Set gennem kunsten – i samarbejde med Louisiana - Krogerup Højskole

Surrealistisk sommer – Set gennem kunsten med Louisiana

Lad din sommer starte i surrealismens tegn med sommerkurset SET GENNEM KUNSTEN, som Louisiana og Krogerup Højskole laver i fællesskab. Kurset tager udgangspunkt i Louisianas store sommerudstilling Fantastiske Kvinder, som giver et fascinerende indblik i kvindelige surrealistiske stjerner som Frida Kahlo og Leonora Carrington og deres tilgang til surrealismens idéer. Gennem artist talks, performances, udstillinger, koncerter og workshops undersøger vi på kurset det surrealistiske og fantastiske i bred forstand. Vi skal i fællesskab udforske nogle af de idéer, som surrealismen bygger på, nemlig Freuds teorier om drømmenes, begærets og det ubevidstes betydning, og vi skal blive klogere på, hvordan det fantastiske eller overnaturlige kommer til udtryk i samtidskunsten, bl.a. gennem temaer som sci-fi, mystik, det okkulte, spekulative fiktioner, utopier, det spirituelle, psykoanalyse, drømme, mytologi, vanvid og magisk tænkning.

På kurset møder du en masse yngre samtidskunstnere, som har en kunstnerisk praksis, der kredser om det fantastiske, bl.a. kunstner Lea Porsager, lydkunstner Jacob Kirkegaard, forfatter Ida Marie Hede, tegner Signe Parkins, kunstner Marie Kølbæk Iversen og musikeren Bisse. Du vælger et workshopspor, som du arbejder med hele ugen, og du kan fordybe dig i lyd, tekst, tegning eller kuratering og kunstformidling. Vi siden af din workshop laver vi en masse fælles både på Louisiana og Krogerup, vi skal blandt andet fejre magisk sankthans, til nattekoncert, besøge museet udenfor åbningstid, drikke cocktails i parken i den lyse sommeraften, arbejde med vores drømme og morgenbade i Øresund. Det bliver – på alle måder – fantastisk!

Kursusledere: Lotte Fløe Christensen, Kasper Glendorf Palsnov og Anne Himmelstrup, Krogerup Højskole
Elisabeth Bodin, formidlingschef, Louisiana

PRISER: (21.06.20 – 27.06.20, uge 26)
– Enkeltværelse 6.000 kr.
– Dobbeltværelse 5.000 kr.
– Dagelev 4.000 kr.
– Studerende 2.500 kr.
– Louisianas klubmedlemmer får 10 % rabat.


SØNDAG D. 21. JUNI

19:30 Åbning: Poul Erik Tøjner, Louisianas direktør og Rasmus Meyer, forstander på Krogerup
21:30 Surrealistisk samtalesalon

 

MANDAG D. 22. JUNI

07:30 Mulighed for morgenbevægelse og morgenbad i Øresund
09:00 Morgensamling. Kurator Kirsten Degel fra Louisiana fortæller om udstillingen Fantastiske Kvinder
10:00 Workshops
14:00 Louisiana udenfor åbningstid: Omvisning i udstillingen Fantastiske Kvinder
17:00 Signe Parkins: Åbning af udstilling på Krogerup og Artist Talk
18:00 Middag
19:30 Lea Porsager: Brutal Spiritualism
22:00 Fælles ritual i parken

 

TIRSDAG D. 23. JUNI

07:30 Mulighed for morgenbevægelse og morgenbad i Øresund
09:00 Morgensamling. Lydkunstner Jacob Kirkegaard
10:00 Performance Lecture med Ida Marie Hede
14:00 Workshops
18:00 Middag
19:30 Artist Talk: Marie Kølbæk Iversen
21:30 Sankthansbål og magisk midsommer-kor ved Marie Kølbæk Iversen
23:00 Natten, hvor lyset vender. Lyttekoncert med Jacob Kirkegaard mellem vågen tilstand, drøm og søvn

 

ONSDAG D. 24. JUNI

07:30 Mulighed for morgenbevægelse og morgenbad i Øresund
08:00-18:00 10-timers surrealistisk kunst-camp. Du vælger en ny workshop, som du følger hele dagen. På 10 timer skaber vi sammen en udstilling, en performance, en installation eller hvad vi finder ud af.
18:00 Fællesspisning ved langborde i parken
20:00 Louisiana Live

 

TORSDAG D. 25. JUNI

07:30 Mulighed for morgenbevægelse og morgenbad i Øresund
09:00 Morgensamling i Bådhuset på Louisiana
10:00 Louisianas kuratorer om at skabe udstillinger om det fantastiske og surreelle.
14:00 Workshops
18:00 Middag
21:00 Koncert med Bisse

 

