Fotocredit: Sofie West Grünewald

Som 14-årig flygtede Rahima fra krigen i Syrien. I foråret var hun elev på Krogerup Højskole. Og til september vender jurastuderende og landsforperson for DFUNK Rahima Abdullah “hjem” til Krogerup for at holde foredrag til Krogerup Café.

“At komme tilbage til Krogerup Højskole er at komme til et hjem, man har masser af minder i. Et hjem, hvor man fik lov at udvikle sig, blive en del af et dejligt fællesskab og blev klogere på sig selv og omverden,” siger 21-årige Rahima Abdullah, der om få uger gæster skolen med sit foredrag om flugten fra krigen i Syrien, at finde sine ben i et nyt land – og at kæmpe for retten til at bruge sin ytringsfrihed.

“Ytringsfriheden er et privilegium, som langt fra alle mennesker på denne jord har adgang til. Jeg mener, vi kan værne bedst om den ved at bruge den aktivt til at være med til at skabe den forandring, vi selv ønsker at se i verden.”

Fra krig til aktivisme

Det er syv år siden, Rahima tog afsked med det land, hun kaldte hjem – en flugt, der siden har gennemsyret hele hendes identitet, og som bl.a. har bragt hende til posten som landsforperson for organisationen Dansk Flygtningehjælp Ungdom (DFUNK).

“Jeg håber, at mit besøg til Krogerup Café kan give et indblik i, hvordan det er, når krigen rammer ens fredelige hjem, og man bliver tvunget på flugt og skal til at starte sit liv forfra og skabe et nyt hjem et andet sted i verden. Jeg vil også tale om vigtigheden af, at vi bruger vores stemmer og aktivisme til at sige vores holdninger højt og stå ved dem, selvom det engang imellem kan være svært og have sin pris.”

Rahima holder foredrag til Krogerup Café tirsdag d. 20. september kl. 20, og gæster udefra er velkomne.

Du sikrer dig plads ved at tilmelde dig i vores tilmeldingssystem her. Billetprisen er 25 kr. for personer under 30 år og 75 kr. for personer over 30 år, og betaling foregår i døren.

 

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Administrationschef

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER