid at være først på floor og for være gavmild med smil og kram.

Valgfag: Jordforbindelse

Lea Korsgaard

Lea Korsgaard

Læs Mere

Lea Korsgaard er ansvarshavende chefredaktør og medstifter af den digitale avis Zetland. Hun har tidligere været journalist på Berlingske og Politiken og skrevet flere bøger, blandt andre ’Det store bogtyveri’ og ’Orgasmeland’ om den seksuelle revolution i Danmark. Lea er modtager af blandt andet De Berlingske Journalisters Pris (sammen med Stéphanie Surrugue) og Årets redaktør (2016). Lea er selv vokset op på en højskole, er gift med Rasmus Meyer – der forstander på Krogerup – og bor på skolen deres tre drenge. Lea underviser i forskellige forløb på hovedfaget Journalistik & Medier og holder foredrag på både lange og korte kurser.

Hovedfag: Journalistik & Medier

Sarah Hellebek

Sarah Hellebek

Læs Mere

Da Sarah Hellebek vendte tilbage til Krogerup Højskole var hun glad. Hun kom hjem. Det er nemlig sådan, hun har det med at vende tilbage til den højskole, hun forlod i 2016. Dengang var hun elev. Nu er hun underviser.
”Lige siden jeg stoppede som elev, er jeg kommet tilbage så meget som muligt. Jeg bliver inspireret af ånden og energien på skolen og det store fokus på klima og naturen,” siger Sarah, der underviser på hovedfaget Verden Brænder og rejser med holdet til Sydafrika.
Hun læser Jordbrugsøkonomi og er en af initiativtagerne til Den Grønne Studenterbevægelse, der arbejder for at få folk op af sofaen og skabe kollektiv handlekraft, når det gælder klimaforandringerne. Og Sarah håber derfor, at hun kan tage livet af apatien og motivere
eleverne på Verden Brænder til at kæmpe i fællesskab.
”Jeg vil gerne inspirere til, hvordan man kan være til i den verden, vi lever i, og hvordan vi kan handle aktivt på de udfordringer, vi står overfor i dag,” siger Sarah.
Har du lyst til at blive en del af Sarahs hold og tage med til Sydafrika til foråret – så læs mere HER

Hovedfag: Verden Brænder

Magnus Korning

Magnus Korning

Læs Mere

Verden Brænders underviser Magnus Korning blev født i 1992. Og allerede i 1993 var han involveret i sin første politiske aktion. Der var nemlig mangel på vuggestuepladser i København, og derfor blev Magnus afleveret på borgmesterkontoret på Københavns Rådhus.
“Det politiske har jeg taget med mig hjemmefra. Det betyder, at når jeg har mødt uretfærdighed, så har jeg vidst, at jeg skulle gøre noget ved det,” siger Magnus.
Da han var 13 år og gik i 7. klasse meldte han sig ind i et parti sammen med en kammerat og siden da, har han været medlem af alle de elevråd, han har kunne komme i nærheden af og senest har han været aktiv i studenterbevægelsen:
“Det var en følelse af generel uretfærdighed og så billeder fra Irakkrigen, der fik mig til at melde mig ind i et parti.”
I studenterbevægelsen har han opnået at få omgjort fremdriftsreformen, så den er blevet “lidt mindre slem”, og så har han arbejdet for mindre stress, mere feedback til de studerende og med at få de studerende engageret bredt på tværs af fakulteterne.
“Jeg håber, jeg kan være med til at tænde en gnist i højskoleeleverne, så de mærker, at de selv kan forandre tingenes tilstand og på den måde undgå vrede og apati,” siger Magnus, der bor på Vesterbro sammen med en surdej, som han giver en hel del opmærksomhed for at kunne bage perfekte boller, så drikker han cirka 9 kopper sort kaffe om dagen og spiser uhyggeligt mange gulerødder. Han har spillet bas i et elektrorockband og vundet det hedengangne (men dog legendariske) quizprogram AMIGO på DR. Udover at han selv var elev på Krogerup i foråret 2012, har både hans mor og 2 søskende gået på højskolen. Og det var også her hans interesse for Mexico blev vakt, da han med Verden Brænder besøgte landet.
Efterfølgende har han studeret bondeoprør og indianske bevægelser på Universitetet i Mexico City. I en kortere periode har han også boet som fredsvagt i en Zapatistisk landsby.
Magnus læser Statskundskab, når han ikke underviser på Krogerup, og så har han lige fået kørekort. Derfor har han svært ved at finde koblingspunktet, går ofte i stå og parkerer helst i en bås for at undgå parallelparkeringer.

