Krogerups foto-lærer udgiver kunstbog

Nyheder

Lotte Fløe arbejder i feltet mellem fotografi, performativitet og skulptur. Lige nu kan du opleve hendes værker på en stor udstilling i Vrå, og i næste uge lancerer Krogerups foto-lærer desuden en kunstbog på Fotografisk Center i København.

Naturen er vigtig for Lotte Fløe, ikke bare som inspiration og motiv, men også i den kunstneriske proces. Det kan ses i de værker, som Krogerups foto-lærer netop nu udstiller i Vrå.

”Naturen er helt essentiel for mit arbejde. Jeg bruger landskabet og elementer fra naturen som redskaber til at kigge på den menneskelige væren og eksistens. På den måde bliver den ydre verden et spejl for den indre i mine værker,” siger Lotte Fløe, som viser otte fotografier på Vrå-udstillingen, der er den andenstørste kunstnersammenslutning i Danmark.

I næste uge lancerer Lotte Fløe kunstbogen Constructs, som opsamler hendes arbejde i de seneste ti år, hvor hun som en slags forskerfotograf har undersøgt naturen omkring sig; udført handlinger i landskabet, lavet planteopstillinger og bygget små konstruktioner. Det hele er omhyggeligt iscenesat og dokumenteret, for processen og den kropslige tilstedeværelse er en vigtig del af det færdige værk.


Lotte Fløes kunstbog ‘Constructs’, 2017.

”Jeg arbejder ud fra ideer om menneskets væren i verden og ser mine værker som en slags filosofiske og eksistentielle undersøgelser. Omdrejningspunktet er en evig interesse for betydningsdannelse og menneskets forsøg på at forstå sine omgivelser. Jeg er optaget af modsætningsparrene bevægelse/fastholdelse og konstruktion/natur og i at undersøge den skrøbelige overgang, der definerer grænsen mellem mennesket og verden,” siger Lotte Fløe, hvis interesse for filosofi, psykologi og litteratur også fletter sig ind og ud af hendes praksis.

I skovbrynet ved Krogerup
Naturen er også helt konkret kommet tæt på i Lottes liv. For et halvt år flyttede hun nemlig sammen med sin kæreste fra byen og ud i naturen, nærmere bestemt i en af lærerboligerne på Krogerup Højskole.

”Jeg er opvokset på landet i udkanten af en skov og føler mig måske derfor virkelig godt hjemme her i skovbrynet ved Krogerup, hvor jeg også har plads til et atelier. Naturen er vigtig for mig i mit kunstneriske arbejde og for mit mentale helbred, og jeg er også rigtig glad for at have mit liv samlet her; hjem, arbejde og kunst på ét sted,” siger hun.

Lige nu er Lotte på barsel med datteren Pil, men til foråret vender hun tilbage som underviser på Fotografi, og det glæder hun sig til.


Lotte Fløe: ‘Screen’, 2007 fra serien ‘Applying Sense’. Udstillet i Vrå og købt af Statens Kunstfond. Med i bogen ‘Constructs’.

”Jeg synes, det er ret fantastisk at undervise på en højskole! Det er et frit rum uden pensum, hvor der er plads til, at eleverne kan udvikle sig med og gennem deres fotografi,” siger Lotte Fløe.

”Når man arbejder med en personlig udtryksform som fotografiet, kommer man tæt på hinanden, og jeg synes, det er et privilegium at være med til at skabe et sted, hvor man kan udtrykke sig frit og trygt. Det er højskolen et godt sted at gøre, netop fordi man kommer til at kende hinanden under overfladen.”


Lotte Fløe: ‘Acquaintance’, 2011 fra serien ‘Approach’, med i bogen ‘Constructs’. Del af udstillingen i Vrå.

Du kan opleve Lotte Fløes værker på udstillingen i Vrå frem til den 27. august. Der er åbent alle dage kl. 11-17. Se mere her: www.kunstbygningenvraa.dk

Bogen Constructs er netop udgivet på det hollandske forlag Schilt Publishing: www.schiltpublishing.com

Lanceringen af bogen i Danmark finder sted den 24. august kl. 18-20 på Fotografisk Center. Læs mere: HER

X