Selvom den farmaceut-uddannede Line er ældre end de fleste andre elever på dette efterårshold, viste beslutningen om at kvitte fuldtidsjobbet sig at være en af de bedste, hun længe har truffet.

For 29-årige Line Schmidt Christensen lå fremtiden strømlinet og tilrettelagt fra den dag, hun satte sine ben på farmaceutuddannelsen på KU, købte sin første lejlighed i København og siden landede et fuldtidsjob. Men hjemsendt med en stressdiagnose og siden en nedlukning pga. coronapandemien gik det gradvist op for Line, at hun måske var havnet i den helt forkerte branche, og at hun i stedet var nødt til at søge mod noget, der gjorde hende glad.

– Jeg indså endelig, at jeg havde valgt en forkert vej. Og lige dér blev jeg ramt af følelsen af, at jeg havde ødelagt mit liv. Jeg havde jo taget en uddannelse – og nu hang jeg på den.
Line traf ikke desto mindre en beslutning om at give afkald på sit job og begynde forfra. Og da først beslutningen var truffet, bookede Line uden videre ikke blot et men hele to højskoleophold over det næste år. En fuldstændig hovedrystende beslutning, mente Lines a-kasse.

– Jeg kunne godt mærke, at her syntes man, at folk, der valgte højskole over at være ansat i et godt job, de var altså helt tabte. Jeg skulle jo bare sende min fine ansøgning afsted, og så ville jeg slippe for det højskolepjat, lød holdningen.
Det var, syntes Line dengang, som om der slet ikke var forståelse for, at hun havde valgt forkert; at hun sådan set ikke var interesseret i bare at fortsætte, som om intet var hændt. På højskole, det tog hun. Og pludselig var der helt nye kreative sider, der åbnede sig for Line, som begyndte at strikke, male, tegne, tage billeder – og udforske sit endnu uprøvede skrivetalent, ikke mindst. Sider, Line ellers aldrig for alvor havde haft mod på at udforske.

I dag, efter et snart endt ophold på Krogerup og mange nye bekendtskaber og erfaringer rigere, vil hun kun anbefale ligesindede at gøre sig den vigtige erfaring at huske at standse op og have mod til at trække stikket – også selvom man ellers i øvrigt har gjort alt ”det rigtige” ifølge samfundet, og selvom man nok er ældre end de fleste andre, der tager på højskole:

– Coronapandemien har givet mange tid til selvransagelse, inklusive mig selv. Forhåbentlig er der flere, der nu tænker over, hvad meningen med livet faktisk er. Det lyder så klichéagtigt! Men det viste sig, at min alder slet ingen hindring var for at tage på Krogerup; tværtimod har de lidt yngre højskolelever med deres ambitioner og mod på livet været helt vildt inspirerende at være sammen med. Derfor tror jeg, at vi alle sammen kan blive så meget gladere af en gang i mellem at standse op og tage sig lidt ekstra god tid.

Foto: Anton Lindgaard Bloch

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Sekretær

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
EAN 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER
X