Krogerup inviterer til symposium om populisme

Nyheder

Årets store Demokrati-Symposium finder sted mandag den 6. november, og du er inviteret! Glæd dig til en intens dag, hvor vi sammen med debattører og politikere diskuterer populisme – i Danmark og i resten af verden.

Igen i år inviterer Krogerup Højskole til Demokrati-Symposium, og overskriften er i år ’Populisme eller folkeligt nybrud?’.

Vi ser lige nu, at nye partier og politikere på tværs af politiske skel udfordrer de gamle, etablerede partier i en lang række vestlige demokratier; i USA, Storbritannien, Holland, Frankrig, Skandinavien og mange andre steder i Europa. Kritikerne kalder dem populister – tilhængerne kalder dem repræsentanter for folkets stemme. Men er disse forskellige bevægelser et udtryk for, at demokratiet er livligt og velfungerende – eller derimod: i krise?

“Der sker store og interessante bevægelser i mange demokratier overalt i verden i disse år. Om det er godt eller skidt, vil vi gerne være med til at diskutere. Derfor er jeg også glad for, at vi endnu engang kan mønstre to virkelig stærke panelhold af debattører og politikere,” siger Jesper Himmelstrup, der er en af initiativtagerne til årets symposium – og som dagligt underviser i hovedfaget Journalistik & Medier på Krogerup Højskole.

Vidende gæster og nysgerrige elever
Men hvilken rolle spiller medierne i den udvikling? Det vil blandt andre sognepræst Sørine Godtfredsen, Zetlands Lea Korsgaard, Christian Jensen fra Politiken, Lisbeth Knudsen fra Mandag Morgen og Søren K. Willemoes fra Weekendavisen komme med deres bud på til årets symposium.

Og eftermiddagen ender med en politiker-debat med bla. Marie Krarup (DF), Uffe Elbæk (Alt.), Pelle Dragsted (Enh.) og Joachim B. Olsen (LA).

“Det smukke ved at diskutere face-to-face er jo, at man pludselig oplever folk af kød og blod uden det klassiske medie-filter – og det plejer at betyde, at alle får rig mulighed for at få udfordret og nuanceret deres egne grundholdninger. Og så er det simpelthen fantastisk at se, hvordan vores ofte utroligt vidende gæster udefra i samspil med vores egne nysgerrige og videbegærlige elever får skabt en dag, hvor man virkelig føler, at demokratiet og den levende debat udfolder sig til fulde,” siger Jesper Himmelstrup.

Endelig rundes aftenen af med uddelingen af årets Hal Koch-pris og et musikalsk sceneshow med årets surprise-navn.


Årets ordstyrer er tv-vært, bladudgiver og tidligere Hal Koch-prismodtager Clement Kjersgaard.

Du kan se det fulde program og melde dig til her: HER.

X