Forstander fejrer 60 år med historisk succes

Nyheder

Rikke Forchhammer fylder 60 år og har brugt over halvdelen af dem på Krogerup Højskole. De fleste af højskoleårene har været som musiklærer, men det sidste lille årti har hun brugt som forstander på at lede Krogerup Højskole ind i et historisk opsving.

rikkeklaver

Hun starter hver dag med at synge og spille klaver sammen med elever og lærere til Krogerup Højskoles morgensamlinger. Der ud over har Rikke Forchhammers hverdag de seneste ni år mest drejet sig om at fylde Krogerup Højskole med glade elever og ugekursister, at få styr på højskolens økonomi og samtidig få renoveret den gamle herregård, så regnvandet ikke længere dryppede ind gennem loftet. Og alt i alt er det gået ret godt med den opgave. Krogerup Højskole har netop afsluttet det første udsolgte elevophold om efteråret i højskolens 70-årige historie og kører nu med nærmest udsolgte ophold hele året rundt, om det så drejer sig om elevophold eller de lidt mere modne kursister på Krogerups mange ugekurser i løbet af året.

”Der har været mange udfordringer og problemer undervejs. Med så mange nye mennesker ind og ud af dørene, er der konstant nye udfordringer, der skal løses. Men jeg synes, vi står et rigtig stærkt sted lige nu med fulde elevhold, sund økonomi og er i gang med en gennemgribende renovering af hele højskolen. Jeg synes faktisk, at højskolens fremtid ser rigtig lys ud, og at vi har sikret, at Krogerup kan give mange mange mennesker en masse oplevelser i fremtiden også og fortsat være ramme og platform for det hverdagsdemokrati, som altid har været meningen med Krogerup Højskole”, siger Rikke Forchhammer.

Tilbage til Afrika
Rikke Forchhammer er blandt mange steder opvokset i Tanzania, hvor hendes forældre arbejdede, inden hun selv tog til Danmark og endte på Krogerup Højskole i en alder af bare 25 år. Friheden i forstanderstillingen har gjort, at hun gennem årene har lavet en hel del ved siden af og fået dyrket sin passion for sydafrikansk korsang sammen med vokalgruppen Baobab Sisters, som hun er leder af. De har i de sidste 7 år været på 6 turnéer i Sydafrika, udgivet CD’er og fået et fantastisk netværk af professionelle afrikanske musikere. Flere af dem rejser til Danmark for at deltage i hendes fødselsdag.

”Det betyder, at de ikke bare er musik-bekendte, men rigtige venner. Fx kommer min gode veninde Mannete Ramaili, som både er Lesothos tidligere ambassadør i Danmark og Lesothos tidligere kulturminister. Hun bliver og bor hos mig i 14 dage”, fortæller Rikke Forchhammer, der glæder sig til at fejre sin runde dag med mange folk fra hele verden.

Krogerup Højskole markerer forstanderens 60-års fødselsdag med en reception med jazz og bobler fredag den 27. januar kl. 16-18, hvor alle er velkomne.

Bonusinfo: Onsdag den 1. Februar er der koncert med Rikkes vokalgruppe Baobab Sisters og med den mandlige vokalkvartet Complete fra Sydafrika, der er her i anledning af Rikkes fødselsdag. Læs mere om koncerten i kalenderen på www.krogerup.dk

X