KROGERUP CAFÉ: Imperiets børn // Anne Kirstine Hermann 19:30

15nov19:30KROGERUP CAFÉ: Imperiets børn // Anne Kirstine Hermann 19:30Journalist og antropolog Anne Kirstine Hermann om sin prisvindende bog om forsøget på at gøre grønlandske børn danske

Program

Tirsdag den 15. november 2022 kl. 19.30

Snedigt diplomati på allerhøjeste niveau. Et omfattende socialt eksperiment. Og børn i Grønland der blev fanget i midten af det hele.

“Imperiets børn – Da Danmark vildledte FN og Grønland for at beholde sin sidste koloni” vandt sidste år prisen for Årets Historiske Bog, og til november gæster forfatter Anne Kirstine Hermann Krogerup for at fortælle om historien.

Hun dykker helt ned i notater og beretninger, der afslører, hvordan skiftende regeringer gik bag om FN’s retningslinjer og imod danske topjuristers klare anbefalinger og indførte reformer, der skulle gøre grønlænderne mere danske. Men hun fremdrager også personlige fortællinger fra nogle af de grønlændere, der som børn – helt uden at vide det – var en del af det store, sociale eksperiment, det var at gøre Grønland mere dansk.

Anne Kirstine er journalist og antropolog og har blandt andet boet og arbejdet i Grønland.

Arrangementet er åbent for alle, men tilmelding er nødvendig. Billetprisen er 25 kr. for personer under 30 år og 75 kr. for personer over 30 år, og betaling foregår i døren.

Tilmelding sker via dette link.

Tid

(Tirsdag) 19:30

Sted

Krogerup Højskole