Hovedfag: Verden Brænder

Anne Steen Himmelstrup

Anne Steen Himmelstrup

Læs Mere

Anne Steen Himmelstrup (f. 1978) er cand. mag. i Litteraturhistorie fra Aarhus Universitet og desuden uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole. Når hun ikke underviser i litteratur, arbejder Anne freelance som litteraturskribent, ekstern redaktør og projekttype. På Krogerup Højskole er hun nok mest kendt for sine Kvinde kend din krop-arrangementer, som har resulteret i indtil flere kusseplakater.

Valgfag: Med litteraturen i vildmarken og Heksekreds

Maja Fjord Linqvist

Maja Fjord Linqvist

Læs Mere

Maja er uddannet psykolog fra Københavns Universitet, med speciale i arbejds- og organisationspsykologi og klinisk psykologi. Udover at være Krogerups psykologilærer er Maja også studievejleder på højskolen. Derudover arbejder Maja med unge psykisk ustabile på en bo-institution i København, hvor omdrejningspunktet er rehabilitering.
Maja bor på Christianshavn med sin mand og lille pige.

Valgfag: Psykologi

Mette Nygaard Mikkelsen

Mette Nygaard Mikkelsen

Læs Mere

Mette har skrevet sange lige siden dengang, de handlede om gyngestativet og en sur gris. Hun gik alene rundt på sine forældres gård på Heden og sang for barbiedukkerne, der stak hovedet op af hendes lommer, og for geder, får, grise, heste, katte, hunde og også for kaninerne, indtil de blev ædt af ræven.
“Jeg har altid ville skabe,”
siger Mette Nygaard Mikkelsen, der har skrevet hundredvis af sange. Og selvom hun prøver at finde sin egen lyd, mener hun selv, at man altid kan høre den irske og skotske folkemusik, som hun er vokset op med, i hendes sange.
“For mig er det vigtigste
ved at spille musik fællesskabet og spilleglæden ved at skabe noget sammen,” siger Mette, der står for højskolens valgfag Syng Ud, dirigerer skolens kor og desuden spiller klaver og synger for til morgensamlingerne.
I mange år var hun besat
af det internationale melodigrandprix. Hver eneste sang, kostume og trin noterede hun i sine notesbøger, og så lærte hun alle sangene udenad. Også dem på russisk, hollandsk og ungarsk. Musikbesættelsen holdt ved, og siden uddannede hun sig i Musikvidenskab
og Moderne Kultur og turnerede og udgav plader med bandet Bells & Bones.

Valgfag: Syng Ud

Anders Filipsen

Anders Filipsen

Læs Mere

Klaverspiller og komponist. Bor i København. Anders har gået på Rytmisk Musikkonservatorium i København, hvor han blev færdig i 2010. Kort derefter blev han optaget på avant-garde pladeselskabet ILK. Anders fokuserer primært på fri improvisation og mulighederne at kombinere det med andre kunstformer og nye måder at komponere på. Som komponist kombinerer han improviserede og kompositionelle former ud fra et holistisk perspektiv. Det tonale sprog er inspireret af både autentiske lyde, moderne og avant-garde jazz, og moderne klassisk musik. Anders har skrevet stykker for større ensembler og små grupper. Han har også skrevet musik for flere film og har været nomineret til en dansk musikpris.
Valgfag: Rytmisk musik

