Sommer på Krogerup

Sommer på Krogerup

Vær med en kreativ og musikalsk højskoleuge, hvor vi fordyber os i enten keramik, yoga, tekstil eller kor. ’Sommer på Krogerup’ er et sanseligt og sjovt sommerkursus, hvor vi også skal høre foredrag om kultur og natur, vandre og tage på udflugt, høre musik og synge sammen og nyde en økologisk cocktail i parken.

Kurset finder sted sammen med vores kursus om havebrug og naturoplevelser – Magiske Planter – så der vil være fælles program med dette kursus. Det betyder, at når man ikke er på sin workshop, tilbringer man meget af tiden udenfor i vores dejlige park og i omgivelserne omkring Krogerup. Man får blandt andet mulighed for at komme med på markvandring hos vores naboer, Aarstiderne, og hele ugen kan man gå gratis på Louisiana, der ligger en kort gåtur herfra. 


Du vælger en workshop, som du er på hele kurset. Fælles for de fire workshops er, at alle kan være med, og du ikke skal at have nogle særlige forudsætninger ud over lysten til at kaste til ud i enten keramik, tekstil, yoga eller kor i fællesskab med andre.

Vi glæder os til en skøn sommeruge sammen på Krogerup!

Kursusleder: Mette Nygaard Mikkelsen

PRISER: (05.07.20 – 11.07.20, uge 28)

– Enkeltværelse 5.750 kr.
– Delt dobbeltværelse 4.750 kr.
– Dagskursist 4.000 kr.
– Studerende 2.500 kr.

 


 

SØNDAG DEN 5. JULI

16:00 Dørene åbnes for indkvartering
17:00 Velkomst
18:00 Aftensmad
20:00 ‘Klima! Corona! Krise! Kunsten slår igen, når verden går amok’, litteraturkritiker Klaus Rothstein åbner kurset
22:00 Vi runder første dag af med en quiz i Parken

MANDAG DEN 6. JULI

 

09:00 Morgensamling
10:00 Workshops
12:30 Frokost
14:00 Workshops
16:30 Markvandring på Aarstidernes smagsmarker med Søren Ejlersen
18:00 Aftensmad
19:30 Vi tænder bål og synger sange fra højskolesangbogen

TIRSDAG DEN 7. JULI

09:00 Morgensamling
10:00 Workshop
12:30 Frokost
14:00 Biolog og naturformidler Vicky Knudsen fortæller om naturen i Danmark. Vicky Knudsen er blandt andet kendt fra sin medvirken i TV2 programmet “1 døgn, 2 hold, 3 dyr”. Efter oplægget skal vi med inspiration fra tv-programmet ud i Parken og finde arter, der lever i den omkringliggende natur.
18:00 Aftensmad
19:30 Samtale om natur og videnskab med festivalen BLOOM

ONSDAG DEN 8. JULI

09:00 Morgensamling
10:00 Dagstur til enten: Gurre Sø, besøg hos Andelsgaarde i Melby eller på Louisiana
18:00 Aftensmad
19:30 Open Air filmvisning

TORSDAG DEN 9. JULI

09:00 Morgensamling
10:00 Workshop
12:30 Frokost
14:00 Workshop
18:00 Aftensmad
19:30 Samtale om natur og videnskab med festivalen BLOOM

FREDAG DEN 10. JULI

09:00 Morgensamling
10:00 Workshop
12:30 Frokost
14:00 Fremvisninger af workshops i parken
16:00 Festforberedelser
18:00 Velkomstdrink
18:30 Festmiddag

LØRDAG DEN 11. JULI

09:00 Morgenmad
10:15 Vi siger farvel under bøgen

WORKSHOPS

Keramik og glasur // Esben Kaldahl

På kurset dykker vi ned i keramikkens magiske verden af glasurer. Glasuren er overfladen, der ligger som yderste lag på keramikken, og som findes i et væld af farver og stofligheder. Nogle bobler, skinner og løber, andre er knastørre, revner og smuldrer. Workshoppen er en praktisk introduktion til, hvordan man nemt kan arbejde med glasurer på en eksperimenterende og intuitiv måde, hvor alle kan være med. Formålet er at lade sig overraske, når glasurerne folder sig ud. Fokus er altså på glasuren på denne workshop, men du kommer også til at lave noget keramik selv. Derudover laver Esben en mængde kommer på forhånd, som du skal glasere på kurset, og som du må tage med hjem bagefter.

Esben Kaldahl er designer og keramiker. Processen med at udvikle glasuren fra bunden er det, Esben elsker allermest ved at arbejde med keramik.

Tekstildesign // Marie Holst Lorenzen

Vær med til en workshop om tekstilprint, hvor vi arbejder med den klassiske blåtryks-teknik – cyantopi – som er en analog printteknik. Vi tager afsæt i Krogerups natur og lader os inspirere af årstidens planter og vækster, som vi overfører til tekstiler.  
Vi skal trykke på forskellige typer af tekstiler, som efterfølgende kan bruges til beklædning eller interiør, og vi skal undersøge hvordan man med enkle greb og teknikker kan skabe hundredevis af designs med forskellige udtryk. Og du bliver klædt på til at arbejde videre når du er kommet hjem. 

Marie Holst Lorenzen er uddannet tekstildesigner fra Designskolen og underviser i faget ’Tekstil’ på Krogerup Højskole, hvor hun også står for skolens krea-aftener.

Yoga // Ingeborg Grønlykke 

Yoga kan ikke diskuteres, men skal opleves. Vær med til at dykke ned i yogaens væsen gennem temaer som langsomhed, renselse og balance. Vi afprøver nogle af yogatraditionens åndedræts- og bevægelsesøvelser, som har til hensigt at rense krop og sind. Vi udfordrer det indre og ydre tempo og oplever, hvad der sker med vores opmærksomhed og nærvær, når vi tillader os at falde i staver med mindfulness og yogaøvelser. Vi sætter vores balance på en prøve og oplever, hvad det vil sige intentionelt at miste fodfæste for en stund. Vi vil nørde solhilsnen og på egen krop mærke, hvorfor denne serie har fået kendisstatus.

“Yoga is not about touching your toes, it is about what you learn on the way down”. Alle – uanset højde, drøjde og fleksibilitet – kan deltage på denne workshop.

Ingeborg Grønlykke er yoga- og mindfulnesslærer og underviser Krogerups unge elever i yoga hver uge.

Rytmisk kor // Mette Nygaard Mikkelsen

Kom og syng, hvis du trænger til et energiboost af harmonier, glade mennesker og natur. Du behøver ikke kunne læse noder, da vi udelukkende synger med tekstark og lærer stemmerne på øret. Det centrale er glæden ved at synge sammen! Temaet for koret på dette kursus er “sange til Øresund”, og det betyder, at sangene, vi skal arbejde med, alle forholder sig den kraft og skønhed, vi oplever ved vandet. Derfor skal vi også bruge den skønne natur, der omgiver den gamle herregård i løbet af kurset.

Mette Nygaard Mikkelsen er Krogerups faste korleder, og hun underviser desuden i fagene ‘Syng ud’ og ‘Rytmisk musik’. Mette elsker at sidde ved det sorte flygel og komponere sin egen musik, og for hende er det vigtigste ved at spille musik fællesskabet og spilleglæden ved at skabe noget sammen.

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
EAN 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER

X