Fotos i artiklen: Anna Elmer Kruse

Krogerup Højskole gæstede igen i år Folkemødet på Bornholm, hvor over hundrede elever og ansatte deltog. Flere af eleverne og lærerne var på forhånd inviteret til at deltage i en række debatter o.l.

Onsdag i sidste uge pakkede over hundrede elever og en række lærere telte, mad, solcreme og de skarpe debattunger og satte kurset mod Folkemødet på Bornholm, der løb af stablen fra torsdag til lørdag.

Krogerup Højskole var iflg. Højskolerne repræsenteret blandt hele tolv forskellige højskoler på Folkemødet i år, og man kunne bl.a. kunne støde på skolens elever og lærere i Højskolernes telt, hvor repræsentanter fra Krogerup stod for debatten “Digitalt medborgerskab i skyggen af den digitalt indfødte” torsdag eftermiddag.

Lås den gyldne svingdør

På festivalen bidrog elever fra hovedfagene VERDEN BRÆNDER og EUROPA BRÆNDER desuden med inputs fra deres storstilede kampagne, “Lås den gyldne svingdør”, der plæderer for indførsel af en karensperiode for afgående politikere, ministre og topembedsmænd for at sikre, at magtfulde mennesker ikke udnytter deres positioner på Christiansborg til at opnå fordelagtige stillinger i erhvervslivet.

Elev Thea Sidonia repræsenterede elevkampagnen i en debat hos Zetland om lørdagen, som billederne i artiklen er fra.

Krogerup bredt repræsenteret på Folkemødet

Forstander Rasmus Meyer deltog også i flere debatter i løbet af festivalen, bl.a. om unges mistrivsel i Folkekirkens telt torsdag, ligesom man bl.a. kunne møde JORDEN KALDER-underviser Sarah Hellebek i en debat om naturens plads blandt stærke økonomiske interesser fredag hos Alliancen Beyond Growth.

Man kunne desuden høre VERDEN BRÆNDER-underviser Clara Nepper Winther, der også underviser på valgfaget MØDER PÅ HAL-VEJEN, deltage fra Folkemødet i fredagens P1-udsendelse af Klog på Sprog, der kan lyttes til via DR’s hjemmeside her. Clara deltager fra ca. 30 minutter inde i programmet.

Besøget på Folkemødet på Bornholm er en del af det lange ophold om foråret på Krogerup Højskole, hvor samtlige elever tager afsted og bor sammen i telte og deltager i den tre dage lange demokratifestival på øen.

Du kan læse mere om, hvad de lange ophold henholdsvis om foråret og efteråret byder på lige her, hvor du også kan blive meget klogere på, hvad det i det hele taget vil sige at være elev på højskole i et halvt år på Krogerup.

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Administrationschef

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER