I påsken kan du sammen med Krogerups sanglærer og korleder, Mette Nygaard Mikkelsen, få trænet stemmebånd og varmet sangmusklerne, når vi spiller op til gode rytmer med sange til Øresund.

Holder du af sang og gode musikrytmer, kan du i selskab med andre sangglade kursister tilbringe din påske på Krogerup Højskole, hvor du på workshoppen Kor kommer til at synge sange om det smukke blå hav, der omgiver vores lille land:

– Vi skal synge rytmisk korsang med fokus på energi, flotte harmonier og sangglæde. Sang og i særdeleshed det at synge sammen er helt videnskabeligt og naturligt en af de bedste veje til at sætte spark i endorfinerne og løfte humøret, fortæller den begejstrede sanger og sangskriver, som kommer til at lede korworkshoppen på Krogerups nye påskekursus.

På workshoppen behøver du ikke kunne læse noder, da der udelukkende skal synges med tekstark og stemmerne ”læres på øret”. Men sangene, der skal synges, skal kunne noget særligt, synes Mette, der bl.a. gennem sine studier på Københavns Universitet har været dybt optaget af sange, som har noget på hjerte:

– Ligegyldige sange kan også være sjove at synge, men allerhelst vil jeg arbejde med dem, der giver gåsehud, når den der særlige melodifrase eller den der flotte tekstlinje kommer. Der skal helst være noget på spil, når man synger.

Og så er der ej at forglemme den rent fysiske del af det at synge, som er fantastisk at være en del af, fortæller Mette:

– Vi bruger kroppen til at synge, men det virker også den anden vej, for sang gavner også kroppen helt fysiologisk. Når man synger sammen, virker det bare endnu bedre, for en lille stemme bliver til mange stemmer, som kan løfte store harmonier og en kæmpe energi. Når vi synger sammen i et fælles tempo, synkroniseres vores vejrtrækning og puls og skaber samhørighed helt kropsligt, og det er da helt fantastisk at være med til.

På påskekurset skal man tilmeldes en af fire workshops, som man følger gennem hele kursusforløbet – kor, tekstil, keramik eller yoga. Men kursisterne kan også glæde sig til oplevelser uden for de enkelte workshops, f.eks. med eksklusiv optræden på flygel med Johannes Langkilde og koncert med Eva Elise.

– Men udover de enkelte workshops er der jo også mulighed for at få et stort skud højskolestemning med bål og foredrag, tid til fordybelse, gåture ved vand og skov, måske en morgendukkert i Øresund, og ikke mindst samvær med en masse skønne mennesker.

Påskekurset på Krogerup finder sted fra 9. til 13. april. Læs hele programmet her.

 

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Sekretær

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
EAN 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER
X