[row]

De seks elever på Krogerups journalistlinje, der har søgt ind på journalistuddannelserne i Odense og Aarhus, er alle kommet direkte ind eller gået videre til samtaler. Godt gået!

Sille, Carl, Julie, Rasmus, Frederikke og Charlotte er elever på Krogerup Højskoles hovedfag Journalistik og Medier, og de har netop fået at vide, at de alle sammen er blevet optaget eller er gået videre til samtale på DJMX, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. To af dem har desuden søgt ind på journalistuddannelsen på SDU og er også gået videre der.

Eleverne var til optagelsesprøve på DJMX i april, og Charlotte Kowal Kjærås (nederst i midten af billedet) fortæller, at det var rigtig dejligt, at de havde hinanden, både før og til selve optagelsesprøven. – Vi mødtes med hinanden her på højskolen nogle aftener inden optagelsesprøven for at diskutere de bøger, vi skulle have læst til prøven og for at forberede os sammen. Aftenen inden prøven hyggede vi og grillede og spillede Bezzerwizzer for at tænke på noget helt andet, fortæller Charlotte, som også synes, det var rigtig rart at have hinanden under selve optagelsesprøven, som varede det meste af en dag. – Inden jeg kom på højskole, var det sådan fifty-fifty, om jeg ville være journalist. Men det har været super fedt at prøve kræfter med journalistikken her på højskolen, og vi har lavet en masse fede ting og mødt en masse vildt seje mennesker fra alle dele af mediebranchen, både på vores rejse og herhjemme, så nu er jeg helt sikker på, at jeg vil gå den vej, siger Charlotte, der starter på DJMX til sommer.

Selvom højskoleopholdet har været med til at ruste Charlotte til optagelsesprøven på DJMX, så fremhæver hun faktisk, at hun netop valgte Krogerup Højskole, fordi det ikke var et decideret forberedende forløb, ligesom det er på mange andre højskoler, der også underviser i journalistik. – Jeg synes, det er mega fedt, at det har handlet om at arbejde med journalistikken og ikke har været et intensivt forberedelsesforløb, som det er på andre højskoler. Jeg er altså ikke taget på højskole for at terpe kommaer og den slags, siger Charlotte.

[divider]


Hun fortæller, at journalisteleverne har haft en enkelt dag, men ellers mener hun, at det er arbejdet med journalistikken, hvor hun har lært at skrive og vinkle en historie og arbejde med målgrupper og alt det andet, der har hjulpet hende i forhold til optagelsesprøven.

– Der er jo også nogen på vores hold, som ved, at de ikke vil være journalister, men bare gerne vil snuse til det på det her forløb, så derfor synes jeg også, det er fint, at det hele ikke har handlet om optagelsesprøven. Og vi kom jo alle videre alligevel, siger en glad Charlotte, som håber, de alle sammen skal følges ad til Aarhus, så de kan lave et stort Krogerup-kollektiv.

[divider]


[/row]