Coronaen præger hele landet, også vores højskoler, men Krogerup fortsætter med at være – næsten – helt almindelig højskole i den kommende tid, om end under andre forhold, end vi er vant til. Forstander Rasmus Meyer giver status på Krogerup i en corona-tid.

Andet hold elever under coronaepidemien holder fortsat til i gangene og undervisningslokalerne på Krogerup Højskole, men det er bestemt under gevaldigt anderledes forhold, end skolen er vant til. Det har dog hele tiden været målet, at skolen har kunnet fortsætte med dens hverdag, også selvom spillereglerne har måttet ændres drastisk, forklarer forstander Rasmus Meyer.

– Vi forsøger på en og samme tid at holde corona fra døren og samtidig holde højskolelivet levende. Det er ikke nogen nem opgave, men jeg synes faktisk, at vi – elever, lærere, køkken og pedelleri – lykkes godt med opgaven. Vi følger myndighedernes retningslinjer, og eleverne skal kunne fremvise negative tests, før de f.eks. kan vende tilbage efter hjemmeweekender.

Krogerups elever har også været kreative i forsøget på at indordne sig under de skærpede retningslinjer og har både åbnet en købmand, biograf, café og frisørsalon inden for skolens mure, alt sammen for at minimere den smitterisiko, der er forbundet med at tage væk fra skolen.

Over jul og nytår er Krogerup ofte omdannet til centrum for festivitas og møder mennesker imellem. Meget forbliver da også det samme, idet jule- og nytårskurserne afholdes som vanligt:

– De bliver til noget – og de bliver rigtig gode, understreger Rasmus Meyer. – Vi har fra i sommers erfaringer med at lave korte kurser under corona. Det gik rigtig fint. Som kursist skal man testes inden ankomst, der er sprit over alt, og man bliver inddelt i mindre grupper, som man spiser og deler gang med, hvilket er rigtig hyggeligt, og derudover bliver det Krogerup-kurser, som folk kender dem: hygge, højt niveau og nye bekendtskaber.

 

I det hele taget ser vi ind i en tid over de næste mange måneder, hvor højskolen bliver noget ganske andet, end den plejer. En pris, skolen dog er parat til at betale for at kunne lave højskole på trods, forklarer Rasmus:

– Vi kigger ind i et år, hvor vi ikke kommer ud at rejse, hvor vi desværre ikke kan have offentlige arrangementer, og hvor corona kommer til at præge hverdagen. Men det bliver også et år med levende højskole, hvor vi vil insistere på, at de kommende elever får en øjenåbnende oplevelse på trods.

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Administrationschef

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER