[row]

Krogerups korte kurser i 2019 er åbne for tilmelding. Vi glæder os helt vildt til at lave en række nye kurser i samarbejde med nogle stærke partnere.

På vores nye kursus ‘Magiske Planter’ i uge 26 genskaber vi jordforbindelsen i samarbejde med vores gode naboer, Aarstiderne og Haver til Maver. I en dejlig sommeruge lærer vi om køkkenhave og kompost, spiselige blomster og andre magiske planter, vi sanker i naturen og laver vild mad, og vi skal både høre inspirerende foredrag og selv ud og mærke planterne, grave i jorden, snitte og lave mad over bål.

I uge 27 skal vi se på samfundet gennem kunsten i samarbejde med Louisiana, som ligger et stenkast fra Krogerup. Sammen med Louisianas kuratorer diskuterer vi kunstens evne til at portrættere samtiden og stille skarpt på aktuelle dagsordener. Vi møder også kunstnere, der fortæller om deres tanker og praksis, og vi skal også selv dyrke kunsten under åben himmel og gå på opdagelse i naturen med kameraet eller tegneblokken ved hånden.

Ny energi og perspektiv Vores klassiske kursus, ‘Tænkepauser’, i uge 28 får tilført ny energi og perspektiv, når vi udvider det stærke samarbejde med Aarhus Universitetsforlag. Foruden ’Tænkepauser’ dykker vi nemlig også ned i forlagets nye anmelderroste bogserie ’100 danmarkshistorier’, som tager fortiden under kærlig behandling. Mød fremtrædende forskere og forfattere fra universiteter, museer og arkiver i en sansemættet uge med poesi, film, bål, badeture i Øresund, udstillinger på Louisiana, skumringsmusik i parken og vores helt egen cocktailbar.

[divider]


Vores populære familiekurser i ugerne 29 og 30 byder på kreative værksteder til både børn og voksne, og så skal vi selvfølgelig også morgensvømme, spille rundbold, lave bål, fange krabber, synge og bade ved stranden. Om aftenen er der foredrag og koncert for de voksne, mens børn og teenagere hygger sig med andre aktiviteter. Det bliver en uge med tankevækkende input, samvær og nye venner.

Gamle elever og andre unge med lyst til fællesskab kan glæde sig til Krogerup PåNy, som i år har temaet ’Sex, penge og stoffer’. Der er nærvær, indsigt og handling, når vi PåNy genfinder, gentænker og genskaber højskoleånden og lukker den ud af boblen og ind i samfundet.

Når naturen kalder I uge 42 gentager vi den bragende succes med kurset ‘Når naturen kalder’, Gennem foredrag, debat, workshops og studiekredse med nogle af Danmarks førende natur- og klimapersonligheder undersøger vi spørgsmål som; Hvad er politikernes ansvar – og hvad er vores eget? Og kan vi både skabe en bæredygtig fremtid for mennesker på kloden og give plads til naturen for naturens skyld?

Og så kan du naturligvis stadig fejre både jul og nytår på den gamle herregård. Få ladet batterierne op, styrket sanserne og skærpet intellektet med plads til afslapning, eftertanke og samvær.

De fulde programmer er klar i slutningen. Skriv til os, hvis du vil have det nyeste katalog tilsendt, det vil være klar fra tryk inden jul. Du kan allerede nu tilmelde dig kurserne i 2019.

[divider]


[/row]

X