FREDAG D. 26. JUNI

07:30 Mulighed for morgenbevægelse og morgenbad i Øresund
09:00 Morgensamling
10:00 Workshops
14:00 Fernisering på workshops
16:00 Festforberedelser
18:00 Festmiddag

 

LØRDAG D. 27. JUNI

10:00 Afsked under bøgen

WORKSHOPS

Tekst // Ida Marie Hede

Forfatter Ida Marie Hedes skriveworkshop tager udgangspunkt i hendes egen praksis som forfatter og interesse for det billedrige, groteske og surreelle i litteraturen. Hver dag på workshoppen vil vi starte med at læse et kort uddrag af et stykke litteratur, der på vidt forskellige måder vrider realismen af led; litteratur, der larmende eller subtilt udfordrer de grænser, vi har indrettet vores verden med. Efterfølgende vil vi lave skriveøvelser, der låner og leger med litteraturens greb og give feedback på hinanden tekster. Vi læser både prosa, lyrik og det, der ligger derimellem. Vi leger med kropslige beskrivelser, filmiske former, kontraster mellem mørke og idyl, sære objekter og skaber sammen et rum, hvor selv de døde må komme som gæster i mødet mellem fortid, nutid og fremtid.

Lyd // Jacob Kirkegaard

Hvordan lyder drømme, kan man optage sine tanker, og hvordan påvirker lyd vores energi, angst og seksualitet? Tag med lydkunstner Jacob Kirkegaard på en rejse ind i kroppen og i tankerne (og måske tvangstankerne) for at blive klogere på lyd. På workshoppen kommer du tæt på Jacob Kirkegaards egen kunstneriske praksis og bliver præsenteret for forskellige værker, der undersøger ’den indre lyd’. Du kommer også selv til at arbejde med at optage lyd, som skal danne udgangspunkt for en fælles samtale om, hvordan man kan arbejde kunstnerisk med lyd, og hvad lydene fortæller os om vores underbevidsthed.

Billedkunst // Signe Parkins

Signe Parkins laver en workshop som tager afsæt i sin egen praksis som kunstner. Hun arbejder åbent og skitserende med tegningen, og hendes værker veksler mellem det virkelighedsnære og registrerende til surrealistiske abstraktioner over særligt kvindekroppen. Signe benytter fejl og overskudsstreger som en integreret del af både proces og det færdige værk. Hver dag i løbet af ugen vil hun introducere en ny øvelse og tilgang til tegning. Fælles for alle øvelser er en styrkelse af opmærksomheden gennem synet på den virkelighed, som omgiver os, men i ligeså høj grad en overgivelse til – og respekt for – den virkelighed, som vokser frem på papiret.

Kuratering og kunstformidling // Louisiana

Hvordan bliver en udstilling til? Kom med bag udstillingerne på Louisiana i denne workshop, som afvikles af Louisianas kuratorer og kunstformidlere. Mød kuratorerne Marie Laurberg og Mathias Ussing, Christian Lund og Elisabeth Bodin, Louisiana

Performativt kor // Marie Kølbæk Iversen

Marie Kølbæk Iversen er kunstner og laver desuden en kunstnerisk praksis-ph.d., hvor hun blandt andet undersøger Vestjyllands magiske arv. Workshoppen ’Performativt kor’ udforsker den alternative akse for dansk identitet, kulturelle tilhørsforhold og spiritualitet med udgangspunkt i vestjyske trylleviser. På workshoppen dykker vi ned i teksterne og omsætter dem til et performativt kor, som skal synges til en magisk midsommerfejring på kurset.

Skulptur // Carl Krull

Vær med til at skabe en skulptur i stor skala sammen med kunstner Carl Krull, som selv står bag en række markante kæmpe-skulpturer. Udgangspunktet er at lave et gigantisk hoved af træ med inspiration fra surrealistiske hoveder og skulpturer. Udtryk og udformningen vil blive skabt i fællesskab på workshoppen med alle de deltagendes input.

Fotografi // Lotte Fløe

Ved hjælp af forskellige objekter, fotografisk papir, lys og mørkekammer-kemi skal vi ligesom surrealisten Man Ray eksperimentere med, hvad et billede er, og hvordan det kan skabes. Vi skal lave fotogrammer, der er fotografiske billeder skabt uden kamera i mørkekammeret og se, hvordan vi med hjælp af transparens og lysmængder kan skabe en anden verden på billedfladen.

MENU

Tilmelding til ugeophold
Tilmelding til elevophold
Om Krogerup
Udlejning priser
Handelsbetingelser
Cookie og privatlivspolitik
Kontakt

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

Cvr.Nr. 44913216
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 – 12.00

NYHEDSBREV

Se der seneste nyhedsbrev HER

X