Foto: Esben Halfdan Blaakilde

I mange år er eleverne på Krogerups hovedfag FILM, SERIER & DOKUMENTAR rejst til Hollywood, L.A. Fremover bliver filmlinjen i højere grad centreret om dokumentaren – og studierejsen går fra efteråret til det østeuropæiske land Moldova.

Krogerups hovedfag FILM, SERIER & DOKUMENTAR har i mange år centreret sig om fiktionsfilmens verden, og faget har haft en lang tradition for at rejse til Hollywood, L.A.

Men fra efteråret 2023 bliver Hollywood skiftet ud med en ny rejsedestination, nemlig Moldova. Her skal eleverne inspireres til at lave korte poetiske dokumentarfilm sammen med elever fra filmskolen i hovedstaden Chișinău.

Klogere på sig selv

“Hollywood er herlig, men måden filmene bliver produceret og finansieret der er meget langt fra en europæisk filmvirkelighed. Dertil kommer, at vi gerne vil minimere skolens CO2-forbrug. Rejsedestinationen er således ny, men film-faget på Krogerup er fortsat et kreativt værksted for alle, der gerne vil lære at formidle fortællinger i levende billeder og blive klogere på film som et kulturfænomen, der fortæller noget om os selv og vores samtid,” siger forstander på Krogerup Højskole Rasmus Meyer om beslutningen.

Esben Halfdan Blaakilde, der er dokumentarfilmsinstruktør og underviser på FILM, SERIER & DOKUMENTAR, har i efteråret været på rejse rundt i Ungarn og Moldova for at besøge den nationale filmskole og sammensætte et program til den nye studierejse:

“Højskoletanken, det at arbejde med sig selv og samtidig møde verden passer rigtig godt med dokumentarfilmen, som vi har beskæftiget os mere og mere med på filmfaget,” forklarer Esben.

 

 

“Derfor tager vi nu til Moldova; ikke for at lave store, politiske dokumentarfilm, som betragter verden oppefra, men for faktisk at møde mennesker, der kommer fra en anden virkelighed. Vi vil interessere os ærligt og ægte for dem – en til en. Det møde har eleverne mulighed for at vokse i,” siger filmlæreren.

Levn fra sovjettiden

Esben glæder sig til sammen med eleverne at rejse til et land, der rummer et væld af interessante historier: Engang var landet en del af Sovjetunionen, og tomme industribygninger fra den tid vidner om, at dele af landet er ved at blive affolket; mange unge emigrerer til Europa, hvor fremtidsudsigterne er lysere, mens andre insisterer på at blive og bygge et nyt og bedre samfund op.

 

Foto: Esben Halfdan Blaakilde

“Moldova ligger i et spændende felt, hvor det på en måde er en del af Europa, og på en måde er det ikke. Den virkelighed bliver spændende at møde. Hele ambitionen er at lede efter en vej ind til at engagere os i verden OG lave film samtidig,” siger Esben.

Foruden rejsen til Moldova midt i opholdet kan eleverne på efterårsholdet se frem til at besøge OFF – Odense Filmfestival, der er den Oscar-adgangsgivende kortfilmsfestival, som i sommerens sidste dage omdanner byen til et regulært filmmekka. På forårsholdet drager filmlinjen til Berlinalen – en af Europas vigtigste filmfestivaler, der hvert år afvikles i Berlin.

Du kan læse mere om den nye rejse og undervisningen på FILM, SERIER & DOKUMENTAR lige her – eller blive klogere på livet i det hele taget som elev på Krogerup Højskole.

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Administrationschef

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER