Krogerup Højskole skifter bestyrelsesformand

Nyheder

Tidligere Irma-chef Alfred Josefsen overtager formandsposten i Krogerup Højskoles bestyrelse, hvor han vil arbejde for, at højskolen fortsat er med til at videreudvikle demokratiet i Danmark.

Det er ikke fordi, at Alfred Josefsen ikke har haft nok at lave, siden han stoppede som administrerende direktør for Irma A/S tilbage i 2012. Han har fokuseret mest på opgaver i bestyrelser for blandt andre UNICEF, teateret Aveny-T, Arla Fonden og CBS, men foredrag, ledelsesrådgivning, bog-skrivning, konsulentarbejde og meget andet har også stillet sig i kø. Alligevel takkede den virkelystne mand på 59 år ja-tak, da Krogerup Højskoles bestyrelse spurgte, om han ville stille op til formandsposten.

”Det er selvfølgelig et borgerligt ombud at takke ja til en invitation om at blive formand for Krogerup. Ikke blot fordi Krogerup har fyldt i mit eget liv, men fordi værdierne omkring Krogerup og Krogerups historiske arv som demokratiforkæmper er en særdeles vigtig sag i Danmark”, siger Alfred Josefsen.

Krogerup Højskoles nye bestyrelsesformand har selv været elev på højskolen tilbage i 1982, hvor han mødte sin nu ex-hustru, som han fik to børn med.

”På den lange bane sker demokratiet ikke af sig selv. Der er hele tiden brug for at dyrke og videreudvikle demokratiet og det demokratiske livsgrundlag, og derfor vil jeg blandt andet bedømme mit eget bidrag til Danmarks udvikling på, om jeg har været med til at skabe bedre rammer og vilkår for Krogerups Højskoles udvikling i de kommende år”, siger Alfred Josefsen videre.

Formand blev minister
Formandsposten blev ledig, da den tidligere formand Simon Emil Ammitzbøll (LA) blev udnævnt som økonomi- og indenrigsminister i november måned, som ikke var foreneligt med bestyrelsesarbejde. Simon Emil Ammitzbøll var også tidligere elev og har styret Krogerups udvikling de seneste ti år, hvor han blandt andet i 2008 satsede på en intern ansøger og ansatte Krogerups nuværende forstander Rikke Forchhammer, der kom fra en stilling som musiklærer på højskolen. Siden 2011 har højskolen kun oplevet fremgang og oplever i disse år kun udsolgte årgange af elever. Og Rikke Forchhammer er meget tilfreds med valget af ny formand.

”Jeg har haft et tæt, godt og professionelt samarbejde med Simon Emil i alle årene, men jeg er sikker på, at Alfred Josefsen er den helt rigtige afløser, og at han kan tilføje højskolen en masse nye tanker. Han har, blandt andet i sin tid i Irma, vist, at han er en fremsynet og modig mand, og så har han et fast fokus på ledelse, som uden tvivl bliver en stor motivation for mig som forstander”, vurderer Rikke Forchhammer.

Alfred Josefsen blev enstemmigt valgt som ny bestyrelsesformand af hele Krogerup Højskoles repræsentantskab den 9. maj og har nu tiltrådt stillingen.

X