[row]

Lokalt fotoprojekt stiller skarpt på temaet “naboskab”. Krogerup Højskole samarbejder med den boligsociale helhedsplan Nivå Nu, og det er der kommet både smukke billeder og et kulturmøde ud af. Foto: Isak Sidenius

Alle interesserede kan se udstillingen i Nivå bymidte og på biblioteket. Udstillingen er åben hele sommeren.

I løbet af maj måned 2019 har højskolens fotoelever sammen med beboere fra Nivå udarbejdet en fotoudstilling under temaet “naboskab”. Eleverne og nivågenserne tolkede naboskab meget bredt, og arbejdede både med naturen, campingpladsen og de ting, der forbinder os i hverdagen som ”naboer”. ”Det har været spændende at dele den kreative proces med en anden type mennesker, end jeg normalt møder, når jeg ideudvikler med de andre elever i fotolokalet,” siger Isak Sidenius, der er fotoelev på Krogerup. Han er vant til at arbejde meget alene og styre tingene selv. ”Jeg måtte gå på kompromis med nogle af mine egne visioner, men så fik vi til gengæld skab noget nyt sammen. Og jeg opdagede, at jeg kunne tage en anden type billeder. Det var sjovt,” siger Isak Sidenius.

Nivå Nus projektleder Sara S. Friis byder velkommen

Fedt at vise yndlingssteder frem Det er højskolens fotolærere, der har stået for undervisningen, og forløbet foregår dels i Nivå og på Krogerup Højskole. Projektet er en del af et større kultursamarbejde mellem Krogerup Højskole og Nivå Nu. “Det har været en oplevelse at møde de unge fra højskolen. Mødet mellem generationer har været berigende, og de unge har været meget åbne. Det har været interessant at se, hvad de fotograferer, og jeg har kunnet vise dem mine yndlingssteder i Nivå,“ siger en af de lokale, Morten Behnke Olsen, 52 år, der har medvirket i projektet og fortsætter: “Forløbet har været fuld af kontraster; Nivå og Krogerup – unge og gamle. Vi har været nysgerrige på hinanden, og jeg har fortalt om min baggrund, og jeg har talt med nogle mennesker, som jeg normalt ikke taler med”.

Krogerups foto-hold har i samarbejde med det sociale boligprojekt Nivå Nu skabt en sanselig udstilling med temaet ”naboskab”.

[divider]


Billedet af uglen var del af en serie på 6 billeder, der fokuserede på en campingplads i Nivå.

Mangfoldigt fællesskab Projektleder fra Nivå Nu Sara S. Friis mener, at samarbejdet mellem boligområdet og højskolen er en fantastisk ramme for et kulturmøde: ”Deltagerne har vidt forskellige baggrunde, men rammen og den fælles interesse for foto gør, at de hurtigt åbner sig for hinanden. Det er tydeligt, at læringen går begge veje, og at deltagerne bliver berigede af mødet”. Fotoudstillingen kan ses resten af sommeren 2019 i containeren i Nivås Bymidte og på biblioteket i Nivå.

[divider]


[/row]