Påske på Krogerup

Påske på Krogerup – AFLYST

– KERAMIK, TEKSTIL, YOGA OG KOR

Vær med til en kreativ og musikalsk højskoleuge, når vi for første gang inviterer til kurset PÅSKE PÅ KROGERUP. Over fire hyggelige og intense påskedage fordyber vi os i enten keramik, yoga, tekstil eller kor. Kurset byder også på foredrag, koncert og udstillinger på Louisiana, og så skal vi naturligvis også synge masser af højskolesange, lave bål i parken og tale sammen i baren i pejsestuen. Mød blandt andre tv-vært Johannes Langkilde og forfatter og dramatiker, Line Knutzon.

Du vælger en workshop, som du er på hele kurset. Fælles for de fire workshops er, at alle kan være med, og du ikke skal at have nogle særlige forudsætninger ud over lysten til at kaste til ud i enten keramik, tekstil, yoga eller kor i fællesskab med andre.

Når du tilmelder dig kurset, melder du dig til den workshop, du vil følge på hele kurset. Programmet er foreløbigt og opdateres løbende. Det endelige program ventes klar i november.

Kursusledere: Mette Nygaard Mikkelsen og Marie Holst Lorenzen

PRISER: (09.04.20 – 13.04.20, 4 døgn, uge 15)

– Enkeltværelse 5.500 kr.
– Delt dobbeltværelse 4.500 kr.
– Dagskursist 3.800 kr.
– Studerende 2.500 kr.

 


 

TORSDAG DEN 9. APRIL

10:00 Dørene åbnes for indkvartering
11:30 Velkomst
12:30 Frokost
14:00 Workshops – vælg mellem kor, keramik, yoga eller tekstildesign
19:00 Samtalesalon
20:00 Amerika i dag. Journalist og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde fortæller om amerikansk samfund og politik med musikalske nedslag

FREDAG DEN 10. APRIL

 

09:30 Morgensamling
10:00 Workshops – vælg mellem kor, keramik, yoga eller tekstildesign
12:30 Frokost
14:00 Workshops – vælg mellem kor, keramik, yoga eller tekstildesign
16:30 Mulighed for gå-tur til Øresund
19:30 Dramatiker og forfatter Line Knutzon om kreativitet og inspiration

LØRDAG DEN 11. APRIL

09:30 Morgensamling
10:00 Workshops – vælg mellem kor, keramik, yoga eller tekstildesign
12:30 Frokost
14:00
&
15:00
Tur til Louisiana i to grupper.
Omvisning i udstillingen Ann Veronica Janssens: Lyseffekter, tågedannelser, farvespor og spejlingers optiske bedrag
16:30 Quiz og hygge i pejsestuen
20:00 Koncert med Eva Elise og band

SØNDAG DEN 12. APRIL

09:30 Morgensamling
10:00 Workshops – vælg mellem kor, keramik, yoga eller tekstildesign
12:30 Frokost
14:30 Præsentationer af workshops
16:00 Festforberedelser
18:00 Velkomstdrink
18:30 Festmiddag

MANDAG DEN 13. APRIL

09:00 Morgenmad
10:15 Afrunding og afrejse under bøgen

 

 


WORKSHOPS

Keramik og glasur // Esben Kaldahl [udsolgt]

På kurset dykker vi ned i keramikkens magiske verden af glasurer. Glasuren er overfladen, der ligger som yderste lag på keramikken, og som findes i et væld af farver og stofligheder. Nogle bobler, skinner og løber, andre er knastørre, revner og smuldrer. Workshoppen er en praktisk introduktion til, hvordan man nemt kan arbejde med glasurer på en eksperimenterende og intuitiv måde, hvor alle kan være med. Formålet er at lade sig overraske, når glasurerne folder sig ud. Fokus er altså på glasuren på denne workshop, men du kommer også til at lave noget keramik selv. Derudover laver Esben en mængde kommer på forhånd, som du skal glasere på kurset, og som du må tage med hjem bagefter.

Esben Kaldahl er designer og keramiker. Processen med at udvikle glasuren fra bunden er det, Esben elsker allermest ved at arbejde med keramik.

Tekstildesign // Marie Holst Lorenzen

Vær med til en workshop om tekstilprint, hvor vi arbejder med den klassiske blåtryks-teknik – cyantopi – som er en analog printteknik. Vi tager afsæt i Krogerups natur og lader os inspirere af årstidens planter og vækster, som vi overfører til tekstiler.  
Vi skal trykke på forskellige typer af tekstiler, som efterfølgende kan bruges til beklædning eller interiør, og vi skal undersøge hvordan man med enkle greb og teknikker kan skabe hundredevis af designs med forskellige udtryk. Og du bliver klædt på til at arbejde videre når du er kommet hjem. 

Marie Holst Lorenzen er uddannet tekstildesigner fra Designskolen og underviser i faget ’Tekstil’ på Krogerup Højskole, hvor hun også står for skolens krea-aftener.

Yoga // Ingeborg Grønlykke 

[udsolgt]

Yoga kan ikke diskuteres, men skal opleves. Vær med til at dykke ned i yogaens væsen gennem temaer som langsomhed, renselse og balance. Vi afprøver nogle af yogatraditionens åndedræts- og bevægelsesøvelser, som har til hensigt at rense krop og sind. Vi udfordrer det indre og ydre tempo og oplever, hvad der sker med vores opmærksomhed og nærvær, når vi tillader os at falde i staver med mindfulness og yogaøvelser. Vi sætter vores balance på en prøve og oplever, hvad det vil sige intentionelt at miste fodfæste for en stund. Vi vil nørde solhilsnen og på egen krop mærke, hvorfor denne serie har fået kendisstatus.

“Yoga is not about touching your toes, it is about what you learn on the way down”. Alle – uanset højde, drøjde og fleksibilitet – kan deltage på denne workshop.

Ingeborg Grønlykke er yoga- og mindfulnesslærer og underviser Krogerups unge elever i yoga hver uge.

Rytmisk kor // Mette Nygaard Mikkelsen

Kom og syng, hvis du trænger til et energiboost af harmonier, glade mennesker og natur. Du behøver ikke kunne læse noder, da vi udelukkende synger med tekstark og lærer stemmerne på øret. Det centrale er glæden ved at synge sammen! Temaet for koret på dette kursus er “sange til Øresund”, og det betyder, at sangene, vi skal arbejde med, alle forholder sig den kraft og skønhed, vi oplever ved vandet. Derfor skal vi også bruge den skønne natur, der omgiver den gamle herregård i løbet af kurset.

Mette Nygaard Mikkelsen er Krogerups faste korleder, og hun underviser desuden i fagene ‘Syng ud’ og ‘Rytmisk musik’. Mette elsker at sidde ved det sorte flygel og komponere sin egen musik, og for hende er det vigtigste ved at spille musik fællesskabet og spilleglæden ved at skabe noget sammen.

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
EAN 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER

X