[row]

Interview med tidligere elev Phie Beckett Stenbæk, der flyttede hjemmefra og direkte ind på højskolen.

Hvorfor ville du gerne på højskole? “Jeg ville gerne have, at der skete noget andet, end at jeg fik en identitetskrise efter gymnasiet. Så jeg lavede en plan om at tage på højskole.”

Hvordan fik du ideen til at tage på Krogerup Højskole? “Jeg er en del af Sein Magasin (fællesskab og ungdomsmagasin for unge, red.), og der var flere af de andre på magasinet, som havde gået på Krogerup. De er nogle ret fede mennesker, så jeg tænkte, at hvis det er folk som dem, der går der, så vil jeg gerne. Ellers vidste jeg ikke så meget om skolen.”

Hvordan finansierede du opholdet? “Begge mine søskende var på udveksling i udlandet, så jeg havde lidt i banken hos mine forældre. De betalte for det.”

Hvordan oplevede du det at være på højskole? “Det var sindssygt nice. Specielt nød jeg, at der var plads til, at man kunne gøre, hvad man havde lyst til inden for højskolens rammer. Det var fedt at være sammen med folk uden, at vi nødvendigvis lavede noget. Og så havde jeg meget alenetid i fotorummet, hvor jeg fik lavet vildt meget.”

Hvordan var det at skifte dit barndomshjem ud med en højskole? “Jeg gik direkte fra gymnasiet, så det var at flytte hjemmefra for mig. I begyndelsen var det lidt mærkeligt, for det føltes ikke helt som hjem, fordi folk ikke vidste, hvem jeg var. Men det går jo stærkt, når man er sammen hele tiden. Og efter en måned kendte vi hinanden og hinandens behov, og vi havde tætte og trygge relationer. Så føltes det som at komme hjem, når jeg kom hjem til højskolen.”

Har højskoleopholdet ændret dig? “Ja, det vil jeg mene. Jeg er blevet roligere af at være på højskole. Man finder sig selv, fordi man ikke kan holder en facade oppe. Jeg fandt en måde at være på, så det fungerede i alle sammenhænge. Det er rart.”

Hvad lærte du om dig selv på højskolen? “Jeg føler ikke, at jeg er mere sikker på, hvem eller hvor jeg er. Men det med at være sammen om alting, og at alle kender til ens følelse gør, at jeg kan slappe mere af i den her periode i mit liv, fordi det er lidt kaos for alle. Det sprog vi fik for at udtrykke følelser, har jeg taget med hjem. Det er en ærlig måde at gå til hinanden på.”

Hvordan har du udviklet dig som fotograf? “Jeg har fået en hel anden tryghed ved kameraet og et stort overskud. Og jeg har ikke den samme vildfarelse i teknikken. Jeg er blevet mere modig og bevidst om, hvad jeg gerne vil have ud af mine billeder.”

Hvilken oplevelse glemmer du aldrig? “Da vi skulle stoppe og stod og græd ude foran skolen ved træet. Jeg har aldrig grædt så meget. Det kulminerede fuldstændig vildt den sidste dag. Så kunne det bare ikke holde op igen. Og så glemmer jeg aldrig at sidde sent om aftenen og redigere vores billeder. Det savner jeg allermest.”

[divider]


Hun tog 4. g på højskole

BLÅ BOG: Phie Beckett Stenbæk Født: 1999. Gik på Krogerup Højskole: Efteråret 2018. Hovedfag: Foto. Valgfag: Radio, Heksekreds og Litteraturen i Vildmarken. Kendt for på højskolen: At producere toiletradio ved at interviewe fulde folk, imens de tissede og for at tale virkelig meget om Frank Sinatra. [divider]


[/row]