Magiske Planter – naturoplevelser og køkkenhave – UDSOLGT

I samarbejde med Aarstiderne

Vær med til en sanselig uge på Krogerup, hvor vi skal ud i det grønne, dyrke haven og få oplevelser i naturen. Magiske Planter er et praktisk kursus, hvor du får jord under neglene og masser af ny viden om den danske natur og økologisk havebrug. Kurset afholdes i samarbejde med Aarstiderne, så ugen byder også på markvandring og snak om fremtidens fødevareforsyning.

Vi skal også på heldagsudflugt, hvor du enten kan besøge Rungstedlund fuglereservat – Karen Blixens fortryllende have – med naturforvalter Peter Friis Møller, eller komme med til Melby, hvor Nanna Thomsen og Christopher Lieblein Lundgren forpagter Andelsgaardes første gård, Lerbjerggård. På Lerbjerggaard skal vi blive klogere på deres grønsagsproduktion, se deres nyetablerede skovhave og høste lidt grønt med hjem til Krogerups køkken. Det er også muligt at blive på Krogerup og deltage i årets største snitteværksted på højskolen, hvor man kan snitte sin egen ske, palet eller træfigur.

Vælg mellem workshops om den økologiske køkkenhave; kajak i Øresund; jordforbindelse og grønne byliv; biodiversitet og leslåning; plantefarve eller sankning i sommerlandskabet.  Alle får mulighed for at deltage i to forskellige workshops, henholdsvis tirsdag og torsdag. Man tilmelder sig workshops på kursets første dag.

Vi skal selvfølgelig også morgenbade i Øresund, gå ture i Krogerups smukke skove, synge højskolesange, på markvandring hos Aarstiderne, lave bål, se på stjerner og drikke økologiske cocktails, mens vi lytter til musik i parken. Det bliver intet mindre end magisk!

Kursusledere: Ida Langendorf og Sarah Hellebek

PRISER: (11.07.21 – 17.07.21, uge 28)
– Enkeltværelse 5.750 kr.
– Dobbeltværelse 4.750 kr.
– Studerende 2.500 kr.

Medlemmer af Danmarks Naturfredningsforening får 450 kr. i rabat på kurset.

(Der er ingen medlemsrabat hvis man er studerende)


SØNDAG DEN 11. JULI

16:00 Dørene åbnes for indkvartering
17:30 Velkomst i Store Sal
20:00 Giv plads til en rigere natur. Sebastian Jonshøj, vicepræsident i Danmarks Naturfredningsforening

MANDAG DEN 12. JULI

09:00 Morgensamling
10:00 Jorden Kalder: Natur, klima og biodiversitet – hvad stiller vi op?
14:00 Sommerfuglehaver. Naturformidler og forfatter Michael Stoltze
16:30 Sommerfuglemøder i parken
20:00 Aarstidernes visioner fra jord til bord. Annette Hartvig Larsen, direktør i Aarstiderne

TIRSDAG DEN 13. JULI

09:00 Morgensamling
10:00 Workshop I
14:00 Workshop I
16:30 Tilbud om bevægelse i parken
20:00 Samtale om naturens mangfoldighed med BLOOM – festival om natur og videnskab

ONSDAG DEN 14. JULI

09:00 Morgensamling
10:00 Vælg mellem udflugt til Karen Blixens Fuglereservat på Rungstedlund med naturforvalter Peter Friis Møller, markvandring på Lerbjerggaard i Melby, hvor vi besøger forpagterne af Andelsgaardes første gård eller snitteværksted i Krogerups park
20:00 Open Air-filmvisning

TORSDAG DEN 15. JULI

09:00 Morgensamling
10:00 Workshop II
12:30 Frokost
14:00 Workshop II
16:30 Tilbud om bevægelse i parken
20:00 Det bæredygtige samfund. Antropolog Cecilie Rubow og sociolog Rasmus Willig i samtale

FREDAG DEN 16. JULI

09:00 Morgensamling
10:00 Tang – fremtidens bæredygtige spise. Simon Weber Marcussen, stifter af Dansk Tang
12:30 Frokost
14:00 Trævandring og fugletur i skoven med forstkandidat Peter Friis Møller
16:30 Festforberedelser
18:00 Velkomstdrink
18:30 Festmiddag

LØRDAG DEN 17. JULI

09:30 Vi synger farvel under blodbøgen

WORKSHOPS

Du vælger både en Workshop I og Workshop II, så der er mulighed for at prøve forskellige værksteder og få flere nye oplevelser i ugens løb. Fælles for de forskellige workshops er, at alle kan være med.

BIODIVERSITET OG LESLÅNING / Peter Friis Møller, naturforvalter, Rungstedlund

På denne workshop stiller vi skarpt på den biologiske mangfoldighed i naturen omkring os. Peter Friis Møller formidler biodiversitet i øjenhøjde og knytter naturforståelsen op på naturen omkring Krogerup. Der vil være gåture i skoven med tid til artsbestemmelse og naturnørderi. Eftermiddagen bruges på leslåning.

KAJAK I ØRESUND / Marcus Frostholm, friluftsvejleder og underviser på hovedfaget Udeliv på Krogerup

Workshoppen handler om at få en god oplevelse på vandet og blive klogere på kajakken og dens muligheder samt lære noget teknik, der gør det så meget lettere og sjovere at ro kajak. Krogerup stiller basisudstyr og våddragt til rådighed. Deltagelse kræver, at man føler sig tryg i vandet, da der altid vil være en risiko for at falde i, når man er på vandet.

PLANTEN FARVER / Viktoria Uhrskov, underviser på Plantefarve

Slå kreativiteten løs med indfarvning af tekstiler på bæredygtig vis og med afsæt i den danske natur. Workshoppen er en introduktion til indfarvning med planter, som kan gøres efter hjemme ved køkkenbordet. Vi skal indsamle vilde planter fra skoven og markerne omkring højskolen og bruge grøntsager og rester fra køkkenet, der ellers havner i biospanden.

JORDFORBINDELSE OG GRØNNE BYLIV / Livia Urban Swart Haaland, ØsterGRO

Med fortællinger og jord under neglene bliver vi på workshoppen sammen klogere på, hvorfor og hvordan vi får mere jord i hovedet og grønt i maven – også selvom vi bor uden egen have. Vi skal lære at dyrke i vindueskarmen, på altanen, høste urter og frø og genanvende vores organiske affald.

DEN ØKOLOGISKE KØKKENHAVE / Sølva Falgren og Jens Juhl, Slottet i Smørmosen

Her er ny viden til både nye og erfarne haveejere, der vil have gode råd til økologisk køkkenhavedyrkning. Vi finder løsninger på praktiske udfordringer med snegle og bliver klogere på, hvordan grøntgødningsplanter og fladekompostering skaber jordforbedring. Vi skal også lære om, hvordan man som haveejer skaber en større biologiske mangfoldighed. Du får ny viden og praktisk erfaring, du kan tage med hjem til din egen køkkenhave. Læs mere om, hvordan Sølva Falgren og Jens Juhl dyrker deres kolonihave økologisk på http://www.slottet-i-smoermosen.dk/index.php.

SOMMERSANKNING OG GRØN MADLAVNING / Benjamin Bay Carlsen, Outdoorkok og Vild Mad-guide

Kom ud i sommervejret og lær, hvordan du identificerer sæsonens spiselige planter i skoven og strandkanten. På workshoppen skal vi nøgle vilde urter og se, hvordan naturen spirer og blomstrer på livet løs. Alle de spiselige urter, vi sanker, bruger vi til at lave grøn mad over bålet, så du får tips og tricks til vild madlavning.

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
EAN 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER
X