film

Film! Film! Film!

Lær at skabe de stærke øjeblikke på film og tv

Har du en filminstruktør, manuskriptforfatter, filmfotograf, klipper eller filmkomponist i maven? Er du grebet af at se film og tv-serier, fascineret af skuespil og gode historier og vil du gerne være med til selv at skabe og forstå film, så behøver du ikke at lede mere.
Krogerup Højskoles populære hovedfag Film!Film!Film! fokuserer på, at du undervejs i forløbet vil få et grundigt og spændende indblik i filmens fantastiske verden; både foran og bag kameraet.

Vi vil arbejde både med teori og praksis. Vi skal skabe vores egne historier, selv skrive manuskripterne og selv stå ’on location’ og filme. Vi er vores egne instruktører, lysfolk, lydteknikere og klippere, og vi er også skuespillerne. Vi skal se en masse fede produktioner, diskutere kvalitet og lære både af de store navne, vi alle har hørt om, og lære af vores egne erfaringer.
Med andre ord tilbyder Krogerup Højskole en ny udgave af den velkendte filmskole, som giver dig en bred og nyttig introduktion i den mest varierede og spændende kunstart, man kan tænke sig. Vi skal lære Tarantino, Spielberg, Fincher og Hitchcock bedre at kende. Vi vil arbejde med bl.a. drama, comedy, gys og dokumentar. Vi skal tænke, ånde og leve film fra morgen til aften.

Vælger du et kort forløb (12- og 8-ugers om foråret og 8- og 7-ugers om efteråret) indgår du som en del af det elevhold, der har valgt hele forløbet. Du får således enten den første del af undervisningsforløbet inden rejsen, eller den del af undervisningsforløbet, der ligger efter rejsen – afhængigt af, hvilket kort ophold du vælger. Selve rejsen indgår kun som en del af det lange samlede forløb og er ikke mulig for elever på kortere ophold. Kontakt os for mere information.

Rejsen

14 dage til Hollywood, Los Angeles, Californien.

I Los Angeles kommer du til at møde en række førende filmfolk, der giver dig et indblik i de forskellige dele af filmprocessen.

Læs det fulde program for rejsen til Hollywood

 

Et forløb på 24 uger i foråret ser således ud

12 uger

1 uge

2 uger

9 uger

Hovedfag + 2 valgfag fra blok A og B) Temauge om rejse Studierejse Hovedfag + 2 valgfag fra blok C og D

 

Et forløb på 18 uger i efteråret ser således ud

8 uger

1 uge

2 uger

7 uger

Hovedfag + 2 valgfag fra blok A og B) Temauge om rejse Studierejse Hovedfag + 1 valgfag fra blok C

 

Tilmelding til lange kurser

Tilmeld

 

Fakta

Underviser: Martin Schmidt
Indhold: Manuskriptskivning samt instruktion og produktion af film. Filmteori om myter og symboler samt indblik i storyboards, skudplaner, optagelser, redigering, lys og framing
Rejsemål: Hollywood, Los Angeles
Startdatoer: August / Januar
Varighed: Efterår – 7 / 8/ 18 uger. Forår – 8 / 12 / 24 uger

 


“På Krogerup lærte jeg grundstenene i filmproduktion, og det betød, at jeg bagefter kunne arbejde som hjælper på et professionelt film-set – og faktisk forstå hvad der foregik! Filmlinien på Krogerup har givet mig en masse praktisk erfaring, der har ført mig videre ud i film-verdenen. Jeg ville aldrig have været så sikker på, at film er vejen for mig, hvis det ikke havde været for Krogerup og FILM!FILM!FILM!”.

Simon Dixgaard, elev på Krogerup 2013. I dag går Simon på Kbh Film og Foto-skole. Ved siden af skolen arbejder han som teknisk assistent hos et produktionsselskab der hedder Plus Pictures.

 

 

 

X