[row]

Når opholdet på højskolen slutter, er det langt fra forbi med det krogerupske fællesskab. Det sørger elevforeningen nemlig for at holde i live med arrangementer og gensynsweekender.

Af Ida Meesenburg E’14, medlem af Krogerup Elevforening’s Bestyrelse (KEB).

Ida Meesenburg og Frederik Bartholin fra KEB fortæller til en af de første morgensamlinger det nye forårshold om Krogerup Elevforenings Bestyrelses arbejde og giver også et par tips til god stil på højskolen. Foto: Sigrid Dahl.

Efter 30 år i glemsel besluttede initiativrige elever fra efterårsholdet i ’99, at det var på tide at Krogerup Elevforening genopstod. De mente, at Krogerup Højskoles elever fortjener et forum, hvor vi kan samles og deltage i aktiviteter og arrangementer i højskolens ånd. Selvom man som tidligere elev ikke fysisk er tilstede på højskolen, eksisterer der stadig et tæt bånd, som de daværende elever fra efterårsholdet mente ikke skulle brydes. Krogerups Elevforening har siden da stået klar til at tage afsluttende elever ved hånden og hjælpe dem videre til det fællesskab, der eksisterer efter højskoleopholdet.

I 2018 eksisterer Krogerup Elevforening i bedste velgående, dog har foreningen skiftet navn til Krogerup Elevforenings Bestyrelse (KEB). Årsagen er, at alle tidligere elever automatisk bliver en del af Elevforeningen på Krogerup Højskole efter deres ophold, mens det er os i bestyrelsen, der står for at drive foreningen. I år består KEB af tolv bestyrelsesmedlemmer i København og Aarhus. Som det fremgår af bestyrelsens vedtægter, er én af vores fineste funktioner at vedligeholde forbindelsen og styrke sammenholdet mellem tidligere elever og Krogerup Højskole. Dette sker bl.a. gennem forskellige arrangementer, og gennem årene er flere blevet fast inventar i bestyrelsens kalender såsom ‘Øls og Pøls’ og ‘MayBeats Party-Train’, men nye arrangementer er også kommet til.

Kroge-fix Første torsdag i hver måned mødes tidligere elever på Temple Bar i København, hvor der er mulighed for at lære elever fra andre elevhold/årgange at kende. ”Gensynsøl er for alle, der mangler et ’Kroge-fix’. Det er tydeligt, at der deltager en del elever fra forskellige hold, og det er spændende at få en indsigt i, hvad andre har foretaget sig, mens de har gået på skolen,” fortalte en tidligere elev for eksempel om den første Gensynsøl i 2018, der blev afholdt d. 4. januar.

[divider]


Bålhygge ved den årlige Gensynsweekend, som Elevforeningen arrangerer. Foto: Ida Meesenburg.

”Til middag hos” er vores månedlige ’intime’ arrangement, hvor elever på tværs af årgange mødes og spiser mad i forskellige middagsselskaber på 4-5 personer. Man melder sig til på Facebook-begivenheden og sender os en privat besked, hvori man skriver, at man gerne vil deltage.

Her kan man også notere, hvis man har et ønske om at spise sammen med en, man kender. Så virker det forhåbentlig ikke helt så grænseoverskridende. I øjeblikket er det os i KEB, som er værter og inviterer inden for, men vi håber, at projektet på længere sigt kan være selvkørende, ligesom ”Gensynsøl”.

Tidligere elever og medlemmer af Krogerup Elevforenings Bestyrelse mødes til sidste års Symposium i november på Krogerup. Foto: Ida Meesenburg

Gensynsweekend Udover faste arrangementer i København og Aarhus er foreningen i gang med at planlægge sommerens weekendkursus: ‘Gensynsweekend’. Gensynsweekenden er for alle tidligere elever, om det så er ét, fem eller tyve år siden, man var elev. Weekenden, der løber af stablen torsdag d. 9. til lørdag d. 11. august, bliver to nostalgiske dage på den historiske herregård i Humlebæk. Weekenden er et kort, luksuriøst visit tilbage til livet som højskoleelev med weekendbrunch, foredrag og workshops med lærere fra de respektive linjer, og det hele afsluttes med et brag af en fest med livemusik.

Hvis du vil læse mere om Krogerup Elevforenings Bestyrelse og følge det arbejde, vi laver i København og Aarhus, så kan du se mere på vores Facebookside

[divider]


[/row]

X