Familiehøjskole: ”All Inclusive på den fede måde”

Nyheder

Hver sommer bliver Krogerup Højskole fyldt af kursister i alle aldre, når højskolen åbner for de populære familiekurser. TV 2 Lorry kom på besøg for at indfange den særlige stemning, der hersker, når det er børn, deres forældre og bedsteforældre, der fylder Krogerups historiske bygninger.

En af de familier, som valgte at tilbringe en uge på Krogerup Højskoles familiekursus i år, er familien Holbech fra Christianshavn. Far Anders beskriver sit højskoleophold som ”en slags All Inclusive på den fede måde”, som han siger til TV 2 Lorry.

Anders Holbech var afsted med sønnerne Aksel på ti og Tobias på syv år, mens hans kone var på arbejde. Han synes, det er en rigtig sjov måde at bruge sommeren på, fordi der både er noget i det for voksne og børn.

”Det er All Inclusive på den måde, at der er mad, og alt er selvfølgelig betalt, men det er også All Inclusive på den måde, at det er spækket med oplevelser, siger Anders Holbech. Hans drenge er også vilde med højskole, for de har fået en masse nye venner, og Tobias på syv år synes, det er ret sjovt, fordi man lærer nogle forskellige ting, som han siger i indslaget på TV 2 Lorry.

Denne sommerdag i juli skulle familiekursisterne blandt andet være med til at høste grøntsager og i samarbejde med projekt Haver til Maver selv tilberede en frokost i det grønne. Senere på dagen stod den på badetur og krabbejagt med naturvejledere i Øresund, og om aftenen var der historiefortælling for børn og voksne.

”What’s not to like, siger jeg bare. Vi står her og bader, og om lidt skal vi ud at fiske krabber, det har været en god dag. Vi har oplevet en masse ting, vi har lavet mad, og det har været skønt”, siger Anders Holbech, der til daglig arbejder som økonom i Mærsk.

Højskole er både aktiv og kulturel ferie, og det er noget, der tiltaler ham:

”Dels er det en praktisk ting, at når man skal på ferie med to børn, så er det et helt fantastisk All Inclusive-koncept, de har, de her højskoler. Men det er også det her med, at jeg synes faktisk, det er vigtigt at præsentere børnene for den del af vores kultur, der handler om højskoler”, siger Anders Holbech til TV 2 Lorry en sommerdag i juli på Krogerup Højskole.

X