Krogerup Højskoles Elevfond har i flere år hjulpet unge, der ellers ikke ville komme på højskole, med at finansiere et højskoleophold på Krogerup. Nu modtager fonden en pulje til udbredelse af deres erfaringer til andre danske højskoler.

Over hundrede elever forlader hvert halve år Krogerups gamle herregård, måske lidt klogere på sig selv og verden omkring sig.

En oplevelse, som langt fra alle imidlertid er i stand til at finansiere selv. Det besluttede en gruppe elever for tre år siden at gøre noget ved, da de stiftede Krogerup Højskoles Elevfond – den første og hidtil eneste af sin slags – der indtil videre har sendt tretten unge, der ikke selv havde mulighed for at finansiere et højskoleophold, på et helt eller delvist betalt ophold på Krogerup.

 

På turné rundt på andre danske højskoler

“Vi drømte om, at elever kunne have samtaler over middagsbordet og udfordre hinanden på deres forskellige perspektiver og livserfaringer. Vi ville gerne hjælpe unge, som ikke selv ville komme på højskole, med at komme afsted og få den store oplevelse og dannelse, det er at gå på højskole,” fortæller Cecilie Løje Nielsen fra fonden.

Det arbejde udløste sidste år en pulje fra Folkehøjskolernes Forening til Krogerups elevfond til udbredelse af deres erfaringer til andre højskoler i Danmark.

I sidste weekend tog repræsentanter fra fonden afsted på deres første regulære højskoleturné – først til Kunsthøjskolen i Holbæk, Den Rytmiske Højskole i Vig, Gerlev Idrætshøjskole og til sidst Grundtvigs Højskole i Hillerød – for at tale om behovet for at øge mangfoldigheden på de danske folkehøjskoler.

En mere mangfoldig højskole

“Vi drømmer om at gøre højskolerne mere mangfoldige igen og et højskoleophold til en mulighed for de mange i stedet for de få. Vi håber, at mødet mellem forskelligheder kan bidrage til en vigtig dannelse, forståelse og empati, som fremtidens højskoleelever kan tage med sig ud i samfundet,” siger Cecilie.

Du kan læse mere om Krogerup Højskoles Elevfond via dette link, ligesom du kan blive klogere på, hvad det vil sige at gå på højskole i det hele taget, lige her.

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Administrationschef

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER