magiske planter

Magiske Planter

Magiske Planter – klima / natur / bæredygtighed

På hovedfaget Magiske Planter undersøger vi vores forhold til naturen og diskuterer de spørgsmål, som melder sig i en tid, hvor klimaet er i krise, biodiversiteten er truet, og hvor verden kalder på mere bæredygtige måder at leve på.

Ifølge FN er de næste få år de vigtigste i vores historie, hvis vi skal nå at redde klimaet. Det er tid til handling og til at vende blikket mod de potentialer, som de truende katastrofer også rummer, nemlig håb, mulighed for forandring, mod til at handle, omsorg for natur og klima – og måske en anden omsorg for hinanden?

Magiske Planter er for dig, der vil blive klogere på natur, klima og bæredygtig produktion. Og for dig som vil være med til at omsætte bekymring og frustration til håb og handling. Hvis vi skal hele en såret planet, starter det med, at vi opfatter naturen på en ny måde, så derfor vil vi i fællesskab genfinde naturens magi og genfortrylle vores forhold til natur og planter.

Faget Magiske Planter er således både et praktisk fag, hvor du får konkret viden om havebrug, planter og økosystemer, men det er også et naturfilosofisk fag, hvor vi undersøger vores forhold til natur og klima.

Magiske Planter er et økologisk laboratorium, hvor vi i samarbejde med Krogerups nabo Aarstiderne genskaber jordforbindelsen ved at etablere og dyrke vores egen køkkenhave og lære om kompost, planter og økosystemer. Vi bliver klogere på planter og deres egenskaber ved at dyrke dem i haven og i drivhuset og følge deres cyklus.

Faget rummer også en stærk dimension af friluftsliv, og det meste af det, vi laver, gør vi udenfor. Vi skaber vores eget komposttoilet og udebad, vi sejler i kano og sover i tipier. Vi skal lære at snitte i træ, lave bæredygtig mad over bål og fermentere vores grøntsager i udekøkkenet. Vi vandrer, svømmer, sanker og sidder rundt om et bål, mens vi reflekterer over vores forhold til natur og klima

Vi dyrker det vilde, som er tæt på os, og finder eventyret i det lokale. Studieturen går naturligvis til vilde steder i Scandinavien, hvor vi leder efter vores nordiske rødder og reflekterer over tilhørsforhold, stedsbundethed og hvad den danske natur kan.

Som en del af dit ophold får du også kurset ’Når naturen kalder’, som er en uge med workshops og foredrag med førende natur- og klimapersonligheder.

Udviklingen af vores nye fag – Magiske Planter – sker i samarbejde med grønne entreprenører, NGO’er, aktivister, kunstnere, virksomheder, forskere og studenterorganisationer, og vi glæder os til løbende at fortælle mere om, hvad der skal ske! Hold derfor øje med Krogerup på Facebook, og kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål.

Projektleder:

Anne Steen Himmelstrup
anne@krogerup.dk

 

Efteråret 2019 på 18 uger ser således ud:

8 uger

3 uger

7 uger

Hovedfag + valgfag fra blok A og B Rejse Hovedfag + valgfag fra blok C

 

Foråret 2020 på 24 uger ser således ud:

12 uger

3 uger

9 uger

Hovedfag + valgfag fra blok A og B Rejse Hovedfag + valgfag fra blok C + D

 

Tilmelding til lange kurser

Tilmeld

 

Fakta

Indhold: Klimakrise, økosystemer, friluftsliv, permakultur, naturfilosofi, havebrug, grønt entreprenørskab, økokunst
Samarbejdspartnere: Aarstiderne samt grønne entreprenører, NGO’er, aktivister, kunstnere, virksomheder, forskere og studenterorganisationer
Rejsemål: Norden
Startdatoer: Januar / August
Varighed: 24 uger / 18 uger

 

X