På kurset Magiske Planter skal vi lære om at dyrke haven på mange forskellige måder, når vi kommer omkring økologisk køkkenhave, plantebaseret madlavning og dyrkning af grøntsager i byerne. Og så skal vi udforske den biodynamisk tilgang til muld, mad og mennesker.

Kompost, balance, helhed og renere fødevarer. Biodynamisk er sikkert et ord du har hørt, når det drejer sig om jordbrug uden kunstgødning og pesticider, rent grundvand, dyrevelfærd og mad uden madsminke. Biodynamisk rimer på økologisk og har mange ting tilfælles på med økologiske måder at dyrke landbrug på. Og biodynamikken er egentlig langt hen ad vejen en videreudvikling af den økologiske tankegang, forklarer Klaus Loehr-Petersen, projektleder i Foreningen for Biodynamisk Jordbrug, og han mener, at der lige præcis i den biodynamiske tilgang er så meget mere at komme efter.

 Biodynamik handler i sin enkelhed om at få jord, planter, rødder, humus- og kulstofopbygning til at spille godt sammen. Den er en dyrkningsform, der, længe før det blev så accepteret som i dag, kredser om synergieffekten mellem de forskellige elementer i naturen. Den går nogle skridt videre end den økologiske praksis for at forbedre dels livet i jorden og biodiversiteten generelt.

Jord, kompost og plantesorter
Til sommer kan du som nysgerrig jordbruger eller forbruger være med til at udforske biodynamikkens spændende univers, når der igen i år afholdes kurset Magiske Planter på Krogerup. Her kan du bl.a. møde Klaus Loehr-Petersen, der står for workshoppen om biodynamik i muld, mad og mennesker.

– Vi skal tale om, hvordan husdyr skaber liv og diversitet i form af bakterier, svampe, insekter og fugle. Vi skal bruge de biodynamiske præparater af urter og kogødning, som vi bruger til at aktivere jordliv og plantevækst, fortæller Klaus Loehr-Petersen 

– Det biodynamiske er ofte noget, mange forbinder med kohorn, måne og stjerner, og det skal vi også snakke om og få ’på plads’. Vi skal se på jord og kompost, høre om udvikling af plantesorter med bl.a. musik, og mærke hvordan maden virker på os psykisk. Vi skal se på, hvordan man kan undersøge vitaliteten i vores mad. Og hvordan man kan arbejde med ’såkalenderen’, der angiver de forskellige rytmer i naturen, som bl.a. påvirker planternes vækst og kvalitet. Det bliver sjovt og seriøst – med mange emner mellem himmel og jord, siger Klaus, som glæder sig til at være del af kurset Magiske Planter til sommer.

Læs mere om workshoppen om biodynamik og de mange andre workshops på Magiske Planter, som alle handler om havebrug og naturoplevelser.

Magiske Planter finder sted på Krogerup fra 05. – 11. juli 2020.

Vi ses på Krogerup!

 

 

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Sekretær

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
EAN 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER
X