elevophold

Højskolelivet

Fantasi og fordybelse

Højskolens fornemste opgave er at lade lysten blomstre. Fri for eksamen kan du arbejde uden tvang. Kun styret af virkelysten og engagementet i det fælles har du chancen for at lære nye sider af dig selv at kende – at komme steder hen, du aldrig har været før. Du tager dig tid til at udfolde din lyst til tingene og til de andre. Du går i dialog med og om det fremmede, ukendte og uventede. Værdier og idealer vendes og vejes. Du lærer at skelne og værdsætte gennem udvekslinger med andre. Samfundets værdier og konflikter bliver tydeligere. Lyst og vilje, fordybelse og eftertanke, fantasi og kreativitet – det er kvaliteter Krogerup værner om og sætter i stedet for overfladiskhed, forhastethed og ligegyldighed.

Hverdagen på Krogerup Højskole

På Krogerup Højskole deler du hverdag og fest med en masse andre unge mennesker – både fra Danmark og resten af verden. Ud over din undervisning både sover og spiser du på skolen.

Dagen starter officielt kl. 08.00 i spisesalen, hvor der er morgenmadsbuffet frem til kl. 8.45. Kl. 8.45 mødes elever og lærere til morgensamling og morgensang. Alle elever bliver råbt op og dagens program gennemgås. Nogle dage er der foredrag, gangmøde eller fællesmøde ved morgensamingen. Det daglige demokrati er vigtigt på Krogerup.

Undervisningen begynder lige efter morgensamling og den fælles rengøring. Som elev på Krogerup Højskole er du både med til at gøre rent og vaske op.

Du får frokost kl 12.30 og klokken 14 er der atter undervisning – enten i dit hovedfag eller et af dine valgfag.

NB. Krogerup Højskole har elever fra mange forskellige lande, der beriger og inspirerer dagligdagen på skolen. Derfor vil mange fællesaktiviteter, som f.eks. morgensamlingen, foregå på engelsk.

En elevproduktion

elevprojekt

elevprojekt

elevprojekt

elevprojekt

elevprojekt

Mørklægningsministeriet

Alle hovedfagene på Krogerup slutter deres undervisningsforløb af med et større projekt. Verden Brænder laver ofte kampagner. Fx Mørklægningsministeriet som var en kampagne mod en ændring af offentlighedsloven. De ønskede at fremstille det absurde i loven gennem brug af satire og ironi.

Deres fokus var hovedsageligt de to paragraffer 24 og 27, og de kæmpede derfor for en offentlighedslov uden de to paragraffer.

Ved at optræde som Mørklægningsministeriet udstillede eleverne absurditeterne i den nye offentlighedslov og viste, hvordan de folkevalgte politikere isolerer sig fra folket ved at frarøve dem muligheden for indsigt i fx lovgivningsprocessen. Eleverne fra Verden Brænder havde stor succes med at komme i en række landsdækkende medier og få stor omtale af kampagnen.

Er højskole nu også lige mig?

Det tror vi det er! Men det er en rigtig god idé at komme op og besøge højskolen. Så kan du sikkert komme i snak med nogle af de nuværende elever og høre fra dem, hvordan det er at være elev på Krogerup. Du kan også få lov til at følge lidt undervisning og få en overnatning heroppe, hvis du har brug for at få højskolen endnu mere ind under huden. Ring til kontoret for en aftale (49 19 03 80).

Gå ind på Krogerup Højskoles side på Facebook og se dine muligheder for at besøge os til Åbent Hus, Maybeats Festival og Krogerup Café. Her kan du også følge med i de andre aktiviteter vi tilbyder året rundt og komme i kontakt med os og nuværende elever.

Værelserne

Hygge på værelse

enkeltværelse

Enkeltværelse

dobbelt rum

Dobbeltværelse

Hygge på værelse

Hygge på værelse

Køjesengsværelse

 

Aktiviteter

Undervisningen begynder lige efter morgenmaden og den fælles rengøring. I løbet af formiddagen er der te-/kaffepause. Senere kan foredrag, gangmøde eller fællesmøde følge – Krogerups demokrati i det daglige.

Du får middagsmad 12.30 og klokken 14 til 16.30 er der igen undervisning i enten hoved- eller valgfag.

NB. Krogerup Højskole har udvekslingsstuderende fra mange forskellige lande, der beriger og inspirerer dagligdagen på skolen. Derfor vil flere af fællesaktiviteterne, som f.eks. morgensamlingen, foregå på engelsk!

… kan du dyrke dine interesser. Du kan spille musik, bordtennis, skak, bordfodbold, strikke, se tv-serier, tænde op i pejsen, osv. Vi har også faste arrangementer på programmet, som du kan deltage i, hvis du har lyst:

Mandag: Kor
Tirsdag: Krogerup Café
Onsdag: Aktivitetsaften
Torsdag: Fri
Fredag: Open stage
Lørdag: Fest/hygge
Søndag: Søndagshygge i Pejsestuen

(Obligatorisk)

Hver tirsdag kl. 20-22 er der enten debat med en gæst fra det politiske miljø – ministre, forskere, journalister, politiske aktivister eller andre meningsdannere eller en gæst fra det aktuelle kunsteriske miljø, fx. en jazzmusiker, en poet, en politisk rapper, en forfatter, en danser eller et band.

Tidligere gæster tæller blandt andet radio- og tv-vært Huxi Bach, journalist og forfatter Clement Kjersgaard, Baobab Sisters, debattør Emma Holten og forfatter Andrea Hejlskov. Tjek løbende kalenderen for kommende arrangementer og gæster udefra.

Elever og lærere kan i forbindelse med undervisningen finde på, at tage på dagsture ud i det danske land for at besøge steder eller mennesker, som er relevante i forhold til studiekredsene.

Det kan være foredrag i København, besøg på Christiansborg, filmvisning i København, besøg på diverse udstillinger, m.m.

Maybeats er Krogerup-elevernes egen festival.

I maj står valgfaget Event Making for en festlig weekend i herregårdsparken, festsalen og på resten af skolens område. Festivalen er et stort tilløbsstykke for alle elever, venner, lærere, medarbejdere og en masse folk udefra og du kan tjekke Maybeats-stemningen ud i videoen her.

Krogerup bliver nogle gange bedt om at lægge hus til kortere ophold for gæster fra udlandet. Oftest er det foreninger med et demokratisk eller kulturelt formål, der har et samarbejde med en dansk organisation.

For eksempel har vi haft besøg af 11 palæstinensere og 10 NGO’ere fra Østeuropa, eller 100 ungdomspolitikere og NGO’er fra hele verden. Det bliver ofte til et udbytterigt kulturmøde for både gæster og elever. Opholdet varer typisk 1-3 dage.

Krogerup Højskole dyrker masser af hjernegymnastik, men i Remove skal du lære om din krops potentiale gennem hårde og sjove fysiske aktiviteter. Find din indre svinehund frem, og sved igennem til udendørs svinetræning, pres dine grænser til intens cirkeltræning og dyrk roen i yogaens univers – alt sammen instrueret af erfarne trænere. Der er good-times-garanti, og alle dine venner er med – Remove er nemlig obligatorisk for alle elever.
Remove foregår på engelsk. 

X