Marcus Vincent Frostholm

Marcus Vincent Frostholm

Læs Mere

Marcus er uddannet friluftsvejleder ved Københavns Universitet, Institut for Idræt med speciale i kajak. Derudover er han epp certificeret havkajak instruktør fra Dansk Kano og Kajakforbund. Han har desuden erfaring med friluftsliv gennem en grundlæggende passion for uderummet og fra arbejdet i forskellige outdoor-firmaer. Ved siden af Krogerup arbejder han i Friluftsland i København og som kajakinstruktør hos Kajakhotellet på Amager. Marcus har en baggrund som Pædagog fra sydhavns socialpædagogiske seminarium.

Valgfag: Friluftsliv

Amanda Lagoni

Amanda Lagoni

Læs Mere

Amanda Lagoni er uddannet sexolog og parterapeut, og så har hun en kandidatgrad i Rytmisk Sang fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Ved siden af sit virke som musiker har hun egen klinik i parterapi og sexologi i København og afholder diverse workshops med fokus på seksualitet og sex. Hun har udgivet flere plader, senest “Stilhed under stormen” i Maj 2014. Hun kombinerer koncerter, workshops og foredrag, og har en kropslig tilgang til terapi og undervisning. Hun har særligt fokus på kvindens nydelse og på seksualitet i relationer.

Valgfag: Sex, kærlighed og kommunikation

Katinka Boye Bjerregaard

Katinka Boye Bjerregaard

Læs Mere

Katinka Boye Bjerregaard, født i 1991 på Christianshavn, er sanger og sangskriver i det anmelderroste band KATINKA.
I 2017 udgav hun tekstsamlingen ET HUS AF KROP. Katinka har de sidste par år været musiker og skuespiller i forestillingen VÆBNET MED VINGER, der har turneret rundt i Danmark. På Krogerup underviser Katinka i faget Den unge digters lidelser, som er et skønlitterært skriveværksted, hvor eleverne både kan prøve kræfter med digte og noveller, men også skrive tekster, der kan blive til sange.

Valgfag: Den unge digters lidelser

Læs Mere

Keramiker fra Danmarks Designskole. Desuden har han udstillet på en lang række gallerier i ind- og udland. Hans ting bliver solgt i udvalgte butikker i både København og Århus. Læs mere på www.peterglad.dk
Valgfag: Keramik

Mikkel Vinther

Mikkel Vinther

Læs Mere

Projektleder for de Digitale Ambassadører ved Center for Information og Boblestudier, Københavns Universitet, der med støtte fra TrygFonden forsøger at indføre digital dannelse i vores uddannelsessystem.

Mikkel er aktivist udi digital dannelse og uddannelse med fokus på, hvordan vi skaber gode, digitale liv – både samfundsmæssigt og på individuelt plan.

Mikkel er iværksætter med erfaring som spillestedsleder, filmproducer og journalist og har rejst Danmark tyndt i en årrække for at assistere danske ungdomsmiljøer. Derudover har han været ungdomsrådgiver for daværende kulturministre som Marianne Jelved og Bertel Haarder.

Valgfag: Det Digitale Menneske

Lisbeth Van Deurs

Lisbeth Van Deurs

Læs Mere

Lisbeth bor og arbejder med kunst i Danmark, men er uddannet fra Kunstakademi i London, med eksamen i printmaking og en master (MA) i Tegning/ Drawing.

Udover at undervise på Louisiana, beskæftiger Lisbeth sig med foto, maleri, og stop motion-film.

Valgfag: Den levende streg

Læs Mere

Liv er en erfaren magasinjournalist, der blandt andet har været backstage med Birthe Kjær, lavet afslørende forbrugerjournalistik om juice-verdenen og produceret virale videohit om, hvordan man åbner en øl med en børnecykel eller laver en toast med et strygejern. Hun ved desuden mere end de fleste om isolationsmaterialer og biavl. Liv har en fortid i filmbranchen og har været på teaterscenen sammen med Nicolas Bro, inden hun fandt ud af, at journalistik er det bedste fag i verden. Nu lever hun af at forevige menneskers livshistorier som podcast i sin egen virksomhed www.livshistorier.net og nyder at give begejstringen for sit fag videre til den næste generation. På Krogerup kan man ofte finde Liv i færd med at læse op i nærheden af et bål.
Liv bor på Nørrebro med sin høje mand og deres to vilde børn. Er uddannet i journalistik og offentlig administration fra RUC og har modtaget en række priser for sit arbejde som dokumentarist og journalist, blandt andet for en artikel om sure børn.

