På søndag stimler tusindvis af danskere igen sammen for at trave gennem Københavns gader i klimaets navn – heriblandt flere tidligere og nuværende Krogerup-elever.

Igen i år løber demonstrationen Folkets Klimamarch af stablen i København. Et foretagende, der ligger timevis af frivilligt kampagnearbejde bag, bl.a. fra en stribe tidligere Krogerup-elever.

Iben Madsen Lind, underviser på Krogerup og desuden tidligere elev, er en af mange frivillige kræfter bag årets klimamarch, og ifølge Iben er det ikke underligt, at flere af folkene bag begivenheden har haft deres gang på netop Krogerup:

Fra Krogerup til frivilligt kampagnearbejde

“På Krogerup bliver man opdraget til at tage ansvar for den verden, vi er en del af, og det er min oplevelse, at mange krogeruppere efter højskolen søger fællesskaber, hvor de kan være med til at tage det ansvar. På den måde er holdet bag Folkets Klimamarch også et handlingsfællesskab, der gerne vil facilitere et folkeligt opråb for klimahandling her og nu.”

Journalist og chefredaktør på det digitale medie Zetland Lea Korsgaard, der bor på Krogerup og indimellem bl.a. underviser skolens journalistelever, skal være konferencier på dagen – en tjans, hun glæder sig til:

Vores hjem står i flammer. Klima- og naturkrisen kræver politisk mod og handlekraft. Derfor håber jeg, at vi kan kalde på begge dele til Folkets Klimamarch på søndag. Tag en ven under armen – jo flere vi er, jo større forskel kan vi gøre,” siger hun.

Eufori og fællesskab i Københavns gader

På dagen er det især den euforiske stemning, man skal glæde sig til at opleve, synes Iben:

– Det gør en forskel, at man dukker op! Til folketingsvalget i 2019 gik over 40.000 mennesker med i marchen, og de store folkemasser i gaderne var helt sikkert med til at presse på for, at vi fik en klimalov med bindende reduktionsmål – men det er ikke love og mål i sig selv, der får os i mål. Det gør handling derimod, så derfor skal vi gå på gaden igen i år for at understrege, at vi har brug for reel klimahandling nu.

Klimamarchen finder sted nu på søndag d. 30. oktober kl. 13 med start på Christiansborg Slotsplads, og det forventes, at der igen i år vil være flere tusinde deltagere, heriblandt formentlig også en sending elever fra det nuværende elevhold.

Udover begivenheden i København løber Folkets Klimamarch desuden af stablen i en stribe andre store danske byer landet over.

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Administrationschef

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER