De seneste år har Krogerup Højskole undergået en farverig forvandling. Først blev alle skolens rum malet i forskellige farver, og de seneste måneder er skolens sale – med støtte fra Ny Carlsbergfondet – blevet omdannet til kunstneriske totalinstallationer. I sidste uge blev salene indviet ved en festlig fernisering.

I Højskolens store sal har fotografisk billedkunstner Joachim Koester skabt et totalværk i form af et kosmisk mindmap med fotografier, solsystem og stier på linoleumsgulvet. Lille sal og den tilstødende gang er blevet til en have i hænderne på billedkunstner Astrid Marie Christiansen, som har skabt den rumlige installation ’Garden of Delights’, der som en smuk og syntetisk slikhave går i direkte dialog med det modernistiske rum.

Den kunstneriske udsmykning er del af en gennemgribende modernisering af højskolen i forbindelse med Krogerups 75-års jubilæum. Foruden de to kunstneriske totalværker er skolens spisesal og kontor blevet udsmykket med kunstværker udlånt af Ny Carlsbergfondet.

”Vi er utroligt glade for det samarbejde, vi har haft med de to kunstnere, Joachim Koester og Astrid Marie Christiansen, om den kunstneriske udsmykning. Det har været en spændende proces, hvor de har arbejdet med stedet og rummet, og det har givet også nye perspektiver på højskolen og ikke mindst nogle smukke totalværker at gå på opdagelse i. Og så er vi naturligvis utroligt glade for den støtte, vi har fået fra Ny Carlsbergfondet, som i den grad har løftet højskolen rent æstetisk,” siger forstander på Krogerup, Rasmus Meyer.

Du kan læse mere om de to værker og om kunstnerne bag på Ny Carlsbergfondets hjemmeside:

https://www.ny-carlsbergfondet.dk/

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Administrationschef

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER