Kommende elever på hovedfaget JOURNALISTIK & MEDIER kan se frem til en dugfrisk studietur, der som noget nyt kommer til at tage udgangspunkt i en togrejse gennem Europa. De præcise destinationer har underviser Laura Grønbæk brugt sommeren på at finde.

“Vi skal ud og undersøge, hvordan man driver journalistik andre steder i verden, og i stedet for at rejse langt væk, findes verden og de vigtige historier også lige uden for vores dør – noget, der er blevet tydeligt med Ukraine-krigen, og de rystelser der i øvrigt er i Europa.”

Sådan siger underviser på Krogerups journalistiske linje Laura Grønbæk, der har brugt sommeren på at besøge mediearbejdspladser rundt om i Europa:

“Det kan være, vi ender i Ungarn, hvor Viktor Orbán styrer landet og medierne med hård hånd, og hvordan kan man så stadig holde journalistikken i live? Eller det kan være, vi skal til Slovakiet, hvor jeg har været nede og besøge et protestmedie, der opstod, da en af de store aviser i landet blev opkøbt af en oligark, hvorefter flere af medarbejderne sagde op og startede det nye medie, som tre procent af den slovakiske befolkning nu er medlem af,” fortæller hun.

For journalistik er ikke bare nyheder – den handler også om at følge med tiden, forny sig og skabe håb i befolkningen:

“Vi får tit tudet ørerne fulde med, at vi er i en krisetid, hvor der er en masse ting, der kan være bekymrende, og det skal man også tage alvorligt. Men for at kunne være i det, skal der også være noget handlingsrum, så vi skal ud og opleve, at der også sker strømninger med masser af håb, og nyt blomstrer op i stedet for det gamle. Så selvom det måske kan se sort ud, skal vi også tage hjem fra rejsen med nyt håb og nye bud på, hvad der kan gøres.”

At journalistikken andre steder i Europa ikke har de samme vilkår som i Danmark, betyder ikke, at de erfaringer, eleverne tager med hjem, ikke er relevante i en dansk kontekst – tværtimod, mener Laura:

“Ungdomsgenerationen i Danmark er en af de mest uddannede inden for samfundsviden i hele verden, men alligevel siger en femtedel af danske unge i undersøgelser, at de ikke er særligt interesserede i politik og samfundet, og at de ikke mener, de har en aktiv plads i samfundet. Det skal vi selvfølgelig være med til at skubbe til: At vise, at man HAR en plads – og at man skal tage den plads.”

Overvejer du et ophold på Krogerup, kan du læse mere om vores forskellige hovedfag og dertilhørende studierejser lige her.

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Administrationschef

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER