Krogerup har netop modtaget Det Økologiske Spisemærke i sølv, fordi mellem 60 og 90 procent af råvarerne i køkkenet er økologiske. Men for Krogerups køkken handler det om meget end mere en økologi, fortæller køkkenchef, Nicolai Rink.

– Jeg er virkelig, virkelig glad for, at vi har fået sølvmærket nu. Det er med til at afspejle den udvikling, Krogerups køkken har været inde i de seneste år, hvor vi generelt er gået i en langt grønnere retning, siger Nicolai.

Han fortæller, at økologien fylder meget, og det samme gør grønsagerne, for højskolens køkken har de seneste år lagt både mad- og indkøbsvanerne om i en grønnere retning. For eksempel er der meget mindre kød på menuen end tidligere, og fem af ugens måltider er rent vegetariske. Det betyder så, at der er flere penge til at købe kvalitetskød, når der så endelig er kød på menuen.

– Det er ikke kun økologien og det vegetariske, vi har fokus på i køkkenet, men også generelt mere bæredygtighed i vores indkøb. For eksempel køber vi meget mere lokalt end tidligere. Vi får rigtig mange varer fra vores gode naboer på Aarstiderne, og biodynamisk kød og mel får vi fra små lokale gårde heromkring, siger Nicolai og fremhæver blandt andet samarbejdet med de to unge landmænd, Nanna og Chris fra Lerbjerggard, der forpagter Andelsgaardes første gård i Melby.

– Jeg kører lige forbi gården på vej på arbejde, og så tager jeg de friske grøntsager med i bilen, og et par timer efter er de på vej til at blive serveret for højskolens elever, fortæller en smilende køkkenchef.

Billedet er da også netop taget af Nanna Thomsen fra Andelsgaarde, en dag hvor Nicolai var forbi for at hente dagens grønsagshøst.

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Administrationschef

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER