Foto: Thomas Park Jepsen // Maybeats-festival på Krogerup 2023

Flere af de afgående elever på Krogerup har tradition for at donere en stor sum penge til den elevdrevne Krogerup Højskoles Elevfond, der hjælper andre unge med at finansiere et højskoleophold på Krogerup. 

Om få dage slutter endnu et hold højskoleelever deres tid på Krogerup Højskole. Et hold fyldt med unge mennesker, der af forskellige årsager havde valgt at bruge et halvt år af deres liv på højskole.

Mere elevdiversitet

Noget, som mange flere unge skal have mulighed for, hvis det står til formand for Højskolerne Lisbeth Trinskjær og kulturminister Jakob Engel-Schmidt, der for nyligt mødtes for at drøfte, hvordan mangfoldigheden blandt de danske højskoleelever kan øges.

“Nu er jeg alt for gammel til at lægge arbejdet på hylden i et halvt år og tage på højskole, selv om det ville være fedt, men jeg tænker, at oplevelsen af at gå på højskole bliver lidt bedre, hvis man møder mennesker fra alle dele af samfundet,” sagde kulturministeren på en visit på Grundtvigs Højskole i sidste måned, hvor temaet var udviklingen mod større mangfoldighed blandt danske højskoleelever.

Elevfond hjælper unge på højskole

En udvikling, der allerede er blevet knoklet på for siden 2020 i Krogerup Højskoles Elevfond, der i alt har sendt 14 unge, der ellers ikke ville have haft mulighed for at komme på højskole, på et helt eller delvist finansieret ophold på Krogerup.

Noget, som det nu snart afgående forårshold også har ønsket at bidrage til. På den måde tegner de sig ind i en nystartet tradition for, at skolens elever donerer penge fra auktioner, overskud fra musikfestivaler og beløbet fra deres egne værelsesdepositummer til Krogerup Højskoles Elevfond.

Den allerstørste bidragsyder til fondens pengebeholdning er faktisk Krogerups egne elever. Ved hver opholdsafslutning bliver eleverne spurgt, om de vil donere deres depositum på 500 kr. til Elevfonden – en mulighed der plejer at indhente mellem 35.000 og 45.000 kr.

Rekordhøje elevdonationer

“Elevernes depositummer udgør langt den største del af de midler, vi modtager hvert år. Hvis alle elever donerer deres depositum, har vi midler nok til at sende knap tre elever afsted på det næste ophold med fuld støtte, eller fire med en mindre egenbetaling, så det gør en kæmpe forskel,” siger Sebastian Schwartz, der er økonomiansvarlig i Krogerup Højskoles Elevfond.

Alt tyder på, at den samlede pengepulje af indsamlede midler fra alle de velgørende formål lagt sammen fra dette forårshold vil indbringe fonden en rekordhøj sum penge til at hjælpe kommende unge med at betale for et højskoleophold.

Du kan læse mere om, hvordan man søger støtte fra Krogerup Højskoles Elevfond lige her. Tilmeldingsformularen til at ansøge om støtte finder du via dette link. Der er netop åbnet for ansøgninger til foråret 2024.

På fondens Instagram-profil og på Facebook kan du følge med i deres arbejde.

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Administrationschef

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER