Mens verden har ligget stille, har vi haft travlt på Krogerup. Derfor er det heller ikke uden en vis stolthed, at vi nu kan præsentere et nyt kommende hovedfag fra foråret 2021: UDELIV – SKOV, HAV & HÅNDVÆRK.

Det nye hovedfag henvender sig til alle, der drømmer om at komme ud i naturen og få oplevelser med havkajak, vandring, fiskeri og klatring – og som ønsker at bygge bivuakker, køre mountainbike, overnatte i naturen, lave mad over bål og vandre i de danske nationalparker og i de norske fjelde. Samtidig kommer det nye hovedfag – i tråd med Krogerup Højskoles ide – til at udfolde sig i spændingsfeltet mellem politik, livsoplysning og bæredygtighed.

– I et accelereret, sitrende samfund repræsenterer vores nye hovedfag ro, eftertanke og måske også taknemmelighed. Målet med Udeliv er at udbyde et fag, der på én og samme tid lærer flere at kere sig mere om naturen, og som samtidig giver folk adgang til øjenåbnende oplevelser, et andet nærvær og redskaber, der gør, at man kan drage på eventyr til fods, på cykel og i kajak, siger forstander på Krogerup Højskole, Rasmus Meyer.

Og det bliver en kompetent herre, der bliver tovholder på det nye hovedfag, nemlig Marcus Vincent Frostholm, der i mange år har undervist på højskolen i valgfagene Friluftsliv og Byg et Shelter. Og han ser frem til at komme i gang med udelivet på fuldt tryk.

– Jeg glæder mig vildt meget til at drage på tur og give den passion, jeg har for udelivet, videre til de kommende elever. Livet under åben himmel kan både være en adrenalinsusende oplevelse, som sætter vores fysik på prøve, men det kan også være der, hvor vi oplever refleksion og eftertænksomhed, pointerer Marcus Vincent Frostholm.

 

Timerne på det nye hovedfag kommer i høj grad til at foregå på Øresund kun fem minutters gang fra højskolen. For at få lært tekniske færdigheder i kajakken, for at lære om dyrkning af muslinger og tang i de danske farvande – og for at lære om kystfiskeri. De kommende elever skal derudover gennem mikroeventyr i skovene omkring Krogerup og i Nordsjælland blive klogere på friluftsliv, biodiversitet og – ikke mindst – sig selv og hinanden.

Og forstander Rasmus Meyer glæder sig til at byde de kommende Udeliv-elever velkommen på Krogerup fra foråret 21.

– Jeg håber, man finder ud, at man ikke behøver drage til Asien eller Galapagos for at opleve eventyret eller finde sig selv. Selvindsigten, de øjenåbnende oplevelser og magien er ikke bestemt af længden på rejsen – men af evnen til at være opmærksom og tilstede. Så det bliver fremragende godt at få Udeliv på plakaten. Ikke mindst fordi Marcus har sagt ja til være førerulv på projektet. Han er, udover at være en helt utrolig sød fyr, faglig kompetent, en forrygende underviser og garant for godt humør. Det bliver rigtig, rigtig godt.

Bestil en rundvisning og læs mere om Udeliv her:

UDELIV

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Administrationschef

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER