I en usikker tid, hvor verden er lukket ned, er der heldigvis begivenheder, vi kan gå at glæde os til på Krogerup. En af dem bliver utvivlsomt efterårets Krogerup-café tirsdag d. 24. november 2020, hvor den kommende herrelandsholdstræner i fodbold, KasperHjulmand, har sagt ja til at komme. 

Den tidligere superliga- og bundesligatræner, der overtager fodboldslandsholdet efter Åge Hareide 1. august, har i mange år vist sig som et af de største trænerkapaciteter herhjemme, og han har altid haft en klar vision og filosofi om, hvad fodbold handler om. På den baggrund er han også gået ind projekt Common Goal, som handler om – i overensstemmelse med FNs verdensmål for bæredygtig udvikling – at bruge fodbolden til at hæve levestandarden over hele kloden og ganske enkelt gøre verden til et bedre sted at være.

– Common Goal handler om at give noget tilbage til verden på en ordentlig måde og give noget tilbage til dem, der har brug for det. Og at vi rent faktisk kan bruge fodboldens platform til at råbe højt og gøre noget, der kan være med til at forandre verden og gøre de ting, der er brug for, for at hele verden bliver et bedre sted at være, siger Kasper Hjulmand og henviser til de omkring 270 millioner mennesker, der spiller fodbold på verdensplan.

Common Goal-organisationen er startet af den spanske Manchester United-stjerne Juan Mata og tæller i dag prominente navne som italienske Giorgio Chiellini, tyske Mats Hummels, Liverpool-træner Juergen Klopp, danske Kasper Schmeichel og anføreren for det amerikanske kvindelandshold, Megan Rapinoe. Alle medlemmer har forpligtet sig på at betale 1 % af deres løn til velgørende formål i fodboldens tjeneste.

– Jeg har selv haft mit problem med at finde ud af, om jeg overhovedet tilhører fodboldverdenen. På et tidspunkt var jeg så desillusioneret over den måde, den er sat sammen på. Der er jo kriminalitet og grådighed, og når man arbejder mod så store markedskræfter og så store penge, så uanset hvor du er, så er det en kamp. I Common Goal har jeg fundet jeg nogen, der har samme opfattelse som mig selv. Vi har sådan en sætning, der hedder: Moral disruption of the Football Industry. Enten kan man forlade den, fordi man synes, det er forfærdeligt – ellers også kan man blive og holde fast og prøve at modarbejde det, fortæller KasperHjulmand.

Og selv om den kommende landstræner normalt mest holder foredrag for virksomheder og bestyrelser, så glæder han sig til at møde et udsnit af den danske ungdom på Krogerup.

– Jeg bliver altid så glædeligt overrasket over vores ungdom. Jeg håber, at jeg kommer positivt derfra og siger; Yes, vi er i gode hænder, for vores verden skal forandre sig. Og jeg er ret sikker på, at det ikke bliver os eller den ældre generation, der kommer til at gøre det. Så jeg glæder mig til at høre, hvad de siger, og om jeg kan lære noget af den kraft, der kommer fra ungdommen. For jeg er sikker på, at der kommer en kraft fra dem inden for de næste 5-10 år, som kommer til at forandre os alle sammen, siger KasperHjulmand, der i øvrigt selv har gået på Vejle Idrætshøjskole, hvor han blandt andet mødte sin nuværende kone, Vibeke.

 

En af dem, der glæder sig allermest til besøget, er Jesper Himmelstrup, som udover hovedfaget Journalistik & Medier sammen med sin kollega Mathias Findalen også underviser i valgfaget Football Forever, der angriber fodbolden i et politisk, filosofisk, historisk og samfundsmæssigt perspektiv.

– Den gamle Liverpool-manager Bill Shankly er jo ofte citeret for at sige, at ’fodbold ikke er et spørgsmål om liv eller død – det er langt vigtigere’. Jeg håber og tror på, at Kasper Hjulmand med sine gode refleksioner og tanker om fodbold kan være med til at underbygge den påstand. Så jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg synes, det er lidt at af scoop, at han har sagt ja til at komme til Krogerup, siger Jesper Himmelstrup.

På samme måde håber den kommende landstræner, at alle elever og deltagere udefra – også dem, der ikke nødvendigvis interesserer sig for fodbold – kan tage en masse brugbare ting med fra foredraget.

– Jeg håber, man kommer til at forstå, at fodbold indeholder alt i livet. Det indeholder noget omkring fællesskab, og det indeholder noget om respekt for forskelligheder. Camus, som er en af vores største filosoffer inden for moral og etik, sagde jo, at alt, hvad han har lært om moral, det har han lært gennem fodbolden. Og at fodbolden indeholder utrolig mange gode ting, hvis vi forstår at behandle den på den rigtige måde. Hvis man rejser rundt i verden, så ser man, hvad den lille bold kan gøre – ved at tænde håb og give muligheder. Så jeg håber, man får at se, at den kraft, den lille bold har, er helt vildt stor, understreger Kasper Hjulmand.

Tilmelding til efterårets Krogerup Caféer åbner i august. Hold øje med krogerup.dk for mere information.

Vi ses på Krogerup!

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Sekretær

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
EAN 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER
X