jorden kalder

Jorden kalder

– klimakamp // naturkærlighed // jordforbindelse

Praktisk havebrug – naturoplevelser – økologisk iværksætteri – klimaviden og løsninger

Jorden Kalder er for dig, der vil blive klogere på natur, klima og økologisk produktion – og for dig, der vil omsætte bekymring og frustration til håb og handling. På hovedfaget Jorden Kalder undersøger vi vores forhold til naturen og diskuterer de spørgsmål, som melder sig i en tid, hvor klimaet er i krise, biodiversiteten er truet, og hvor verden kalder på bæredygtige livsformer. Jorden Kalder på opfindsomhed, kærlighed og handlekraft. Hvordan skal vi svare?

Vi nøjes ikke med at snakke. Jorden Kalder er først og fremmest et praktisk fag, hvor du både får mulighed for at dyrke grøntsager, bygge et drivhus til at lære i, give søen nyt liv og lære skoven at kende. Vi skal etablere vores egen køkkenhave og kompost, lære om permakultur og fermentering, etablere et udebad, sejle i kano og lave mad over bål. Jorden Kalder er kort sagt, et økologisk laboratorium, hvor vi i samarbejde med Krogerups nabo Aarstiderne genskaber jordforbindelsen i vores nyindrettede køkkenhave og i naturen på og omkring Krogerup.

Gennem mødet med grønne iværksættere, klimakokke, permakulturgartnere, økologiske ølbryggere og fødevarefællesskaber lærer vi om, hvordan man kan bruge markedet til at fremme en bæredygtig omstilling. Og i mødet med NGOer, klimaaktivister og politikere vil du blive klogere på, hvad der kan gøres politisk for at beskytte klima, miljø og natur lokalt, nationalt og internationalt.

Studieturen på Jorden Kalder er stadig under planlægning. Den vil gå til en destination i Skandinavien – naturligvis med klimavenlige transportmidler – som samtidig bidrager til at holde prisen på højskoleopholdet nede. Som en del af dit ophold får du desuden kurset ’Når naturen kalder’ i uge 42, som er en uge med workshops og foredrag med førende natur- og klimapersonligheder (se programmet for 2018 her). Kurset afvikles på Krogerup, mens de andre hovedfag er på studietur, og du vil som elev på Jorden Kalder være med til at udvikle og afvikle kurset.

Udviklingen af Jorden Kalder sker i samarbejde med grønne iværksættere, NGO’er, aktivister, kunstnere, virksomheder, forskere og studenterorganisationer, og vi glæder os til løbende at fortælle mere om, hvad der skal ske!

På Jorden Kalder vil du møde andre visionære elever og undervisere der brænder for at skabe en bæredygtig fremtid. Mød bl.a Søren Ejlersen, der har skabt Aarstiderne; Concitos grønne unge-projekt GRO SELV; Oliver Maxwell, der står bag den socialøkonomiske virksomhed Bybi; Maria Reumert Gjerding fra Danmarks Naturfredningsforening; Laura Troi fra det økologiske design- og kulturhus Bioteket; Sarah Hellebek fra Den Grønne Studenterbevægelse, tegner, filminstruktør og klimaaktivist Anders Morgenthaler; tidligere klima- og energiminister og medstifter af den grønne tænketank Concito Martin Lidegaard; de tre initiativtagere bag Forskernes Klimaopråb i Politiken – og mange flere.

Hold derfor øje med Krogerup på Facebook, og kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål.

Projektleder og underviser:

Jacob Rask
jacob@krogerup.dk

Fakta

Indhold: Klimakrise, økosystemer, friluftsliv, permakultur, naturfilosofi, havebrug, grønt entreprenørskab, økokunst
Samarbejdspartnere: Aarstiderne, Haver til Maver, projektfællesskabet GRO SELV, det økologiske design- og kulturhus Bioteket, den socialøkonomiske virksomhed Bybi, Den Grønne Studenterbevægelse samt grønne entreprenører, NGO’er, aktivister, kunstnere, virksomheder, forskere m.fl.
Rejsemål: Skandinavien
Startdatoer: Januar / August
Varighed: 24 uger / 18 uger

X