film

Film, serier & dokumentar

– skab de stærke øjeblikke på skærmen

Hovedfaget er for dig, der …
… drømmer om at skabe unikke historier gennem et kamera. Dig, der har en spirende filminstruktør, dokumentarist, manuskriptforfatter, filmfotograf eller klipper i maven. Dig, der bruger masser af sene nattetimer på dine yndlingsserier og dig, der bliver rørt, bevæget og opslugt af stærke dokumentarer.

Det kan du – også – bruge faget til:

Med et forløb på FILM, SERIER & DOKUMENTAR opnår du viden og erfaringer, som vil gavne dig, hvis du drømmer om at søge ind på uddannelser, hvor du lærer at skabe skabe film, serier og dokumentar – fx som manuskriptforfatter, dokumentarinstruktør, filminstruktør eller på Filmskolen. Men du kan også bruge hovedfaget til at blive klogere på det, der er din yndlingsbeskæftigelse og sammen med andre se film, diskutere kvalitet og opleve alt det, du ser på skærmen med ny indsigt og forståelse.

Indholdet:
På hovedfaget FILM, SERIER & DOKUMENTAR får du fingrene godt og grundigt ned i film-mulden, når du i løbet af opholdet dykker ind i filmens fantastiske verden – både foran og bag kameraet. Du får et fascinerende indblik i, hvad det er der gør, at de bedste serier kan få selv de mest drevne A-mennesker til at blive hængende foran skærmen for lige at se ét afsnit mere – og du bliver introduceret til, hvordan man skruer en dokumentar sammen, så den sætter solide aftryk i sjælen på seerne.

Sammen med de øvrige elever på holdet skal du skabe historier, skrive manuskripter og selv filme ’on location’, og du skal både være instruktør, skuespiller, lysmand, lydtekniker og klipper. Du kommer til at se en masse fantastiske produktioner, diskutere kvalitet og lære både af de store navne og af alle de erfaringer, du får gennem opholdet.

Hvis du vælger hovedfaget FILM, SERIER & DOKUMENTAR kan vi godt love dig, at en ny verden vil folde sig ud for dig – og at du bliver stopfodret med erfaringer og viden, der gør dig endnu bedre rustet til også i fremtiden at skabe de stærke øjeblikke på skærmen.

Rejsen:

Midt i forløbet rejsen du sammen med de andre elever på FILM, SERIER & DOKUMENTAR 14 dage til Hollywood og Los Angeles i Californien for at få et godt indblik i den amerikanske filmverden.

I Los Angeles kommer du til at møde en række førende filmfolk, der giver dig et indblik i de forskellige dele af filmprocessen.

Los Angeles er ambitionernes by, hvor drømme skabes og knuses dagligt. Vi vil lære om, hvad det kræver at overleve i en industri, hvor alt kan ske for den rette, og intet sker for den uheldige. Vi skal møde spændende mennesker fra branchen, høre om deres arbejde og lære, hvordan de har fået foden indenfor i den svære filmverden.

Det afsluttende projekt:

Dit ophold på Krogerup kulminerer med dit helt eget filmprojekt, hvor du står for alle processer i arbejdet. Det er her du får glæde og gavn af alt det, du har lært på holdet og resultatet bliver din længste film i forløbet, som får premiere foran hele højskolen.

Vælg et ophold:

Du kan vælge mellem seks forskellige ophold:

  • 24 uger med start i januar
  • 12 uger med start i januar
  • 8 uger med start i april
  • 8 uger med start i august
  • 18 uger med start i august
  • 7 uger med start i oktober

På de fire korteste forløb bliver du en del af det elevhold, som har valgt det lange forløb på 24 uger – enten på den første del af det lange undervisningsløb før rejsen eller på den del af undervisningsforløbet, der ligger efter rejsen – afhængigt af, hvilket korte ophold du vælger. Det er udelukkende elever, der vælger ophold på 18 og 24 uger, der har mulighed for at komme med på rejsen.

Et forløb på 24 uger i foråret ser således ud

12 uger

1 uge

2 uger

9 uger

Hovedfag + 2 valgfag fra blok A og B) Temauge om rejse Studierejse Hovedfag + 2 valgfag fra blok C og D

Et forløb på 18 uger i efteråret ser således ud

8 uger

1 uge

2 uger

7 uger

Hovedfag + 2 valgfag fra blok A og B) Temauge om rejse Studierejse Hovedfag + 1 valgfag fra blok C

Tilmelding til lange kurser

Tilmeld

Fakta

Underviser: Martin Schmidt

Rejsemål: Hollywood, Los Angeles
Startdatoer: August / Januar
Varighed: Efterår – 7 / 8/ 18 uger. Forår – 8 / 12 / 24 uger


“På Krogerup lærte jeg grundstenene i filmproduktion, og det betød, at jeg bagefter kunne arbejde som hjælper på et professionelt film-set – og faktisk forstå hvad der foregik! Filmlinien på Krogerup har givet mig en masse praktisk erfaring, der har ført mig videre ud i film-verdenen. Jeg ville aldrig have været så sikker på, at film er vejen for mig, hvis det ikke havde været for Krogerup og FILM!FILM!FILM!”.

Simon Dixgaard, elev på Krogerup 2013. I dag går Simon på Kbh Film og Foto-skole. Ved siden af skolen arbejder han som teknisk assistent hos et produktionsselskab der hedder Plus Pictures.

X