Auktion gav over 12.000 kr. til Mexico

Nyheder

Krogerups elever afholdt i sidste uge auktion på højskolen til fordel for jordskælvsofrene i Mexico. Det gik over al forventning. Eleverne Anna Hald Wilbour Rasmussen og Clara Kamille Kjærgaard Gosvig fortæller.

Auktionen gik langt bedre, end vi havde turde håbe på!

Vi havde haft rigtig travlt i vores Fellovship-gruppe med at forberede auktionen, men hvad vi ikke vidste var, at lærerne samme dag havde planlagt en overraskelsesdag, hvor de aflyste undervisningen, og om aftenen fik vi en lækker tre-retters menu med masser af vin til. Det gjorde, at humøret var højt, og at pengene nok sad lidt løsere, end de ellers ville have gjort.


Morgenmad på sengen og privat pokerturnering med lærerne var nogle af de ting, man kunne byde på ved Mexico-auktionen. Foto: Peter Wibe Enevoldsen

Auktionen forløb godt. Det var hektisk, og energien i salen var virkelig god. Folk bød højere end forventet, og der var også rigtig mange sjove og spændende tilbud at byde på. Blandt andet blev der solgt en japansk middag til 25 elever, som nogle af skolens japanske elever ville stå for, og sushi-kursus for ti.

Folk var meget opfindsomme, og der var udbudt mange forskellige tjenester, blandt andet putning, nusning, massage, morgenmad på sengen og rengøring. Flere af de udbudte ting er arrangementer, som vi ser frem til kommer til at ske i løbet af højskoletiden. Lærerne udbød også forskellige arrangementer på auktionen, eksempelvis fem pladser ved en privat pokerturnering med tre af lærerne som værter.


Der var en hektisk stemning, og folk bød hinanden op. Foto: Peter Wibe Enevoldsen

Unika-krus fra keramik-holdet var også i høj kurs, men aftenens dyreste salg var en samling sleske digte skrevet af en af højskolens elever. Den blev budt godt op og gik for over 400 kr.!

Støttesang og tequila
Natkassen stod for en bar, hvor alle penge for øl, popcorn og tequila i aftenens anledning gik til det velgørende formål. Her blev der alene solgt for 1.000 kr. Auktionen bød også på underholdning af forskellige art, blandt andet optrådte Ibrahim og Saaji fra Maldiverne med en traditionel dans, mens Krogerups drenge-band ’Red Tiles’ gav et par numre på scenen. Desuden havde Elias og Holger lavet en støttesang.

Alt i alt en rigtig god aften med god stemning, og der er ingen moralske tømmermænd over at have købt sæbebobler til 50 kr., når man ved, at pengene går til et godt formål.

Ud over pengene fra auktionen blev der også tjent penge på barsalg, og med donationer over MobilePay har vi samlet set fået over 15.000 kr. ind, som alle går til redningsarbejdet efter jordskælvene. Derudover har Verden Brænder-holdet også samlet 230 kg tøj, sko, tæpper og forskelligt medicinsk udstyr sammen til at tage med til Mexico. Du kan fortsat støtte vores indsamling med bidrag via MobilePay: 31523121.

Verden Brænder!
Vi på Mexico-holdet skal både i starten og slutningen af vores rejse være i Mexico City, der blev hårdt ramt af det andet jordskælv. Desuden skal vi være meget i Oaxaca og Chiapas, hvor der skete store ødelæggelser ovenpå jordskælvet den 7. september. Det har selvfølgelig kunnet mærkes på holdet, at situationen nu er anderledes, men vi glæder os til at komme afsted og opleve det med egne øjne.

Vi har valgt linjen Verden Brænder, og de to destinationer, vi rejser til – Mexico og Myanmar – må siges virkelig at leve op til navnet lige nu. Vi er spændt på en lære- og oplevelsesrig tur, når vi rejser i næste uge!

Skrevet af Anna Hald Wilbour Rasmussen, elev på Foto-linjen og Clara Kamille Kjærgaard Gosvig, elev på Verden Brænder Mexico, efteråret 2017.

X