Valgfag: Skriveværksted og Radio

Frederik Brockdorff

Frederik Brockdorff

Læs Mere

Tidligere Team koordinator hos Greenpeace og nuværende Stud. Performance Design og kommunikation på RUC. Som Performance designer arbejdes der på tværs af flere akademiske traditioner, lige fra Antropologi og teatervidenskab til Kommunikation og filosofi. Den gode oplevelse er en altomfavnende begivenhed i Frederiks portefølje af uddannelse- og erhvervserfaring. Dette har udmøntet sig i flere typer af events, Field engement kampagner for NGO’er og tanke-idé facilitering både indlands og udlands. Den gode oplevelse handler om at få sanserne spil – hvilket gør at Frederiks undervisning, tager en praktisk teoretisk tilgang.

Frederik er en skaber med erfaringer inden for eventdesign, ledelse og oplevelseskommunikation.

Frederik er passioneret amatørkok og kulinarisk gør-det-selv mand. I sin fritid eksperimenterer han med øl- og snapsebrygning, stegeteknikker og fermentering af diverse madvarer. Han elsker køkkenudstyr og kan falde i svime over en røremaskine eller et nyt smart kaffebrygningssystem. ”

Valgfag: Event making & Den store julefrokost

Ida Nielsen Langendorf

Ida Nielsen Langendorf

Læs Mere

Ida Nielsen Langendorf er kandidatstuderende i Sociologi på Københavns Universitet. Hun har bred erfaring med aktivisme, kampagnemageri og socialt forandringsarbejde fra ungdomspolitik, fagbevægelsesarbejde og studenterpolitik. Ida har blandt andet forberedt folketingsvalgkampe, lavet demonstrationer og kampagner og lavet en projektlederuddannelse for studerende i Studenterhuset i KBH. Hun interesserer sig for alt fra de store makropolitiske problemstillinger som globale arbejdstagerrettigheder, til hvordan vi finde socialt bæredygtige måder at lave aktivisme på. Derudover er Ida også uddannet friluftsvejleder fra Paul Petersens Idrætsinstitut og elsker at padle i kano og lave mad over bål.

Hovedfag: Verden Brænder

Valgfag: Kropsstudier

Mikkel Pagh

Mikkel Pagh

Læs Mere

Mikkel er oprindeligt uddannet cand. mag. i medievidenskab fra Aarhus Universitet. Han arbejdede i ti år på kontorer og foran computere før han besluttede sig for at gøre sin passion for træhåndværk og det maritime til sin levevej. Han var fra 2015-16 i lære som bådebygger, og har siden da drevet sin egen bådebyggervirksomhed.

Valgfag: Vi bygger en træbåd

Mille Breyen Hauschildt

Mille Breyen Hauschildt

Læs Mere

Hvis man vil vide, hvad forbindelsen mellem akaciefrø og myrer er, og hvorfor vi må forstå relationer af ledsagende arter for at forstå os selv og vores forhold til hinanden og naturen, så er det Mille, man skal spørge. Mille er generelt meget optaget af queer- og feministisk teori, marginaliserede positioner og nære litteraturanalyser, og det går alt sammen op i en højere enhed i faget Heksekreds, som arbejder med litteratur, kroppe, natur, blod, træer, ritualer og venskabet. Mille er ved at færdiggøre en kandidat i Litteraturvidenskab, hvorfra hun også har fået sit crush på feministiske tænkere som Judith Butler, Sarah Ahmed og Donna Haraway. Mille har desuden et blødt hjerte for den barske natur på den nordjysk vestkyst og drømmer om at smadre patriarkatet i tusind stykker.

