Det perfekte måltid er velsmagende og kræver tilsmagning – en kunst, som alle kan lære med ganske få kneb. Nu har en af Krogerups fantastiske kokke, Carsten Lunding, udgivet udgivet ’Smagsbogen’, som skal hjælpe os alle med at lære at lave velsmagende mad.

”Vi lever i vores del af verden i en tid, hvor madkulturen ændrer sig. Mindre kød, først og fremmest. Når vi skal forholde os til ny, klimavenlig mad eller smørrebrød med grønt pålæg, er der jo ikke nogen madtradition at læne sig op ad. Smagen er et vigtigt fundament for at udvikle nogle lødige bud fremover,” forklarer Carsten på spørgsmålet om, hvorfor han har skrevet bogen. Hans budskab med kogebogen er simpelt: Smag til!

”Tilsmagning er det vigtigste redskab, når du står i køkkenet. Kompetent tilsmagning kan forvandle en ret på ganske få minutter. Kend din grundsmage og følg tilsmagningens 10 bud, som du kan læse i bogen,” siger han.

Carsten er kok på Krogerup, og så underviser han i faget UMMMMH, der netop handler om at kultivere smagssansen. Hver onsdag stifter eleverne bekendtskab med nye retter, de lærer at lave mad af sæsonens råvarer, og de får en grundig introduktion til grundteknikkerne i køkkenet – alt sammen med udgangspunkt i, at maden skal smage godt.

”Smagen fylder rigtig meget i mit daglige arbejde i køkkenet og i min undervisning. Jeg tror på, at hvis vi er opmærksomme på smagen, mens vi spiser, så sanser vi også mere intenst på andre tidspunkter af dagen – det gør bare myldretiden eller morgensolen gennem ruderne til en rigere oplevelse.

Carsten håber, at den illustrerede smagsbog vil være med til at give læseren lyst og gå-på-mod i køkkenet og en uhøjtidelig tilgang til mad.
”Opskrifter er jo bare et forslag – dhal kan laves på 1000 måder. Personligt er det de færreste retter, jeg har lavet to gange på præcis samme måde.”

Bogen er udgivet af forlaget Koustrup og Co. og illustreret af Gina Lorubbio.

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Administrationschef

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER