Jorden kalder

– klimakamp // naturkærlighed // jordforbindelse

Praktisk havebrug – naturoplevelser – iværksætteri – klimaviden – politik

JORDEN KALDER er Krogerups nye hovedfag om klima, natur og bæredygtighed. Faget er for alle, der har lyst til at komme tættere på naturen og få fingrene i mulden og for dem, der vil omsætte klimafrustration til håb, handling og nye initiativer i fællesskab med andre unge. JORDEN KALDER starter med det første hold til august, og vi glæder os helt vildt.

Konkret kommer vi til at arbejde med fem søjler: Viden, iværksætteri, klima- og miljøpolitik, praktisk havebrug og outdoor – alt sammen tilsat studietur til Norge med tog, møder med inspirerende grønne ildsjæle, et minipraktikforløb hos grønne frontløbere og mere end 20 forskellige valgfag.

Gennem mødet med grønne iværksættere, klimakokke, permakulturgartnere, økologiske ølbryggere og fødevarefællesskaber lærer vi om, hvordan man kan fremme en bæredygtig omstilling. Og i mødet med NGO’er, klimaaktivister og politikere bliver vi klogere på, hvad der kan gøres politisk for at beskytte klima, miljø og natur lokalt, nationalt og internationalt. Derudover skal vi etablere og dyrke en stor køkkenhave i samarbejde med gartnerne fra Haver til Maver og blive klogere på praktisk havebrug og principperne bag permakultur.

Studieturen på JORDEN KALDER går i efteråret 2019 til Jotumheimen i Norge. Som en del af dit ophold får du desuden kurset ’Når naturen kalder’ i uge 42, som er en uge med workshops og foredrag med førende natur- og klimapersonligheder (se programmet for 2018 her). Kurset afvikles på Krogerup, mens de andre hovedfag er på studietur, og du vil som elev på JORDEN KALDER være med til at udvikle og afvikle kurset.

Dem møder du

På JORDEN KALDER møder du andre visionære elever og undervisere, der brænder for at skabe en bæredygtig fremtid. Mød bl.a grøn iværksætter Thomas Høgenhaven; Martha Nørgaard fra Concitos grønne unge-projekt GRO SELV; Maria Reumert Gjerding fra Danmarks Naturfredningsforening; politolog og forfatter med fokus på bæredygtighed, Asger Narud; Søren Ejlersen, der har skabt Aarstiderne; tegner og klimaaktivist Anders Morgenthaler; tidligere klima- og energiminister og medstifter af Danmarks grønne tænketank CONCITO, Martin Lidegaard; chefredaktør på Zetland, Lea Korsgaard; professor, klimaaktivist og vinder af Krogerups Hal Koch-pris Jens Lund; Jeppe Høstgaard Poulsen, tidligere Krogerupper og aktiv i Den Grønne Studenterbevægelse – og mange flere.

De primære undervisere er Ida Nielsen Langendorf, som er friluftsvejleder og et speciale fra at kalde sig sociolog, Sarah Hellebek, der læser Jordbrugsøkonomi og er en af de drivende kræfter i Den Grønne Studenterbevægelse samt Sally Nordlund Andersen, der er gartner og madformidler.

Vil du vide mere, eller vil du have en rundvisning, så skriv Ida på Ida@krogerup.dk

Vi glæder os til at se dig på Krogerup.

 

Fakta

Indhold: Klimakrise, økosystemer, friluftsliv, permakultur, naturfilosofi, havebrug, grønt entreprenørskab, økokunst
Samarbejdspartnere: Aarstiderne, Haver til Maver, projektfællesskabet GRO SELV, det økologiske design- og kulturhus Bioteket, den socialøkonomiske virksomhed Bybi, Den Grønne Studenterbevægelse samt grønne entreprenører, NGO’er, aktivister, kunstnere, virksomheder, forskere m.fl.
Rejsemål: Jotunheimen i Norge
Startdatoer: Januar / August
Varighed: 24 uger / 18 uger

 

Ida Nielsen Langendorf er i gang med sit speciale i Sociologi på Københavns Universitet og er desuden uddannet friluftsvejleder. Ida er højskolens egen friluftsfeminist, og ud over Jorden Kalder underviser Ida også i de grønne valgfag Dyrk Det og Træ, Håb og Kærlighed. Ida har i mange år været engageret i aktivisme, kampagnemageri og socialt forandringsarbejde med et klimafokus og er aktiv i Den Grønne Studenterbevægelse og står bl.a. bag klimabevægelsen TRO PÅ OS og Folkets Klimamarch. Ida er desuden vild med at sejle i kano, snitte og læse økopoesi.

Sarah Hellebek læser til daglig jordbrugsøkonomi, og foruden Jorden Kalder underviser Sarah også på Krogerups politisk-aktivistiske fag Verden Brænder. Sarah er optaget af temaer som klimaretfærdighed, jordbrugspolitik og madsuverænitet og bruger derudover det meste af sin vågne tid på at kæmpe mod klimaforandringerne. Ligesom Ida er Sarah engageret i Den Grønne Studenterbevægelse, som hun har været med til at starte, og Sarah står desuden bag en lang række aktivistiske klimaprojekter. Ida og Sarah er desuden begge optaget af forbindelsen mellem køn og natur, som de har skrevet om i den seneste zine-udgivelse fra ØKOKØN.

X