Valgfag: Heksekreds & Kropsstudier

Birgitte Raaberg

Birgitte Raaberg

Læs Mere

Birgitte Raaberg er uddannet skuespiller fra skuespillerskolen i Århus. Hun har medvirket i mere end 50 teaterforestillinger og musicals. Har medvirket i film (Bodil-prisen for ’Midt om natten’ og for ’Riget’). Ellers arbejder hun med TV-drama, har været studievært på DR’s Forbrugermagasin, ’dupper’ tegnefilm ( Bl.a. Cruella Dé Ville, Tarzans mor). Og så underviser hun i kommunikation og indre ledelse.

Valgfag: Drama

Esben Blaakilde

Esben Blaakilde

Læs Mere

Esben har mange års erfaring med fiktion, dokumentar, tv og reklame – Han har en international profil med en filmskoleuddannelse fra Indien og filmerfaring fra Cuba, Indien, Mexico og adskillige andre lande.
Hans erfaring er dels praktisk, men som cand.mag i Filmvidenskab har Esben også et godt analytisk øje for, hvordan films udtryk skaber indtryk – I seeren og i samfundet. De seneste år har han beskæftiget sig indgående med digitale platforme, særligt i forbindelse med reklamearbejde på Maydayfilm. Pt arbejder han på en lang, personlig dokumentarfilm.

Valgfag: Young Europe

Henny Hagerup

Henny Hagerup

Læs Mere

Henny Hagerup har en Cand. Soc. i Organisational Innovation & Entrepreneurship fra Copenhagen Business School med særlig fokus på kunsten og kulturens rolle inden for organisationsudvikling og socialt iværksætteri.

Henny stammer fra en lille kystby i den nordlige del af Norge, men har været bosiddende og studeret i lande som Nicaragua, Sydafrika og Danmark. Hun er musiker og sangskriver såvel som kulturformidler og har arbejdet med adskillige kulturfestivaler, hvis fokus spænder fra musik til litteratur til kunst. Hun er grundlægger af Reverse: Copenhagen International Poetry Festival, og de sidste par år har hun udviklet og ledet et fornyet litteraturhus i København, der huser events med temaer som aktivisme og kunst, det antropocæne, økokritik, Small Press og performativ kritik.

Valgfag: Social Entrepreneurship

Lorena Torres

Lorena Torres

Læs Mere

Lorena Torres har en Cand.Soc. i Development and International Relations fra Aalborg University Copenhagen med specialisering i Refugee Studies.

Lorena er oprindeligt fra Ecuador. Hun er en menneskerettighedsaktivist og kulturformidler, hvilket er kommet til udtryk gennem adskillige projekter verden rund, lige fra at arbejde med børn og kunst i Andesbjergene og med unge mennesker og nye medier i Mellemøsten til projekter, der omhandler kunstens rolle som kritisk stemme for politisk og social forandring i Danmark. Lorena er projektleder, fotograf, visuel kommunikator og polyglot. Hun har været involveret i adskillige NGO’er, bl.a. Norwegian People’s Aid, CAMP/ Centre for Arts on Migration og Crossing Borders. Lorena har også arbejdet i Undervisningsministeriet i Ecuador.

Sidst men ikke mindst er Lorena engageret i Handletanken MOVE og Women Refugee Route, der advokerer for rettigheder for kvinder i udsatte situationer.

Valgfag: Social Entrepreneurship

Andreas B. Jørgensen

Andreas B. Jørgensen

Læs Mere

Andreas er uddannet elektriker og har arbejdet med dette i et års tid efter endt uddannelsesforløb. Han sagde sit job op for at forfølge sin drøm som danselærer. Han blev tilbudt et job hos Soffie Dance Studio hvor han også arbejder idag. Han tog en danselærer uddannelse inden for pardans, som også er dette Andreas har brugt hele sit liv på at danse. Andreas har gennem sin dansekarriere opnået flere top placeringer blandt andet – Dansk mester i Kombineret standard og latin i 2012 samt top 3 til Danmarksmesterskaberne i Standard i 2012 og 2014. Han har også deltaget i shows i Det Nye Skuespillerhus og rundt omkring i verden.

Valgfag: Dans, dans, dans

Mathilde Sofie Milan

Mathilde Sofie Milan

Læs Mere

Jeg er uddannet cand.mag. i filosofi og dansk og underviser som yogalærer forskellige steder i København. Gennem min yogafaglige baggrund har jeg særligt været optaget af yogaens filosofiske rødder, og ikke mindst hvordan man sætter denne ind i en moderne sammenhæng. I min undervisning er jeg optaget af at integrere tankerne mellem Vesten og Østen for på den måde at komme tættere på en mere holistisk forståelse af os selv, end den traditionelle akademiske videnskab umiddelbart lægger op til.
Jeg bor på Vesterbro i København, men har et globalt udsyn; med min yogamåtte under armen har jeg undervist i tre verdensdele og blev bidt af yoga på min første rejse til Indien – lige efter jeg selv havde været elev på Krogerup Højskole i 2009. For mig handler yoga om balance – der skal være god plads til både at sidde i stilhed, lave skøre yogaøvelser, grine højt og spise en is bagefter.

Valgfag: Yoga

Køkkenet på Krogerup Højskole

Vi tænker især på smag, næring og variation samt de officielle kostråd, når vi udarbejder den ugentlige madplan. Vi serverer altid fiberrige salater og/eller grønt til hvert måltid. Vi benytter overvejende sunde fedtstoffer så som planteolier og nødder. Og så serverer vi fisk to gange om ugen.

Nicolai Rink

Nicolai Rink

Kok og køkkenchef

Jill Eid Larsen

Jill Eid Larsen

Køkkenmedarbejder

Kontoret

Kontoret tager hånd om henvendelser fra kommende og nuværende elever og kursister. Det er her Krogerups “Hovedbanegård” bliver bestyret: Elever, kursister, pedeller og lærere går jævnligt ind og ud af dørene, samtidig med at telefon, breve, post, bogholderi og regnskab skal passes.

Heidi Larsen

Heidi Larsen

Kursussekretær

Marlene Angelique

Marlene Angelique

Økonomimedarbejder

Therese Juncker

Therese Juncker

Sekretær

Kommunikation

Krogerups kommunikationsafdeling står for den løbende udvikling og opdatering af højskolens hjemmeside, sociale medier, pressekontakt, nyhedsbreve, grafisk arbejde, annoncering og meget andet. Mail: kommunikation@krogerup.dk

Anne Steen Himmelstrup

Anne Steen Himmelstrup

Kommunikationsmedarbejder

Jens Dahl

Jens Dahl

Grafiker og Kommunikationsmedarbejder

Pedelleriet

Vores pedeller kan lave næsten alt og har en bred uddannelses- og erfaringsmæssig baggrund. Det er blandt andet dem, man henvender sig til, når der skal bygges en kulisse, bruges et par mindre træer til oppyntning, sættes computere i netværk, foruden det “normale” pedelarbejde som at slå græs, skifte pærer, male, fixe ting og i det hele taget sørge for at skolens rammer fungerer.

Anne Steen Himmelstrup

Anne Steen Himmelstrup

Pedel

Victoria Steffensen

Victoria Steffensen

Pedelmedhjælper

Janne Bill Hansen

Janne Bill Hansen

Oldfrue og alt-mulig-kvinde

Thomas Park Jepsen

Thomas Park Jepsen

Pedelmedhjælper

Rolf Fønss Christensen

Rolf Fønss Christensen

Pedelmedhjælper

contact us

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Krogerupvej 13, 3050

Clara Nepper Winther

Clara Nepper Winther

CONTACT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

Cvr.Nr. 44913216
Telefone: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Office hours: 9.00 - 12.00

X